«Εβδομάδα για τη νοητική εξασθένηση και την άνοια»: σειρά ομιλιών σε ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Α.Π.Θ.

locΣτο Πρόγραμμα Δράσης του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ με θέμα «Εβδομάδα για τη Νοητική Εξασθένηση και την Άνοια», που ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα 9 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, συμμετέχουν τα μέλη του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Θεσσαλονίκης.Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόληψη, η ανάπτυξη συνηθειών υγιεινής, η έγκυρη ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μελών του ΚΑΠΗ σε θέματα δημόσιας υγείας τρίτης ηλικίας. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν ψυχολογικές μετρήσεις και θα γίνει ενημέρωση πάνω σε θέματα σχετικά με τη νοητική γήρανση- υγιή και παθολογική- εντός των χώρων των παραρτημάτων του.
«Οι δράσεις πρόληψης αποτελούν πρωταρχικό στόχο της πολιτικής του ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη διατήρηση του καλύτερου δυνατού επιπέδου ζωής των ατόμων τρίτης ηλικίας. Ιδιαίτερα όσον αφορά το επίκαιρο θέμα της νοητικής εξασθένησης  και άνοιας, θεωρούμε σημαντικό να γνωρίζουν τα μέλη μας τον ορισμό και τα γνωρίσματα της υγιούς και της παθολογικής γήρανσης σε νοητικό επίπεδο, καθώς και τις δυνατότητες, τα μέτρα πρόληψης και παρέμβασης» αναφέρει η πρόεδρος του ΚΑΠΗ, Άννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου.

You may also like...