Είμαστε εδώ με μουσική και ποήματα,στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η μεγαλύτερη σε σeimaste-edo-new-2υμμετοχή κόσμου γιορτή ποίησης Είμαστε εδώ, με ποιήματα και μουσική – 2015 για τέταρτη χρονιά φέτος στην ιστορική πλατεία Κλαυθμώνος, την Τρίτη 16 Ιουνίου στις 20.00′. Θα φιλοξενήσει ποιητές, τραγουδιστές και μουσικούς. Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης είναι αφιερωμένο στις μελοποιήσεις και τις μουσικές προσεγγίσεις στο έργο του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη. Η εκδήλωση που υλοποιείται με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ξεκίνησε από μια ιδέα των Γιώργου Δουατζή, ποιητή, και Κώστα Κρεμμύδα, ποιητή, εκδότη του λογοτεχνικού περιοδικού “Μανδραγόρας”. Το μουσικό μέρος επιμελείται και συντονίζει ο Άγγελος Σφακιανάκης. Την εκδήλωση παρουσιάζει η Μαρίνα Λαχανά. Η προσφορά όλων ανεξαιρέτως των συντελεστών είναι εθελοντική, αφιλοκερδής.Με την εκδήλωση αυτή οι ποιητές και οι καλλιτέχνες δηλώνουν παρόντες, θυμίζουν ότι υπάρχουν, δρουν, παράγουν, βρίσκονται μέσα στην κοινωνία, δίπλα και μαζί με τους δοκιμαζόμενους πολίτες.Θα διαβάσουν οι ποιητές (αλφαβητική σειρά): Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, Δημήτρης Αγγελής, Μαριγώ Αλεξοπούλου, Αλέξανδρος Αραμπατζής, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Χρήστος Γιαννακός, Κώστας Γκιμοσούλης, Γιώργος Δουατζής, Κατερίνα Ζησάκη, Απόστολος Ζώτος, Γιώργος Θεοχάρης, Στάθης Ιντζές, Δημήτρης Κακαβελάκης, Ηλίας Κεφάλας, Κωνσταντίνα Κορρυβάντη, Στάθης Κουτσούνης, Κώστας Κρεμμύδας, Παναγιώτης Κυπαρίσσης, Χριστόφορος Λιοντάκης, Κώστας Μαρδάς, Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης, Τίτος Πατρίκιος, Γιώργος Πέππας, Σταύρος Σταμπόγλης, Κώστας Στεργιόπουλος, Έλενα Ψαρρέα.Θα τραγουδήσουν τραγουδιστές (αλφαβητική σειρά): Λένα Αλκαίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Δώρος Δημοσθένους, Ερωφίλη, Ανδρέας Καρακότας, Μαρία Λυμπεράκου, Ευτυχία Μητρίτσα, Γιάννης Μήτσης, Πάνος Παπαιωάννου, Βικτωρία Ταγκούλη.
Συμμετέχει η σαρανταμελής χορωδία «Σύγχρονη Έκφραση» με μαέστρο τον Θωμά Λουζιώτη και πιανίστα τον Θάνο Γιάκα.Θα παίξουν οι πιανίστες (αλφαβητική σειρά): Θεόδωρoς Κοτεπάνος, Μάρκος Κώτσιας, Ευαγγελία Μαυρίδου, Μαριλίνα Τζελέπη, Φωτεινή Τσακνάκη και ο Αχιλλέας Wastor.Βιντεοσκόπηση – διαδίκτυο: Ναπολέων ΡοντογιάννηςΕικαστική επιμέλεια: Μιχάλη Αμάραντου Μουσικό μέρος Αναλυτικότερα, θα ακουστούν αποσπάσματα από το Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη. Τα μέρη του λαϊκού τραγουδιστή θα ερμηνεύσει ο Γεράσιμος Ανδρεάτος με τη συνοδεία της χορωδίας Σύγχρονη Έκφραση και στο πιάνο τον Θάνο Γιάκα.Αποσπάσματα από τα τραγούδια του Κύκλου με την κιμωλία του Bertolt Brecht σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη. Τραγουδά ο Ανδρέας Καρακότας και στο πιάνο ο Θεόδωρος Κοτεπάνος.
Από την μουσική προσέγγιση του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου στο έργο του ποιητή Ήλιος ο πρώτος θα ακουστούν τα έργα Τα Παιδιά, Πίνω νερό κόβω καρπό, Παιδί με το γρατσουνισμένο γόνατο, Στης Μαργαρίτας το αλωνάκι. Ερμηνεύει η Μαρία Λυμπεράκου, στο πιάνο η Μαριλίνα Τζελέπη. Συνοδεύει η χορωδία Σύγχρονη Έκφραση.Μέρος από Τους Προσανατολισμούς του Ηλία Ανδριόπουλου θα τραγουδήσει η Βικτωρία Ταγκούλη με τη συνοδεία της χορωδίας Σύγχρονη Έκφραση υπό την διεύθυνση του Θωμα Κουζιώτη και τον Αχιλλέα Wastor στο πιάνο.Τραγούδια από τον Ήλιο ηλιάτορα του Δημήτρη Λάγιου θα τραγουδήσουν ο Δώρος Δημοσθένους, η Ερωφίλη, η Ευτυχία Μητρίτσα και ο Γιάννης Μήτσης. Στο πιάνο ο Μάρκος Κώτσιας.Από τον κύκλο τραγουδιών του Λίνου Κόκκοτου Το θαλασσινό τριφύλλι θα ερμηνεύσουν η Λένα Αλκαίου και ο Πάνος Παπαϊωάννου με πιανίστρια την Φωτεινή Τσακνάκη.Τρία τραγούδια του Δημήτρη Παπαδημητρίου σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη από τον κύκλο τραγουδιών Τραγούδια για τους μήνες θα ερμηνεύσει η Ευτυχία Μητρίτσα με πιανίστα τον Αχιλλέα Wastor.Την μελοποίηση της Νένας Βενετσάνου στο Μαγισάκι θα τραγουδήσει η Ερωφίλη, με πιανίστρια την Ευαγγελία Μαυρίδου.Η πρόσβαση για το κοινό είναι ελεύθερη

You may also like...