«Δον Κιχώτης» Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση  από τη Μόσχα

ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ
THE BOLSHOI BALLET
LIVE FROM MOSCOW
«Δον Κιχώτης»
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
από τη Μόσχα
Μουσική │ Léon Minkus
Χορογραφία │ Aλεξέι Φαντεγέτσεφ
Λιμπρέτο │ Μarius Petipa
(βασισμένο στο έργο του Θερβάντες)
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, 17:00
Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας
© Damir Yusupov
Ο «Δον Κιχώτης», ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα του ρεπερτορίου των Μπαλέτων Μπολσόι, και οι συναρπαστικές περιπέτειές του ζωντανεύουν στη σκηνή του διάσημου ρωσικού θεάτρου σε μια λαμπερή παραγωγή που μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη από τη Μόσχα την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.
Ο εκκεντρικός ήρωας του Θερβάντες, …
…, ο Δον Κιχώτης, ξεκινά με τον πιστό του υπηρέτη Σάντσο Πάντσα το περιπετειώδες ταξίδι του προς αναζήτηση της Δουλτσινέας του. Καθ’ οδόν συναντά την Κίτρι, την πανέμορφη κόρη ενός πανδοχέα, στο πρόσωπο της οποίας πιστεύει ότι βρήκε την ιδανική αγάπη.
Με τη θαυμαστή τεχνική και την εκφραστική ομορφιά του corps de ballet, σε συνδυασμό με την ερμηνευτική δεινότητα των πρώτων χορευτών Εκατερίνα Κρισάνοβα και Σεμιόν Τσούντιν, ο Αλεξέι Φαντεγέτσεφ χορογραφεί μια παράσταση που κόβει την ανάσα βασισμένη στην υπέροχη μουσική του Μίνκους. Οι φαντασμαγορικές σκηνές με τους ταυρομάχους, τους χορευτές φλαμένκο, τους Τσιγγάνους, τις Δρυάδες, μας ταξιδεύουν στα χρόνια της ιπποσύνης και των ρομαντικών εραστών.
Η μετάδοση της παράστασης «Δον Κιχώτης» εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).
Στις φετινές μεταδόσεις το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει πέντε ακόμη εξαιρετικές παραγωγές του Μπαλέτου Μπολσόι: «Καρυοθραύστης» (23/12/2018), «Η Μπαγιαντέρα» (20/1/2019), «Ωραία Κοιμωμένη» (17/3/2019), «Χρυσή εποχή» (7/4/2019), «Σουίτα Κάρμεν-Πετρούσκα» (19/5/2019).
«Δον Κιχώτης» («Don Quixote»)
Διάρκεια: 2 ώρες και 55 λεπτά (με διάλειμμα)
Μουσική Léon Minkus
Χορογραφία Aλεξέι Φαντεγέτσεφ
Λιμπρέτο Μarius Petipa
(βασισμένο στο έργο του Θερβάντες)
ΔΙΑΝΟΜΗ
Κίτρι Εκατερίνα Κρισανόβα
Μπαζίλιο Σεμιόν Τσούντιν
Δον Κιχώτης Αλεξέι Λοπαρέβιτς
Βασίλισσα των Δρυάδων Όλγα Σμιρνόβα
Χορεύτρια του δρόμου Άννα Τιχομίροβα
Μερσέδες Κριστίνα Καρασιόβα
και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι
Τιμές εισιτηρίων
8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ● 15 € (γενική είσοδος)
Eισιτήρια
210 72 82 333, megaron.gr
και σε όλα τα καταστήματα Public
Πληροφορίες
210 72 82 333

You may also like...