Διοργάνωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας της δράσης ” Στα χνάρια της ύφανσης – Υφασμάτινα αποτυπώματα στο μικροσκόπιο”.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 και διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας τη δράση:  ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΥΦΑΝΣΗΣ – Υφασμάτινα αποτυπώματα στο  μικροσκόπιο”. Η δράση περιλαμβάνει:

 

7-10 -2019 έως 13-10-2019

 

  • Περιοδική Έκθεση μεταλλικών αντικείμενων από τις αποθήκες του μουσείου, τα οποία διατηρούν υφασμάτινα κατάλοιπα και καλύπτουν ένα μεγάλο χρονικό  εύρος από τη Μυκηναϊκή εποχή έως τους Βυζαντινούς χρόνους

13-10-2019  (11:00 – 13:00)

 

  • Ηλεκτρονική προβολή. Θα παρουσιαστεί η διαδικασία διατήρησης υφασμάτινων καταλοίπων πάνω σε μεταλλικά αντικείμενα.
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ξετυλίγοντας τον μίτο της …Αράχνης»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία μιας σημαντικής οικοτεχνικής δραστηριότητας, της υφαντικής, η γένεση της οποίας χάνεται στα βάθη των αιώνων και θα έρθουν σε επαφή με τα στάδια επεξεργασίας του μαλλιού, τον αρχαίο αργαλειό και τα βοηθητικά μέρη αυτού, ενώ, στο εργαστήρι που θα ακολουθήσει, θα βιώσουν τη χαρά της δημιουργίας του δικού τους υφαντού σε τελάρα και κάθετους αργαλειούς.

 

Τηλ. Επικοινωνίας: 2299027340/020

You may also like...