ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

IDOLSΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΑΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι η Εφορεία Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου 2013 με θέμα ΄΄Μουσεία΄΄ (Μνήμη+Δημιουργικότητα=Κοινωνική Αλλαγή) πρόκειται να πραγματοποιήσει επικοινωνιακή δράση παιδευτικού χαρακτήρα, τόσο για σχολικές ομάδες μετά συνοδών, στοχευμένες μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες, όσο και για το ευρύτερο κοινό, υπό τον τίτλο: ‘ΕΙΔΩΛΙΑ’. αγγίζοντας αυθεντικά πήλινα ανθρωπόμορφα ομοιώματα αρχαϊκών, κλασικών και ελληνιστικών χρόνων, ενημερώνομαι, κατανοώ, απολαμβάνω και καταθέτω τα συναισθήματά μου΄΄.

Η εν λόγω πρωτοποριακή δράση, που έχει να κάνει με το άγγιγμα πρωτότυπων ανθρωπόμορφων ειδωλίων, τη γραπτή κατάθεση στιγμιαίων συναισθημάτων και παράλληλα την ενημέρωση επί θεμάτων ειδωλοπλαστικής-κοροπλαστικής, πραγματοποιείται χάρη στην ευγενική παραχώρηση αυθεντικών ανθρωπόμορφων ειδωλίων από νόμιμους ιδιώτες κατόχους και θα λάβει χώρα στον αύλειο χώρο της Εφορείας μας (είσοδος από Διοσκούρων 6, Πλάκα) κατά τις ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή 16 -17 Μαΐου και ώρες: 09:30 π.μ. – 15:00 μ.μ.

Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλ.210.3219860 ή στο
eais@culture.gr

Προϊσταμένη ΕΑΙΑΣ: Δρ. Έλενα Κόρκα
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικής Δράσης: Δρ. Παύλος Π. Αντωνάτος (Αρχαιολόγος ΕΑΙΑΣ)
Συμμετοχή/Υποστήριξη: Σοφία Γιαννάκου, Ρόζα Τσάκωνα (Αρχαιολόγοι ΕΑΙΑΣ), Αιμιλία Κοσώνα (Συντηρήτρια)

Επίσης το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρες 11.00π.μ.-14.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο εκδήλωση για την ενημέρωση παιδιών για θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς από φυσικούς και ανθρωπογενείς παράγοντες, με έμφαση στις ιδιωτικές αρχαιολογικές συλλογές.

Το θεατρικό εργαστήριο ΘΕΤΙΣ και ο κουκλοθίασος «ψευτιά με αυτιά» θα παρουσιάσουν το ζήτημα της πάταξης της αρχαιοκαπηλίας σε παιδιά του 70ου Δημοτικού Σχολείου Ακρόπολης, τα οποία στη συνέχεια θα συμμετάσχουν σε θεατρικό εργαστήρι της θεατρικής ομάδας «Ακροκύτταρο».

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μέσα στον Μάιο θα πραγματοποιηθεί από την Εφορεία μας και άλλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα αντικείμενα από τον καθημερινό βίο στο Βυζάντιο, για το οποίο θα λάβετε προσεχώς περαιτέρω ενημέρωση.

Οι παραπάνω δράσεις τελούν υπό την αιγίδα του ICOM και του ελληνικού ICOMOS και πραγματοποιούνται χάρη στην ευγενική χορηγία των

UNESCO Πειραιά
Εθνική Τράπεζα  της Ελλάδος
Μαρτίνος Θ.
Πρωτονοτάριος Α.
EmBio Medical Center
Kourd Gallery
Αρχαιοπωλείο Πατρικιάδου

You may also like...