ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ & ΩΔΕΙΟ ATHENAEUM

Little_AthenaeumΚυριακή 7 Ιουνίου 2015, 11:00-20:00
Little Athenaeum
Μια γιορτή για την Κιβωτό του Κόσμου
και τα 40 χρόνια του Ατενέουμ
είσοδος ελεύθερη
Με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου και Ωδείου Athenaeum εγκαινιάζεται μία νέα δραστηριότητα το Little Athenaeum που απευθύνεται σε μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους και τους προσκαλεί σε μια ειδική γιορτή της μουσικής την Κυριακή 7 Ιουνίου από τις 11π.μ.- 8μ.μ.
Στόχος της γιορτής είναι να γνωρίσουν οι μικροί τη μουσική και μικροί και μεγάλοι να υποστηρίξουν το σπουδαίο έργο της Κιβωτού του Κόσμου.
Την Κυριακή 7 Ιουνίου η οδός Αδριανού και το Ωδείο Athenaeum θα ξεχειλίζουν από μουσικές και παιδικές δραστηριότητες: Το χώρο της γιορτής θα οριοθετεί μία έκθεση ζωγραφικής παιδιών 2-5 χρόνων, με θέμα «Αλήθεια… Πώς ζωγραφίζεται η μουσική;». Οι μικροί καλλιτέχνες από διάφορους παιδικούς σταθμούς αλλά και από την Κιβωτό του Κόσμου εκπλήσσουν με τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Και στη συνέχεια η μουσική έχει τα πρωτεία και οι μικροί φίλοι της μουσικής με τη μαμά ή τον μπαμπά τους μαζί μπορούν να απολαύσουν:
• Δωρεάν μαθήματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας 2 – 4 ετών *
• Δωρεάν μαθήματα μουσικής προπαιδείας για παιδιά 4 – 6 ετών *
• Δωρεάν μαθήματα για τα νέα τμήματα παραδοσιακής μουσικής παιδιών 5-11 ετών*
• Να γνωρίσουν μουσικά όργανα και τους δασκάλους τους
• Να χορέψουν στους ρυθμούς του Little Swinging Jazz Athenaeum
• Να παρακολουθήσουν Ρεσιτάλ… από παιδιά για παιδιά
• Να καμαρώσουν την Παιδική Χορωδία της Κιβωτού του Κόσμου
• Να απολαύσουν μουσικές από το Κουαρτέτο Σαξοφώνων του Athenaeum
• και όλα αυτά μαζί με τα κεράσματα για τους μεγάλους και τα παγωτά, τα μπαλόνια, τα αυτοκόλλητα και πολλές άλλες εκπλήξεις για τους μικρούς που συνοδεύουν απαραίτητα μία μεγάλη μουσική γιορτή.

 Το Little Athenaeum από τη νέα σχολική χρονιά εγκαινιάζει τα παρακάτω τμήματα:

 Η Παρέα του Δάσους ( προσχολική ηλικία 2­3 ετών με παρουσία γονέα)

 Η Παρέα του Νερού ( προσχολική ηλικία 3­4 ετών με παρουσία γονέα)

 Τμήματα Μουσικής Προπαιδείας (ηλικία 4­6 ετών)

 Παιδικό τμήμα JAZZ ( ηλικία 5­11 ετών)

 Παιδικό Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής (ηλικία 5­11 ετών)

 Τμήμα Μουσικοθεραπείας

 Παιδική Χορωδία
 Εργαστήρι με Μουσική, Κίνηση και Κατασκευές

Με την έγκαιρη μύηση στη μουσική, από την τρυφερή ηλικία των δύο ετών, τα παιδιά εξελίσσουν τα αρχέγονα ανθρώπινα ένστικτα του ρυθμού και της μελωδίας. Με την συμμετοχή τους στα μουσικοκινητικά παιχνίδια αναπτύσσουν το αίσθημα της κοινωνικότητας, ομαδικότητας και συνεργασίας, ενώ παράλληλα αποκτούν ψυχική, συναισθηματική και νοητική ισορροπία. Η επαφή με τη μουσική διεγείρει τη φαντασία και συντονίζει τις αισθήσεις. Έμπειροι δάσκαλοι με εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους γονείς θα φέρουν τα παιδιά κοντά στον υπέροχο κόσμο της μουσικής.

* Για τη συμμετοχή στα δωρεάν μαθήματα της Κυριακής 7 Ιουνίου 2015, από τις 11π.μ. έως τις 8μ.μ., για την παρουσίαση του Little Athenaeum είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων μέχρι την Τετάρτη 27/5/2015 στο τηλ. 210 32 11 987

Επιπλέον, δε όσοι ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στα παραπάνω τμήματα, κατά τη διάρκεια της γιορτής της μουσικής την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, θα τύχουν σημαντικής έκπτωσης και παράλληλα θα γνωρίσουν και θα συμβάλλουν στο φιλανθρωπικό έργο της Κιβωτού του Κόσμου αφού μέρος και όχι μόνο, των εγγραφών θα διατεθούν σε αυτήν.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

You may also like...