Διεθνής Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής

Διεθνής Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής
05- 30 Ιουνίου 2017

Το British Council, σε συνεργασία με το Kingston Writing School και το Πανεπιστήμιο του Kingston του Λονδίνου, διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά την Διεθνή Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής απευθύνεται σε συγγραφείς όλων των επιπέδων που θέλουν να καλλιεργήσουν το ταλέντο και τις δεξιότητές τους και επιθυμούν να κατανοήσουν θέματα τεχνικής και σύνθεσης που σχετίζονται με τη συγγραφή.

Καταξιωμένοι συγγραφείς και καθηγητές του Πανεπιστημίου του Kingston θα δουλέψουν, σε ολιγομελή, εντατικά τμήματα, με συγγραφείς από όλο τον κόσμο σε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει εργαστήρια, αναγνώσεις, εργασίες, συζητήσεις και one-to-one tutorials στοχεύοντας στη δημιουργία ενός χώρου ουσιαστικού διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών.

Το Kingston Writing School, τμήμα του Πανεπιστημίου του Kingston του Λονδίνου, λειτουργεί ως μία ανοιχτή και δυναμική κοινότητα αναγνωρισμένων συγγραφέων, δημοσιογράφων και έμπειρων επαγγελματιών του εκδοτικού χώρου, το οποίο εξειδικεύεται σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά Τμήματα Δημιουργικής Γραφής, Αγγλικής Λογοτεχνίας, Δημοσιογραφίας και Εκδόσεων.

Τα τμήματα θα λειτουργούν καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 6.30 – 9μμ στο Βρετανικό Συμβούλιο στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

AΘΗΝΑ

Τμήμα δημιουργικής γραφής – Μυθοπλασία / Flash Fiction με την Heidi James
5 – 9 Ιουνίου 2017
Τμήμα δημιουργικής γραφής – Ποίηση με τη Mona Arshi
5 – 9 Ιουνίου 2017
Τμήμα Δημιουργικής Γραφής – Μυθοπλασία με τον  Martin Ouvry
12–16 Ιουνίου 2017
Τμήμα Δημιουργικής Γραφής – Μη Μυθοπλαστική Πεζογραφία με τον Alexander Masters 12–16 Ιουνίου 2017
Γράφοντας για το διαδίκτυο/ web/ blogging  με τη Sinead Keegan
19–23 Ιουνίου 2017
Εκδόσεις/Επιμέλεια Κειμένων με τη Judith Watts
26–30 Ιουνίου 2017

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τμήμα Δημιουργικής Γραφής – Μυθοπλασία με τη Julia Stuart
26–30 Ιουνίου 2017 (μία εβδομάδα)
Εκδόσεις/Επιμέλεια Κειμένων με τη Judith Watts
21–23 Ιουνίου 2017 (3 μέρες)

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τη 15η Μαΐου, ενώ υπάρχουν δυνατότητες έκπτωσης στα δίδακτρα για συμμετέχοντες από την Ελλάδα αλλά και για όποιον υποβάλλει την αίτησή του μέχρι 10 Απριλίου. Tο κόστος ανά course είναι 340€, ενώ υπάρχει 15% έκπτωση για τους υποψηφίους που ζουν στην Ελλάδα και 10% για όσους υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι τις 10 Απριλίου.

Στο πλαίσιο του Summer School θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από ομιλίες/συζητήσεις με Βρετανούς συγγραφείς στις 10, 17 και 24 Ιουνίου στο Λεξικοπωλείο (Στασινού 13 Παγκράτι) οι οποίες είναι ανοιχτές στο κοινό.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
10 Απριλίου 2017 για τις αιτήσεις που επωφελούνται της έκπτωσης («Early bird»)
15 Μαΐου 2017 (καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων)

Δίδακτρα:
Για το τμήμα μίας εβδομάδας €340 (με την έκπτωση 255 ευρώ)

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στα αγγλικά, επομένως, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι σε θέση να βεβαιώσουν υψηλό επίπεδο στην Αγγλική γλώσσα γραπτά και προφορικά και να υποβάλουν δείγμα της δουλειάς τους.

Περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Βρετανικού Συμβουλίου www.britishcouncil.gr, ή να επικοινωνήσετε με την κα. Μαρία Παπαϊωάννου στη διεύθυνση maria.papaioannou@britishcouncil.gr ή στο τηλέφωνο +30 2103692336.

You may also like...