Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2016

ΓΕΝΙΚΗ2 Δ/ΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ Αρχαιολογικό Μουσείο, 691 32 ΚομοτηνήΠληροφορίες: Ν. Δαλακούρα Τηλ. 25310 22411, φαξ 25310 21517 e-mail: efarod@culture.gr

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης συμμετέχει και φέτος στον παγκόσμιο εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2016 και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν μαζί της! Το φετινό θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων έχει τίτλο Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία. Τα Μουσεία είναι άμεσα συνδεδεμένα με το τοπίο που τα περιβάλλει. Κύρια αποστολή τους είναι η διατήρηση και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς είτε αυτή βρίσκεται μέσα στο κτιριακό κέλυφος του μουσείου είτε έξω από αυτό. Θα πρέπει, λοιπόν, παρέχοντας τεχνογνωσία, να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο ευρύτερο περιβάλλον συνδιαμορφώνοντας το πολιτιστικό τοπίο, ώστε να αποτελέσουν δυναμικά κέντρα πολιτισμού.Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης για τον φετινό εορτασμό επέλεξε το πολιτιστικό τοπίο της Μαρώνειας ως επίκεντρο των εκδηλώσεων που θα περιλάβουν τις παρακάτω δράσεις:

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, ώρα: 18:00, Αρχοντικό Ταβανιώτη στη Μαρώνεια: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 3+ με τίτλο «Ζωγραφίζουμε μαζί τη Μαρώνεια».

 Σάββατο 21 Μαΐου 2016, 19:00, Αρχοντικό Ταβανιώτη στη Μαρώνεια: έκθεση φωτογραφίας με υλικό από το αρχείο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και παράλληλη προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορία και το πολιτιστικό τοπίο της Μαρώνειας.

 Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Τηλ. επικοινωνίας: 25310 22411

Πληροφορίες: Νάγια Δαλακούρα e-mail: efarod@culture.gr

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Χρύσα Καραδήμα

Αρχαιολόγος με βαθμό Β

You may also like...