Διεθνής Διαγωνισμός Κινηματογραφικής Μουσικής από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Διεθνής Διαγωνισμός
Κινηματογραφικής Μουσικής
στην τελική ευθεία!
Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, ώρα 20:00
Αίθουσα Banquet
Σε συνεργασία με το Animasyros
Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων
Στην τελική ευθεία μπαίνει ο Διεθνής Διαγωνισμός Κινηματογραφικής Μουσικής που προκήρυξε το ΜΜΑ, καλώντας τους συμμετέχοντες να συνθέσουν πρωτότυπο soundtrack για το βραβευμένο φιλμ animation της Ειρήνης Βιανέλλη «Το φύλλο της λεύκας» που είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο ποίημα του Γιώργου Σεφέρη και αναφέρεται με ιδιαίτερα ποιητικό και ευαίσθητο τρόπο το δράμα των προσφύγων. Στον Διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώνεται για πρώτη φορά, έλαβαν μέρος πάνω από 160 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και άλλες χώρες (Νότια Κορέα, Αυστραλία, Κίνα κ.ά.). Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στις 8 μ.μ., στην Αίθουσα Banquet, θα προβληθεί η ταινία με τη συνοδεία των διαφορετικών συνθέσεων που προκρίθηκαν στην τελική φάση, τρεις από τις οποίες θα βραβευτούν με χρηματικά έπαθλα. Επίσης, το φιλμ, επενδυμένο με τα βραβευμένα πρωτότυπα soundtrack, θα προβληθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του διεθνούς φεστιβάλ animation της Σύρου (Animasyros + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων).
O Διαγωνισμός, ο οποίος προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον σε διεθνές επίπεδο, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων.
Η επιλογή των νικητών και η βράβευσή τους θα γίνει από διεθνή επιτροπή που αποτελείται από τον γάλλο συνθέτη Pierre Caillet (ειδικευμένο σε μουσική animation), τον συνθέτη και καθηγητή Vasco Hexel (Royal College of Music, Λονδίνο), τους έλληνες συνθέτες Κωνσταντίνο Βήτα, Νίκο Πλατύραχο και Δημήτρη Μαραγκόπουλο καθώς και από τη Μαρία Ανεστοπούλου (Διευθύντρια του Φεστιβάλ Animasyros).
Ο Διεθνής Διαγωνισμός Κινηματογραφικής Μουσικής διεξάγεται στο Μέγαρο, στο πλαίσιο του Κύκλου Γέφυρες-Ανοιχτές Πλατφόρμες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.
Η επιτυχία του Διαγωνισμού δίνει στο ΜΜΑ το έναυσμα για τη θεσμοθέτηση και επέκτασή του και σε άλλους τομείς, όπως το video art, τα video games και η μουσική για πολύτεχνα έργα.
Γενική είσοδος: 5 €
Πληροφορίες
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

You may also like...