Διεθνής έκθεση Patchwork

fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffΝΑΥΠΛΙΟ, THE GALLERY, FOREST FOREVER – Έκθεση Patchwork, Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 – Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, 60 έργα Patchwork στηρίζουν 200 γυναίκες στο Αφγανιστάν Η FOUGARO THE GALLERY NAFPLIO, εγκαινιάζει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου μία διεθνή έκθεση Patchwork με 60 έργα Ευρωπαίων δημιουργών. Είναι η πρώτη φορά που στη χώρα μας οργανώνεται τόσο μεγάλη και διεθνή έκθεση Patchwork.Με τίτλο FOREST FOREVER (ΔΑΣΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ), η έκθεση αποτελεί μια πολιτισμική συνεργασία μεταξύ Ευρωπαίων και Αφγανών γυναικών, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 στην 20η European Patchwork Meeting στο Saint-Μarie aux Mines, στην Γαλλία, και έκτοτε περιοδεύει στην Ευρώπη. Τα 60 έργα που παρουσιάζονται μοιάζουν με ΛΑΒΑΡΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ. Επιλέχθηκαν από ένα σύνολο 158 συμμετοχών και είχαν ως αφετηρία την χρήση ενός τουλάχιστον κεντημένου φύλλου από τις γυναίκες της περιοχής Langhmani του Αφγανιστάν. Τα φυλλαράκια ενσωματώθηκαν και ενέπνευσαν αυτά τα λάβαρα! Μια Ελληνική συμμετοχή, το «Τραγούδι του Δάσους», θα είναι ένα από τα εκτιθέμενα έργα. Εμπνευσμένο από τη διαρκή αναγέννηση του δάσους, από στοιχεία της λαογραφικής και βυζαντινής μας κληρονομιάς, χρησιμοποιεί πολύ παλιά και πολύτιμα υφάσματα, αποδίδοντας τιμή στην παγκόσμια γυναίκα/μητέρα που -όπως το δάσος- αναγεννά τις δυνάμεις της.

Η FOREST FOREVER είναι μέρος του προγράμματος “Guldusi” (Gul=Τριαντάφυλλο & Dusi=Κέντημα) που με την έμπνευση και συνεχή φροντίδα της Pascale Goldenberg, έχει ήδη βελτιώσει ουσιαστικά τις ζωές 200 οικογενειών στο Αφγανιστάν. Μέσω αυτής της έξυπνης δράσης οι Αφγανές γυναίκες μπορούν να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στο οικογενειακό τους εισόδημα, εξασκώντας, ή μαθαίνοντας από την αρχή, τις παραδοσιακές τεχνικές κεντήματος.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης DAI (Deutsch-Afghanische-Initiative/ Γερμανο-Aφγανική Πρωτοβουλία)

Η DAI ιδρύθηκε το 2002 από Γερμανούς και Αφγανούς, με κύριο στόχο μεταξύ άλλων, την αρωγή γυναικών και παιδιών στην επαρχία του Herat στο Αφγανιστάν, στην ενδοχώρα των νομάδων, στην πεδιάδα Schomali (βόρεια της Kabul) και στο χωριό Bedmoschk.

Τα ΛΑΒΑΡΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ βγαίνουν μέσα από τις αγκαλιές των γυναικών που δημιούργησαν τα υφασμάτινα συρραμμένα έργα με έμπνευση και προπαντός με ψυχή, απλώνοντας με αυτό τον τρόπο ένα χέρι στο Αφγανιστάν.

Η έκθεση θα συνοδεύεται τα Σαββατοκύριακα από εργαστήρια Patchwork και ξεναγήσεις.

Το πωλητήριο από μικρά και μεγάλα έργα θα συνδράμει τους σκοπούς της DAI.

Mετάβαση από Αθήνα το Σάββατο 17 Οκτωβρίου
Για τους φίλους από την Αθήνα, την ημέρα των εγκαινίων, θα αναχωρήσει πούλμαν το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου, στις 12μμ από το σταθμό μετρό Κατεχάκη προς το Φουγάρο, με επιστροφή από το Φουγάρο στο σταθμό μετρό Κατεχάκη στις 10 το βράδυ!

Συμβολικό αντίτιμο: 10€/ άτομο, για μετάβαση με επιστροφή.

Κρατήσεις έως την Πέμπτη 15/10

2107400140 & 6940295414, evgenia@fougaro.gr

You may also like...