Διεθνές MimeArt Festival

mime-festival-640x914Tο Διεθνές MimeArt Festival, το Φεστιβάλ παραστατικών τεχνών αφιερωμένο στο σωματικό θέατρο (mime από pantomime) επιστρέφει για 2η χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 14 και 15 Οκτωβρίου.
Ο Alexey Mironov, o πρωτοπόρος κωμικός του εναλλακτικού θεάτρου της Ρωσίας και ένας από τους πιο καταξιωμένους μίμους – κλόουν παγκοσμίως. Έγινε ευρύτερα γνωστός κυρίως μέσα από τη συνύπαρξή του με το Cirque de Soleil κι από τη συνεργασία του με τον περίφημο Slava Polunin.
H παράσταση «Bon Voyage» έχει παρουσιαστεί σε πολλές σκηνές σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας γέλιο και συγκίνηση, καθώς με την ανεπανάληπτη τέχνη του και το ιδιαίτερο χιούμορ του καταφέρνει να αγγίξει τα συναισθήματα όλων. Μια παράσταση πραγματικό «ταξίδι», γεμάτη εκπλήξεις, απρόσμενες καταστάσεις με στοιχεία αυτοσχεδιασμού, στην οποία κυριαρχεί απόλυτα το γέλιο!

ALEXEY MIRONOV | “BON VOYAGE”
Θεσσαλονίκη: 14 Οκτωβρίου 2016, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 23E (13E*), 18E (10E*)
*Τιμές εισιτηρίων για μαθητές, φοιτητές, κατόχους κάρτας ανεργίας.

mime-festivalΣτο πλαίσιο του ΦΕστιβάλ ο γνωστός χορογράφος και χορευτής που ενώνει την Ανατολή με τη Δύση, ο ανατρεπτικός Περιστρεφόμενος Δερβίσης, Ziya Azazi έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

Έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και θεατρικές σκηνές όλου του κόσμου, πάντα με standing ovation, έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την δουλειά του, και έχει συνεργαστεί με πολλούς επώνυμους καλλιτέχνες όπως π.χ ο Jan Fabre, Silvert Hoyem, Mercan Dede, Burhan Ocal.

Ο Τούρκος Ziya Azazi φημίζεται για τις εξαιρετικές σόλο χορογραφίες του, πάντα βασισμένες και επηρεασμένες από τον χορό των Σούφι.
Η συνεχής αναζήτησή του για νέες τάσεις εναλλακτικών χορογραφιών και η μελέτη του πάνω στον παραδοσιακό χορό των Σούφι, οδήγησε στη δημιουργία της σόλο παράστασης «Dervish» που εχει παρουσιαστεί σ’ όλο το κόσμο, προκαλώντας παντού τον ενθουσιασμό του κοινού με τις εξαιρετικές χορογραφίες του.

Πριν τη παράσταση εισαγωγή στη μουσική των Σούφι, απο τον δεξιοτέχνη στο ούτι Βασίλη Παπανικολάου. Η παράσταση αποτελείται από 2 μέρη, «Azab» και «Dervish in progress», και την συνοδεύει η μουσική του γνωστού Τούρκου καλλιτέχνη, Mercan Dede και του Αυστριακου Uwe Felchle. O Azazi δημιουργεί εξαιρετικές σόλο χορογραφίες με διαφορετικές εκδοχές, πάντα βασιζόμενες και επηρεασμένες από τον χορό των Σούφι. Η τεχνική του έχει χαρακτηριστεί παγκοσμίως αριστουργηματική.

You may also like...