Διεθνές Φεστιβάλ Animasyros 9.0

anima_bΤο Διεθνές Φεστιβάλ Animasyros 9.0 περιμένει τις ταινίες σας…
Αν είσαι σκηνοθέτης, παραγωγός, animator ή για οποιοδήποτε λόγο έχεις ένα animation έτοιμο για προβολή στο (φεστιβαλικό και όχι μόνο ) κοινό μην αργείς… Το Animasyros 9.0 περιμένει την συμμετοχή σου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Ιουνίου 2016, γι’ αυτό καλό είναι να μην αργείτε. Αίτηση συμμετοχής θα βρείτε στο www.animasyros.gr, αλλά με το φεστιβάλ μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω του email programme@animasyros.gr ή μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook.
Να πούμε ότι το φετινό Animasyros είναι μεγαλύτερο κατά μία μέρα, διαρκώντας από τις 21 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2016. Μάλιστα, το πρόγραμμα του φεστιβάλ απλώνεται και πέρα από την Ερμούπολη, στην Άνω Σύρο και την Ποσειδωνία Σύρου. Να θυμήσουμε ότι το Animasyros συμπεριλαμβάνει τρία ξεχωριστά διαγωνιστικά τμήματα (Διεθνές & Σπουδαστικό μικρού μήκους, Μεγάλου Μήκους ) καθώς και θεματικά πανοράματα ταινιών εκτός διαγωνισμού (Διεθνές, Σπουδαστικό & Ελληνικό Πανόραμα, ταινίες για παιδιά ).
Η ετήσια θεματική προτεραιότητα του Animasyros για το 2016, ο θρησκευτικός και πολιτιστικός συγκρητισμός, παρουσιάζεται μέσω ειδικών προβολών και συζητήσεων στρογγυλής τράπεζας, που υπερθεματίζουν τη διαπολιτισμική ενότητα και αποδοχή. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλαισιώνεται επίσης με αφιερώματα στην τιμώμενη χώρα το Λουξεμβούργο, σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων, καθώς και στην σκηνή animation της Τουρκίας και της Αυστραλίας.
Η Αγορά του φεστιβάλ, αναπτύσσεται περαιτέρω, ως εργαλείο που διευκολύνει την πρόσβαση σε νέους και υποσχόμενους επαγγελματίες στοχεύοντας στην επαγγελματική δικτύωση και στη δημιουργία συνεργασιών και συνεργιών. Οι δράσεις εκπαίδευσης στοχεύουν σε ευρύ φάσμα κοινωνικών ομάδων όπως είναι τα παιδιά, οι νέοι επαγγελματίες, τα άτομα με αναπηρίες και οι ηλικιωμένοι.

You may also like...