Διεθνές Φεστιβάλ AegeanDocs

LESVOSΣκοπός του AegeanDocs είναι η προώθηση πολιτικών, κοινωνικών και ιστορικών ντοκιμαντέρ , αλλά και ταινιών από νέους δημιουργούς από το νησί της Λέσβου. Σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου, το Φεστιβάλ διοργανώνει αποκλειστικά για το κοινό του εκπαιδευτικά σεμινάρια, με σκοπό τη διδασκαλία της κινηματογραφικής τέχνης σε ερασιτέχνες και την παραγωγή ταινιών, οι οποίες προβάλλονται σε ειδικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Φέτος 13 ταινίες του ΑegeanDocs τις δημιούργησαν οι νέοι της Λέσβου.
Το Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ AegeanDocs έρχεται και πάλι στη Μυτιλήνη και σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου. Είναι μια διοργάνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
70 ταινίες από 22 χώρες, βραβευμένες στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ της Ευρώπης και της Αμερικής, συνθέτουν ένα παγκόσμιο πανόραμα πολιτισμού με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Με επίκεντρο το Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης, αλλά και σε ζωντανή σύνδεση με τη Χίο, τη Σάμο, τη Λήμνο, αλλά και τη Σύρο και τη Ρόδο, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το AegeanDocs επιστρέφει με στόχο να αναδείξει στα γαλάζια νερά του Αιγαίου τη δύναμη του πολιτισμού και της έβδομης τέχνης.
Με ειδικές προβολές για τα Γυμνάσια και Λύκεια της Λέσβου κάθε μέρα από τις 11.00 έως τις 14.00 στο Δημοτικό Θέατρο, το AegeanDocs σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανοίγει τις πύλες του στη νεολαία.
Στη Λέσβο θα λειτουργήσουν τρεις αίθουσες για τις απογευματινές προβολές: το Δημοτικό Θέατρο από 17.00 έως 23.30, το Θεατράκι του Δήμου (Χρυσομαλλούσα) από 20.00 έως 23.00 και το Μουσείο Ελαιουργίας (Αγία Παρασκευή) από 18.00 έως 22.00.
Ταινίες ντοκιμαντέρ θα προβάλλονται επίσης και στα νησιά Σάμος, Χίος, Λήμνος, Ικαρία, Οινούσσες, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά και Φούρνοι.
Δημιουργοί και παραγωγοί ταινιών από την Ευρώπη, την Ασία, τις Αραβικές Χώρες και την Αφρική, παρουσιάζουν τις ταινίες τους και συζητούν με το κοινό τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας. Ένα πολυπολιτισμικό πάζλ προσφέρει τη δυνατότητα στο κοινό να ταξιδέψει μέσα από την μεγάλη οθόνη σε μέρη τα οποία δεν είχε φανταστεί ποτέ.

You may also like...