Διεθνές Φεστιβάλ + Aγορά Κινουμένων Σχεδίων

SYROSΤο Διεθνές Φεστιβάλ + Aγορά Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στο είδος του στην Ελλάδα κι ένα από τα 20 μεγαλύτερα διεθνώς. Ξεκίνησε το 2008 κι έκτοτε πραγματοποιείται ετησίως στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη. Σταθερά διαφορετικό κι αισθητά μεγαλύτερο, το animasyroς Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων επιστρέφει στην Ερμούπολη της Σύρου στις 24-27 Σεπτεμβρίου 2015.
Περιλαμβάνει προβολές ταινιών εμψύχωσης, εκτενή αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, δημιουργούς και στούντιο κινουμένων σχεδίων, εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, το εφαρμοσμένο οπτικοακουστικό εργαστήριο making of που καταγράφει λεπτό προς λεπτό το φεστιβάλ, πάρτυ κι άλλες παράλληλες δράσεις. Φέτος, το Animasyros εγκαινιάζει το τμήμα της Αγοράς που στοχεύει να αποτελέσει έναν πυρήνα δημιουργικής επαγγελματικής δικτύωσης και ανάδειξης συνεργιών μεταξύ των επαγγελματιών των κινουμένων σχεδίων.
Όλες οι εκδηλώσεις έχουν δωρεάν είσοδο και λαμβάνουν χώρα στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων, στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην επιβλητική Πλατεία Μιαούλη και αλλού, προσελκύοντας μικρούς και μεγάλους.
Το επίσημο πρόγραμμα περιλαμβάνει όπως πάντα δύο διαγωνιστικά προγράμματα (Διεθνές+ Σπουδαστικό), τα Πανοράματα του φεστιβάλ, (Διεθνές, Σπουδαστικό καθώς επίσης και Ελληνικό), αφιερώματα σε αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και φεστιβάλ animation απ’ όλο τον κόσμο, εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, και πολλές ακόμη παράλληλες δράσεις με επίκεντρο την Ερμούπολη και τα κινούμενα σχέδια.
Αυτές είναι οι ταινίες!
Αυτές είναι οι ταινίες που θα προβληθούν στα δύο διαγωνιστικά τμήματα του Αniμαsyroς 8.0, το Διεθνές και το Σπουδαστικό, καθώς και τις ταινίες που θα προβληθούν στα Πανοράματα του φεστιβάλ, το Διεθνές, το Σπουδαστικό καθώς επίσης και το Ελληνικό Πανόραμα.
Επιπλέον, στο φετινό Aniμαsyros, θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα στο Ιράν, μέσα απο τις συμμετοχές Ιρανών καλλιτεχνών που επιλέχθηκαν να προβάλλουν τις ταινίες τους.

You may also like...