Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου 2017

Τον Ιούλιο πραγματοποιείται το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου 2017, διανύοντας την 5η διοργάνωση του.
Το AIPF βρίσκεται στο πέμπτο του έτος
Το πέμπτο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου (AIPF) θα διεξαχθεί στην Αντίπαρο 1-10 Ιουλίου 2017. Το AIPF ξεκίνησε με πολύ ταπεινό τρόπο το 2013 σαν το πνευματικό παιδί της ιδιοκτήτριας της γκαλερί Μαίρη Χατζάκη, του μηχανικού και φωτογράφου Γιάννη Μπαγούρδα και του μακροχρόνιου τουρίστα David Frazer Wray. Το φεστιβάλ γρήγορα συγκέντρωσε δυναμική και μέχρι το 2016 καθιερώθηκε σταθερά ως βιτρίνα προβολής για τους νεο-ανερχόμενους φωτογράφους και τους καταξιωμένους επαγγελματίες.
Αληθινό στις ρίζες του, το φεστιβάλ εξακολουθεί να λειτουργεί σε μικρή κλίμακα. Για την ακρίβεια, το British Journal of Photography το χαρακτήρισε ως «αναμφισβήτητα το μικρότερο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στον κόσμο». Το AIPF καταχωρήθηκε πρόσφατα σαν Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στελεχώνεται από εθελοντές. Μέχρι στιγμής, έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικές δωρεές και τα έσοδα έχουν δωρηθεί στο τοπικό σχολείο.
Η επιτυχία του AIPF οφείλεται στη τοποθεσία του, στο πανέμορφο νησί της Αντιπάρου και στην αφοσίωση των μελών του. Δεν θα είναι ποτέ ένα τεράστιο φεστιβάλ, καθώς δεν υπάρχει απλώς ο χώρος για να το φιλοξενήσει. Ωστόσο, αυτό επιτρέπει στο AIPF να επικεντρώνεται στην ποιότητα αντί στην ποσότητα. Οι φωτογραφίες εκτίθενται στην γκαλερί τέχνης «Αντί» και υπαίθρια στους τοίχους του Κάστρου του 15ου αιώνα. Ο απαλός φωτισμός, οι μουσικές παραστάσεις και η μοναδική ατμόσφαιρα της Αντιπάρου κάνουν το AIPF μια αξέχαστη εμπειρία.
Φέτος, τουλάχιστον 19 ξεχωριστές εκθέσεις θα παρουσιαστούν των οποίων θα είναι επικεφαλής ο Γάλλος φωτογράφος Pol Kurucz και η Brazilian Kolor Collective. Το AIPF θα φιλοξενήσει φωτογράφους από την Ελλάδα, τη Βραζιλία, την Κολομβία, τη Γαλλία, τον Καναδά και τη Γερμανία. Εργαστήρια θα δοθούν από τον Χάρη Κακαρούχα και τον Βασίλη Γεροντάκο με μία παρουσίαση του Μιχαήλ Μοσχολιού.
Για περισσότερες πληροφορίες:
David Frazer Wray – davwray@online.no – Tel: +47 47254809
Mairi Chatzaki – mairixatzaki@hotmail.com – Tel: +30 6974400035
Yannis Bagourdas – ybagourdas@gmail.com – Tel: +30 6958008533
Website: http://www.antiparosphotofestival.com

You may also like...