Διεθνές Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας

1436827857Μια μεγάλη διάκριση έλαβε το Διεθνές Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας στο πλαίσιο του προγράμματος «I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy» Ελλάδα – Ιταλία. Η παρουσίαση των πολιτιστικών προτάσεων που επιδοτήθηκαν και η τελετή βράβευσης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.
Μεταξύ των 9 πολιτιστικών προτάσεων από τις 34 που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχάιας Ήλιδας βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο για την ιδέα και υλοποίηση του πολιτιστικού θεματικού κύκλου με τίτλο «Το Ταξίδι των Ηρώων» στο πλαίσιο του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας. Το 1ο Βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος από τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας κ. Γεώργιο Παπαναστασίου. Ο Δήμαρχος Ήλιδας ευχαρίστησε την Περιφέρεια για αυτή την πολύ σημαντική στιγμή για τον Δήμο Ήλιδας, τους δημότες της Ήλιδας που στήριξαν την προσπάθεια αυτή, το Υπουργείο Πολιτισμού για την Αιγίδα του, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας κ. Ε. Κόλλια για την σημαντική βοήθειά της και τους συνεργάτες του, τον Συντονιστή Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Αλέξανδρο Μανωλόπουλο και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Γιώργο Βούκανο για την σύλληψη και την επιτυχημένη υλοποίηση της ιδέας αυτής, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την συνέχιση του θεσμού αυτού και για την επόμενη χρονιά. Ο Δήμαρχος Ήλιδας στον λόγο του είπε « …ήταν μια μεγάλη δικαίωση και ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο μας τόσο στις επιλογές μας αλλά και στην ομαδική προσπάθεια για την υλοποίηση που με συντονισμό και σκληρή δουλειά επέφερε αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι και την επόμενη χρονιά θα προχωρήσουμε με νέες εμπειρίες για την περαιτέρω επιτυχή αναβάθμιση του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας».
Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της Περιφέρειας ο Συντονιστής των προγραμμάτων κ. Θεόδωρος Καμπέρος που παρουσιάσε όλα τα προγράμματα που προκρίθηκαν, την παρουσίαση εκ μέρους του Δήμου Ήλιδας του 4η μέρου «Το Ταξίδι των Ηρώων» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ την έκανε ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής και μουσικοσυνθέτης κ. Γιώργος Βούκανος που είχε και την αρχική σύλληψή της ιδέας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ήλιδας τόσο για την ιδιαίτερη αυτή τιμή να διευθύνει αυτό τον μεγάλο πολιτιστικό θεσμό του Νομού Ηλείας όσο και τον συντονιστή Τουρισμού & Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας κ. Αλέξανδρο Μανωλόπουλο που με την οργανωτικότητά του και την με την βοήθεια του έγινε πραγματικότητα η επιτυχημένη υλοποίησή της, καθώς και τους καλλιτέχνες των εκδηλώσεων με ιδιαίτερη μνεία στον σκηνοθέτη Λευτέρη Δακαλάκη και στο 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας με την καθηγήτριά τους κα Ιωάννα Παπαδάκη. Τέλος ο Συντονιστης Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας κ. Αλέξανδρος Μανωλόπουλος αναφέρθηκε στην τουριστική αξία που έχει ο πολιτισμός στην περιοχή μας ως λύση για την οικονομική κρίση που βιώνει ο τόπος μας και ευχαρίστησε τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας, τους εθελοντές που συμμετείχαν καθώς και τις τουριστικές και ξενοδοχειακές μονάδες που βοήθησαν. «ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ»
Το συγκεκριμένο 4η μερο περιελάμβανε τον Φυσιολατρικό περίπατο από την παραλία Αγ. Μαρίνας έως την παραλία Κουρούτας με κλείσιμο εκδήλωσης στο Θέατρο της Θάλασσας στην Κουρούτα, την τιμητική εκδήλωση στον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο και ανάδειξη ως νέου πολιτιστικού χώρου την Οικία Τατάνη στην Αμαλιάδα, την περιήγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδας από τον αρχαιολόγο Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, την αξιοποίηση του προάυλιου χώρου του Μουσείου της Ήλιδας με μουσική εκδήλωση με παρουσίαση αρχαίων μουσικών οργάνων και τέλος την κορωνίδα των εκδηλώσεων για το Φεστιβάλ το άνοιγμα του Αρχαίου Θεάτρου της Ήλιδας μετά από 15 χρόνια με το Συμφωνικό έργο του Γιώργου Βούκανου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αρετών Ανωτέρα» με την Χορωδία της ΕΡΤ, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Bobblingen και το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας. «Το Ταξίδι των Ηρώων» μας έδωσε τη δύναμη να αναβαθμίσουμε τον ρόλο του Διεθνούς Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας και να προχωρήσουμε στο μέλλον με την ελπίδα ότι το Φεστιβάλ της καρδιά μας να γίνει Φάρος Πολιτισμού για την Ελλάδα και το εξωτερικό.

You may also like...