«Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης» στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος»

2070694Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. σε συνεργασία με το THESS FEST και τα AZA cinema – club παρουσιάζουν το «Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης» στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» από τις 17/10/16 έως τις 22/10/16 στο πλαίσιο των 51ων Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ότι αξέχαστο, πρωτοποριακό, βραβευμένο από το χώρο του κινηματογράφου φέρνει για ακόμα μια χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης (Thessaloniki International Short Film Festival) υπό την καθοδήγηση του ακούραστου οραματιστή του Γιάννη Ζαχόπουλου. Από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο 22 Οκτωβρίου, μία 3ωρη προβολή στις 5μμ και μία 3ωρη βραδινή στις 8.30. Στη βραδινή τού Σαββάτου, κλείνοντας μια δεκαετία, το TiSFF παρουσιάζει μια σημαντική λογοτεχνική – κινηματογραφική ρετροσπεκτίβα με τις 10 ταινίες του μοναδικού μας συγγραφέα-μεταφραστή-σκηνοθέτη Αχιλλέα Κυριακίδη.

Την κάθε ταινία θα προλογίσει o φιλόλογος Αριστοτέλης Σαΐνης και φυσικά θα ακολουθήσει μια ανοιχτή συζήτηση. Ένα πραγματικό μοναδικό βράδυ για τους φίλους του καλού σινεμά και της λογοτεχνίας της Θεσσαλονίκη, αλλά και ένα μεγάλο μάθημα για τη σκηνοθεσία, το σενάριο, τις ερμηνείες των ηθοποιών.

Και ας μην ξεχνάμε ότι το κινηματογραφικό φεστιβάλ της πόλης μας είναι το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ μ.μ. ταινιών πού με βάση την «επιλογή ταινιών και το πρόγραμμα του» έχει συμπεριληφθεί στα 44 καλύτερα φεστιβάλ μικρού μήκους του πλανήτη, εκ των οποίων τα 27 είναι ευρωπαϊκά όπως Κάννες, Βερολίνο, Κλαιρμόν – Φεράν, κ.α. Ενα κόσμημα γιά τη Θεσσαλονίκη και όλα τα Βαλκάνια.

Ώρες προβολών : 17.00 και 21.00 – Είσοδος: 5 ευρώ

Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016, 15:15

You may also like...