Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους-TiSFF

 128 έργα νέων δημιουργών στο 56ο Φεστιβάλ Δημητρίων

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, με 128 έργα νέων δημιουργών, παρουσιάζεται διαδικτυακά, στο πλαίσιο των 56ων Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, με δημιουργό για ακόμη μία χρονιά τον Γιάννη Ζαχόπουλο.

Το TiSFF της Θεσσαλονίκης είναι ένας θεσμός που κατέχει ξεχωριστή θέση στο ευρωπαϊκό στερέωμα, έχοντας κατακτήσει το πανευρωπαϊκό κοινό με το εντυπωσιακό του πρόγραμμα. Πρόκειται για διεθνές φεστιβάλ, που στόχο έχει την προώθηση πρωτοποριακών ιδεών και τάσεων, όπως αποτυπώνονται από νέους δημιουργούς, καταγράφοντας την πορεία του πλανήτη σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, ερωτικό, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαπροσωπικών σχέσεων, με βαθιά αγάπη και σεβασμό στις ανθρώπινες και κινηματογραφικές αξίες.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι ταινίες μικρού μήκους του Φεστιβάλ προβάλλονται σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού -ακριβώς λόγω της παγκόσμιας εκτίμησης για το ποιοτικό του πρόγραμμα- ανάμεσά τους το Μόντρεαλ, η Βαρκελώνη, το Μπρίστολ, το Μόναχο, οι Βρυξέλλες, η Γενεύη, το Βελιγράδι, η Μάλτα, η Κωνσταντινούπολη κ.ά.

Το 2021 είναι η 15η χρονιά του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και η δεύτερη διαδικτυακή προβολή στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των Δημητρίων. Στο περσινό Φεστιβάλ Δημητρίων είχε παγκοσμίως 23.084 διακριτές θεάσεις στην ψηφιακή πλατφόρμα, απόδειξη της κινηματογραφικής του ποιότητας και εκτίμησης του σινεφίλ κοινού.

Την επιτροπή του TiSFF αποτελούν ο Γιάννης Οικονομίδης, ο Βαγγέλης Μουρίκης, ο Τάσος Ρέτζιος, η Ljiljana Jaric κι ο Γιάννης Ζαχόπουλος.

Οι ταινίες θα προβληθούν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του 56ου Φεστιβάλ Δημητρίων (e-dimitria.gr) από τις 9 έως τις 20 Οκτωβρίου. Το ημερήσιο πρόγραμμα προβολής ταινιών θα παραμένει στην πλατφόρμα των  Δημητρίων για  επτά ημέρες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν μια πρώτη γεύση από το φετινό πρόγραμμα στο link που ακολουθεί:

https://vimeo.com/616857922?fbclid=IwAR199NII35hsEpWMMAbzeoQ1dMVAJzjCO7Ptjiu64ONLqmVMciSY0YDc0Qc.

You may also like...