Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού σε αστικό τοπίο «Ένα μικρό βήμα»

dancing20 Ιουλίου – 1 Αυγούστου
Το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε αστικό τοπίο “ένα μικρό βήμα” με συνδιοργανωτές την “Ελεύθερη Πτώση”, το Δημοτικό και Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας, O.A.C.S. και τον Δήμο Κέρκυρας επιστρέφει φέτος για 6η χρονιά στην πόλη της Κέρκυρας. Το φεστιβάλ “ένα μικρό βήμα” που αγαπήθηκε τα τελευταία χρόνια τόσο από τοπικούς παράγοντες όσο και από το διεθνές κοινό, μεγαλώνει και διαρκεί δυο εβδομάδες. Φέτος, θα φιλοξενήσει διπλάσια σεμινάρια και παραστάσεις σύγχρονου χορού και θα εγκαινιάσει την καλλιτεχνική συνεργασία με το σύνολο κρουστών της φιλαρμονικής εταιρίας Κέρκυρας.
Το “ένα μικρό βήμα” 2015 ξεκινάει στις 20 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την 1η Αυγούστου 2015. Κατά τη διάρκειά του θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με ελεύθερη είσοδο στην πόλη της Κέρκυρας και σεμινάρια σύγχρονου χορού. Επίσης, για μια ακόμη χρονιά θα δοθεί η ευκαιρία σε επιλεγμένους χορευτές να δουλέψουν με καταξιωμένους χορογράφους και να εμφανιστούν επί σκηνής στο πλαίσιο τριών performance project.
Καταξιωμένοι καλλιτέχνες σε Ελλάδα και εξωτερικό παρουσιάζουν παραστάσεις και δίνουν σεμινάρια σε όσους θέλουν να αναπτύξουν την τεχνική τους στο σύγχρονο χορό. Οι Johannes Wieland, Martin Kilvady, Στέλλα Ζάννου, Γιάννης Καρούνης, Ερμής Μαλκότσης, Elias Aguirre, Carmen Werner, Marion Sparber, Victoria P. Miranda, Edgen Lame, Simona Bertozzi, Χριστίνα Μερτζάνη και Ευάγγελος Πουλίνας συμμετέχουν σε ένα γεμάτο πρόγραμμα παραστάσεων και σεμιναρίων με στόχο τη δημιουργία και την έκφραση μέσα από το σύγχρονο χορό.
Το φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε αστικό τοπίο αξιοποιεί δρόμους, πλατείες, κτήρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και βγάζει τον σύγχρονο χορό στην πόλη, ορίζοντας το δημόσιο χώρο ως τον ιδανικό τόπο έκφρασης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Παράλληλα, συνεισφέρει στο να ξεδιπλωθούν οι ιδέες και οι εικόνες του σύγχρονου χορού, οι δημιουργοί να ανταλλάξουν εμπνεύσεις, εμπειρίες και οράματα δίνοντας νέα πνοή στην πόλη.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις για τα σεμινάρια επισκεφτείτε το www.enamikrovima.eu ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@enamikrovima.eu

Ευχαριστούμε θερμά το Ινστιτούτο Θερβάντες, το Υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας, το κομμωτήριο Hair Dreams, το Cafe Bristol, το cafe Cohlias, τα εστιατόρια to Mike, IMABARI, POMO D’ORO, N.A.O.K. azur, Μεθυστάνες στην Κέρκυρα για την ευγενική τους χορηγία.
Το ένα μικρό βήμα είναι μέλος του διεθνούς δικτύου φεστιβάλ Ciudades que Danzan (Dancing Cities).

Παραστάσεις 2015

Παρασκευή 24 Ιουλίου

Edgen Lame
Vicktoria P. Miranda
Στέλλα Ζάννου

Σάββατο 25 Ιουλίου

Provisional Danza (Carmen Werner)
Marion Sparber
Performance Project by Stella Zannou

Παρασκευή 31 Ιουλίου

Simona Bertozzi
Ερμής Μαλκότσης & Γιάννης Καρούνης
Martin Kilvady

Σάββατο 1 Αυγούστου

Elias Aguirre
Performance Project by Martin Kilvady
Performance Project by Johannes Wieland, (με τη συμμετοχή του συνόλου κρουστών φιλαρμονικής εταιρείας Κέρκυρας)

οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 21:00 στα Παλαιά Ανάκτορα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.enamikrovima.eu/1/workshops_Gr.html

Διαφήμιση:

Κλικ εδώ
To πιο επαναστατικό site της Κέρκυρας!
Προσφορές έως και 70% σε επιλεγμένες επιχειρήσεις του νησιού.
www.corfudeals.gr
Παλαιά Ανάκτορα
Παλαιά Ανάκτορα, Κέρκυρα,

You may also like...