Διεθνές Φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού

INTRARTI.1Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νίκος Χαλιάσας
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Τρίτη 18 Ιουνίου, ώρα 21:15
«Γρανίτα από… Rosarte!»

Παιδική Χορωδία RosarteΟρχήστρα Εγχόρδων «INTRARTI»
Διεύθυνση Χορωδίας: Ρόζη Μαστροσάββα
Διεύθυνση Ορχήστρας: Νίκος Χαλιάσας
Πιάνο: Τζένη Σουλκούκη

Μια… διαφορετική «γρανίτα» θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει το κοινό, την Τρίτη 18 Ιουνίου, στις 20:30, στο Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η μυστική συνταγή περιλαμβάνει τραγούδια από τη θρυλική «Λιλιπούπολη», αξέχαστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Λοΐζου, σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, Γεωργίου Δροσίνη και Γιάννη Νεγρεπόντη, αξέχαστα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, όπως το «Πες μου μια λέξη», αποσπάσματα από μουσικά παραμύθια του Νίκου Ξανθούλη, μέχρι σπιρίτσουαλς, αλλά και τραγούδια του John Lennon και των ΑBBA.

Μαγικά «συστατικά», διαλεγμένα με αγάπη ένα προς ένα, θα μπουν όλα μαζί στο μίξερ της Rosarte, μιας από τις καλύτερες παιδικές χορωδίες της Ελλάδας, που θα ερμηνεύσει υπό τη μουσική διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα, ένα μοναδικό και σίγουρα δροσερό πρόγραμμα.

150 περίπου παιδικές φωνές θα σκορπίσουν τις πιο γλυκές μελωδίες από τον λόφο της Καστέλας σε όλο τον Πειραιά, και θα μας παρασύρουν να τραγουδήσουμε μαζί τους το «Χρυσαλιφούρφουρο», την «Περιμπανού», το «Θαλασσάκι», το «Imagine» και γιατί όχι να χορέψουμε στο ρυθμό του «Dancing Queen»…

Συμπράττει η Ορχήστρα INTRARTI, υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα.

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ γενική είσοδος/ 7 ευρώ μειωμένο

Η παιδική-νεανική χορωδία Rosarte ιδρύθηκε το 2008 από τη μαέστρο της, κα. Ρόζη (Τριανταφυλλιά) Μαστροσάββα, η οποία, με την ιδιότητα της μαέστρου της παιδικής χορωδίας του Δήμου Αθηναίων, χάρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στη χώρα μας στην 5η Χορωδιακή Ολυμπιάδα (Graz, Austria, Ιούλιος 2008).

Στο ενεργητικό της χορωδίας περιλαμβάνονται αξιόλογες εκδηλώσεις, όπως συμμετοχές σε φεστιβάλ χορωδιών, συναυλίες στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στα «Δημήτρια», στην Εθνική Λυρική Σκηνή, κ.ά.

Η χορωδία Rosarte έχει συμπράξει με αξιόλογους μαέστρους, όπως Φιλίπ Ογκέν, Λ. Καρυτινό, Αλ. Μπαλτά, Μ. Μιχαηλίδη, B. Φιδετζή, Ν. Τσούχλο, Η. Βουδούρη, Α. Πυλαρινό, Ν. Χαλιάσα και με συμφωνικές ορχήστρες και χορωδίες της ΕΛΣ, ΕΡΤ, Δήμου Αθηναίων, ΚΟΑ, Camerata, ενώ έχει λάβει μέρος σε ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις.

Διδασκαλία-Διεύθυνση: Ρόζη Μαστροσάββα
Διδασκαλία Pre-Junior τμήματος: Μαρίζα Βαμβουκλή
Συνοδεία πιάνου: Τζένη Σουλκούκη

Η Ορχήστρα Εγχόρδων Intrarti δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2000, στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού προγράμματος επιχορηγούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιδρυτής και διευθυντής της είναι ο Νικόλαος Χαλιάσας. Το ρεπερτόριο της Ορχήστρας κινείται σε όλο το φάσμα της κλασικής μουσικής, από την προκλασική περίοδο μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Η Ορχήστρα έχει δώσει δεκάδες συναυλίες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με ιδιαίτερη επιτυχία, αποσπώντας ιδιαίτερα σχόλια και κριτικές, έχοντας συμπράξει, μεταξύ άλλων, με σολίστ όπως o Τάτσης Αποστολίδης, ο Γιώργος Δεμερτζής, ο Δημήτρης Σγούρος, ο Γιώργος Πέτρου, ο Δημήτρης Γούζιος, ο Σέρτζιου Ναστάσα, η Τζένη Δριβάλα, η Μαίρη Έλεν Νέζη, και με Χορωδίες όπως του Shorter College (Atlanta, USA), Ροζάρτε, ενώ έχει συνεργαστεί με τους ηθοποιούς Στέλιο Μάινα και Γεράσιμο Σκιαδαρέση, και με τον Ισπανό χορευτή φλαμένκο Χοακίμ Γκρίλο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ – DAY AFTER με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας INTRARTI και υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2007 – 2013» (ΕΣΠΑ), διοργανώνουν μέχρι τα τέλη του 2015 το “Διεθνές Φεστιβάλ «Συμφωνία» (Sinfonia) Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού” με σύνολο 76 εκδηλώσεων και με άξονα τη μουσική. Σκοπός και όραμα του Φεστιβάλ «SINFONIA» είναι η εδραίωση ενός νέου διεθνούς πολυσυλλεκτικού θεσμού κύρους, ποιότητας και πρωτοτυπίας στον Πειραιά και τον Αργοσαρωνικό, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (Δήμους, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Μουσεία, Ωδεία), τοπικές καλλιτεχνικές ομάδες και σχολεία, ενώ στόχοι του είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής και των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και υποδομών πολιτισμού, η ενθάρρυνση της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας, η συμμετοχή και σύμπραξη των τοπικών κοινωνιών στη διαδικασία παραγωγής πολιτιστικού προϊόντος, η ψυχαγωγία, η εκπαίδευση, η ένταξη πολιτιστικών δράσεων στην καθημερινότητα των πολιτών, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η διάχυση πολιτισμού από τις μητροπόλεις του εξωτερικού και της Ελλάδας για να εμπνεύσει διάθεση για δημιουργία εστιασμένη στην Τέχνη που παράγεται με μέθοδο, αισθητική και στοχευμένο αποτέλεσμα.

http://piraeussinfonia.gr/

You may also like...