Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών

H μουσική που μας ενώνει, υπήρξε η αφορμή πριν από δεκατέσσερα χρόνια για να ξεκινήσει η τότε Διεθνής Συνάντηση Νεανικών Ορχηστρών.
Πέρα από τη γλώσσα της Μουσικής, από την αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική της αξία και τη σπουδαιότητα των σχημάτων που συμμετέχουν, το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών αποτελεί ένα κοινωνικό γεγονός που αγκαλιάζει όχι μόνο το δήμο αλλά και ολόκληρο το Νομό, ενεργοποιεί τους νέους ανθρώπους και χαρίζει ανεπανάληπτες στιγμές σε όλους όσους παρακολουθούν τις συναυλίες της.
Νέα σχήματα κάθε χρόνο, περισσότερα και καλύτερα, από όποιο σημείο χτυπάει η μουσική καρδιά της Ελλάδας και του εξωτερικού, κάνουν την ίδια το ίδιο το Διεθνές Φεστιβάλ ένα αναντικατάστατο κομμάτι από το πολιτιστικό και κοινωνικό “γίγνεσθαι” του τόπου μας.
Σκοπός του κύκλου των εκδηλώσεων (κοινές πρόβες – κοινές εμφανίσεις στο δήμο Εχεδώρου και στους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης) είναι η γνωριμία διαφορετικών τρόπων εργασίας και μεθόδων, η ανάπτυξη καλλιτεχνικών και φιλικών δεσμών ανάμεσα στα ξένα και ελληνικά μουσικά σχήματα που συμμετέχουν, η δημιουργία δικτύου, η επικοινωνία μέσα από τη συνεργασία και τη μουσική, η δυνατότητα της πραγματοποίησης προγραμμάτων ανταλλαγών και η σύνδεσή τους με αντίστοιχες εκδηλώσεις του εξωτερικού.
Ένα μοναδικό μουσικό γεγονός, για το Δήμο Δέλτα αλλά και για ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, αποτελεί το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών, που πραγματοποιείται από 23-26 Αυγούστου 2012, συμπληρώνοντας 15 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στη μουσική σκηνή της πόλης και της Ευρώπης!
Το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών Δήμου Δέλτα συνδέεται για ακόμη μια χρονιά με το περιβάλλον και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. «Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, με ενημερωτικό υλικό, με παράλληλες ενέργειες στο χώρο των εκδηλώσεων φιλοδοξούμε και φέτος να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας, να ενημερώσουμε για ενέργειες, να συμβάλλουμε σε λύσεις», υπογραμμίζει σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος. Βοηθός και συνεργάτης στην προσπάθεια αυτή σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα είναι η περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση GREENPEACE.
Εφέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών Δήμου Δέλτα φιλοξενεί πάνω από 500 μουσικούς. Συγκεκριμένα συμμετέχουν τα σχήματα:
Ορχήστρα Πνευστών Βρέσνια, ΠΟΛΩΝΙΑ
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμων Καλαμαριάς – Αμπελοκήπων
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θέρμης
Ορχήστρα πνευστών «Ντήµηταρ Μέτσεβ» Βέλιγκραντ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Ορχήστρα Magic Brass Δήμου Λαμίας
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βέροιας
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λαγκαδά
Ορχήστρα Νέων Σίνδου Δήμου Δέλτα
Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 και ώρα 21.00 στο αύλιο χώρο του Συνεδριακού κέντρου Σίνδου, με την καθιερωμένη τελετή έναρξης σε σκηνοθεσία Ρίτας και Γιάννη Πουταχίδη και η τελετή λήξης θα γίνει στον ίδιο χώρο στις 26 Αυγούστου 2012 και ώρα 21.00. Την Κυριακή στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της Σίνδου με παρέλαση των μουσικών τμημάτων σε πρωτότυπους σχηματισμούς.
Να σημειωθεί πως Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών Δήμου Δέλτα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, του ΒΕΘ και με τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Δέλτα, που χρόνια τώρα στέκεται αρωγός σε αυτήν την τόσο μεγάλη προσπάθεια.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες : www.youthbandfestival.gr

You may also like...