Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών Δήμου Δέλτα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών του Δήμου Δέλτα συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της Δυτικής Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει ασκήσει μεγάλη επιρροή στα μουσικά δρώμενα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών ξεκίνησε το 1998 με τη χαρακτηριστική φράση “Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ”. Πολύ σύντομα, μέσα από τη μουσική, ενώθηκε με σημαντικές αξίες και ιδέες: τον εθελοντισμό, τη συνεργασία, το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο, την υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων, την επιστροφή των αρχαίων γλυπτών στην Ελλάδα, το ενδιαφέρον για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και γενικότερα για το περιβάλλον.
Για ακόμη μία χρονιά η Σίνδος και ο Δήμος Δέλτα θα υποδεχθούν εκατοντάδες νέους μουσικούς. Με κεντρικό σύνθημα: “Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ”, εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας μουσικοί και μη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν υπέροχες μελωδίες, συνθέσεις και ερμηνείες. Παράλληλα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες σε μία πρωτότυπη και ξεχωριστή συνάντηση πολιτισμών, σε μία εποχή που την πολιορκούν η δυσπιστία και ο φόβος προς τη διαφορετικότητα.

 

You may also like...