Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Τέχνης Ρόδου

To «‘Ωδείο Ρόδου Καίτη Καστρουνή» είναι ο ιδρυτής και οργανωτής του Διεθνούς Φόρουμ Πιάνου Ρόδου και του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Τέχνης Ρόδου.
Είναι ένα ετήσιο γεγονός το οποίο περιλαμβάνει διαλέξεις , σεμινάρια, εργαστήρια , MasterClasses με διακεκριμένους και διεθνώς γνωστούς έλληνες και ξένους καθηγητές μουσικής και σολίστ.
Στόχο του έχει να ανταλλάζει εμπειρίες γνώσεις και ιδέες με σημαντικούς καλλιτέχνες, ,καθηγητές μουσικής και παιδαγωγούς από όλο τον κόσμο με σκοπό να εμπνέει τους νέους σπουδαστές μουσικής για περαιτέρω εξέλιξη , την διάδοση της κλασικής μουσικής και της ποιοτικής μουσικής γενικότερα και να συμβάλλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού και της μουσικής παιδείας του τόπου.
Για τον σκοπό αυτό επίσης επιδιώκει την συνεργασία και ανταλλαγή μουσικών δραστηριοτήτων με παρόμοιους φορείς από όλο τον κόσμο.
Υποστηρίζεται ηθικά και οικονομικά από τοπικούς ιδιωτικούς φορείς , τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Το Διεθνές Φόρουμ Πιάνου Ρόδου και Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Τέχνης Ρόδου , γιορτάζει την 10η επέτειο πραγματοποίησής του στις 25-28 Μαίου 2017, με συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών Πιάνου και Σολίστ Μουσικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό .
Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών το φιλόμουσο κοινό της Ρόδου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ποιοτική μουσική από επιφανείς και διακεκριμένους σολίστ ,όπως
τον Carlos Accotto Iταλία/Γαλλία, Μiha Haas/ Σλοβακία, Mario Pech Rivero/ Μεξικό , Dora – Christina de Marinis/Αργεντινή, Jakub Kuszlik/Κρακοβία , Adam Wibrowski/Πολωνία κ.α. Επίσης θα πραγματοποιηθούν Σεμινάρια και Master Classes Πιάνου τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά η σπουδάζουσα πιάνου νεολαία μας.
Το γεγονός αυτό πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της κ. Καίτης Καστρουνή διευθύντριας του Ωδείου Ρόδου με σκοπό τη συνεχή αναβάθμιση και εξέλιξη της μουσικής παιδείας, τη διάδοση της κλασικής και εν γένει της ποιοτικής μουσικής ,την προβολή και καθιέρωση του τόπου μας πανελληνίως και διεθνώς ως σημείο πραγματοποίησης ενός υψηλού επιπέδου καλλιτεχικού γεγονότος και την προσέλκυση συμμετοχής σ’αυτό διαπρεπών καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο.
Το ανωτέρω γεγονός πραγματοποιείται με μέγα χορηγό την Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου , με την στήριξη του Δοπάρ , του Δήμου Ροδίων , και άλλων κοινωνικών φορέων και χορηγών οι οποίοι ενδιαφέρονται για τους παραπάνω σκοπούς και την ανάπτυξη του πολιτισμού στον τόπο μας.

Αποστόλου Παύλου 30,
85100 Ρόδος

2241 065430

You may also like...