Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων

logo )Σύρος

Τον ερχόμενο Αύγουστο το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων συμπληρώνει τον ένατο χρόνο του, με μία σειρά συναυλιών με συμμετοχές καλλιτεχνών διεθνούς κύρους.

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η Σύρος, φιλοξενεί τα τελευταία 8 χρόνια την σημαντικότερη μουσική διοργάνωση του Αιγαίου. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων συγκεντρώνει καταξιωμένους και βραβευμένους σολίστ, σύνολα μουσικής δωματίου και Ορχήστρες, από την Ελλάδα, αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο, καλλιεργεί ένα πρόσφορο έδαφος για τη δημιουργική εξέλιξη της μουσικής δωματίου, ενώ παρουσιάζει μία σειρά σεμιναρίων και συναυλιών σε ένα ευρύ κοινό από όλο τον κόσμο, έχοντας πάντα ως στόχο την προώθηση και ανάδειξη της κλασικής μουσικής.

Η μουσική αυτή γιορτή, ξεκίνησε πριν από 9 χρόνια, χάρη στην αγάπη τεσσάρων φίλων για την κλασική μουσική και το πολιτιστικό τους όραμα, το οποίο και τους οδήγησε σε ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, εγκαινιάστηκε το 2004 στην «Αρχόντισσα των Κυκλάδων» – όπως αποκαλούν τη Σύρο οι κάτοικοι του νησιού – από τους Φώτη Καραγιαννόπουλο, Κώστα Φωτόπουλο, Γιώργο Φουφόπουλο και τον βιολονίστα Γιάννο Μαργαζιώτη, πρώτο κορυφαίο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια υποδέχτηκε καλλιτέχνες, όπως οι Λεωνίδας Καβάκος, Mihaela Martin, Philippe Graffin, Stephan Picard, Per Enocsson, Nobuko Imai, Hariolf Schlichtig, Diemut Poppen, Frans Helmerson, Leo Winland, Νικόλας Καβάκος, Bruno Weinmeister, Michael Wolf, Thierry Barbé, Σπύρος Μουρίκης, Michel Lethiec, Tolga Alpay, Radovan Vlatcovic, Hector Mc Donald, Κώστας Κοτσιώλης, Δημήτρης Σγούρος, Γιάννης Βακαρέλης, Clair Desert, Katrine Gislinge, Βασιλική Καραγιάννη , Έλενα Κελεσίδη, Δημήτρης Πλατανιάς, Royal Danish Orchestra, Εθνική Λυρική Σκηνή, Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Michelangelo string quartet, New Hellenic quartet, Storioni trio, Artis piano trio κ.α.

Για να δείτε το φετινό πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ επισκεφτείτε την σελίδα: http://www.festivalcyclades.gr

You may also like...