Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Πάτρας

shksΈνα φεστιβάλ που ξεφεύγει από το πνεύμα του «συνηθισμένου», του καθημερινού, της συντηρητικότητας. Μια πρωτοποριακή εναλλακτική πρόταση στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης μας, ενδυναμώνεται και ανανεώνεται με την υποστήριξη των πιο προοδευτικών «φωνών».

Το φεστιβάλ της πόλης μας γεννήθηκε από το όραμα μίας ανεξάρτητης και ελεύθερης πλατφόρμας κινηματογραφικής έκφρασης, με επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο και ότι τον περιβάλλει. Στοχεύοντας στον κριτικό και ουσιαστικό διάλογο μεταξύ των θεατών και των δημιουργών (νέων κυρίως) από όλο τον κόσμο, αλλά και στην ευαισθητοποίηση και στον προβληματισμό του κοινού για τα μεγάλα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη μας.

Προβάλλοντας την κινηματογραφική τέχνη που υπηρετεί τις αξίες του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης και συμβάλλοντας μέσα από διαφορετικές θεματικές αφετηρίες και αισθητικές προσεγγίσεις, στην προσπάθεια για μια σχέση ισορροπίας, σεβασμού και ευθύνης του ανθρώπου προς τον άνθρωπο, την κοινωνία και τη φύση.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας πραγματοποιήθηκε από 30/9 έως τις 6/10/2012 στον πολυχώρο Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας «ΙΝΤΕΑΛ»

http://www.postyourevent.gr/articles/diethnes-festibal-kinimatografou-patras-2012

You may also like...