Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

images_0Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους ιδρύθηκε το 1997 και είναι ο μόνος θεσμός στον τομέα του κινηματογράφου για παιδιά και νέους που λειτουργεί στην Ελλάδα. Η φιλοσοφία που το διέπει, οι σκοποί και οι στόχοι του βασίστηκαν σε ιδέες και προτάσεις του σκηνοθέτηΔημήτρη Σπύρου και υλοποιήθηκαν από το Νεανικό Πλάνο με τη συνεργασία της Νομαρχίας Ηλείας. Στη συνέχεια υποστηρίχτηκε ενεργά από το Υπουργείο Πολιτισμού και άλλους φορείς του κινηματογραφικού και του εκπαιδευτικού χώρου.
Εάν βρεθείτε από τις 17 Αυγούστου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου στην Ηλεία, θα έχετε τη σπάνια τύχη να απολαύσετε κάτι πολύ όμορφο, που έχει εξαφανιστεί από την ελληνική επαρχία εδώ και μισό αιώνα: τον περιοδεύοντα κινηματογράφο. Για να θυμούνται -και να συγκινούνται- οι παλιοί, και να μαθαίνουν οι νέοι.
υτή τη μαγεία του περιοδεύοντα κινηματογράφου ανασταίνει και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους σε περισσότερα από 20 χωριά και παραθεριστικά κέντρα της Ηλείας, με παιδικές ταινίες από την Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου, του φορέα που έκανε γνωστό στην Ελλάδα τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη καθώς το Νεανικό Πλάνο διαθέτει δωρεάν τις ταινίες, όπως επίσης δωρεάν διατίθεται από τους συνεργάτες του Φεστιβάλ Ολυμπίας και όλος ο τεχνικός εξοπλισμός.
Προβολές έχουν προγραμματιστεί στα εξής ορεινά χωριά της Ηλείας: Ανδρίτσαινα, Ώλενα, Ζαχάρω, Καλλιθέα, Βροχίτσα, Αμαλιάδα, Πύργος, Κακοτάρι, Νεμούτα, Καυκανιά, Τραγανό, Σταφιδόκαμπος, Γλύφα, Βάρδα, Σκλίβα, Λαμπέτι,Μανωλάδα, Μακρίσια και Κρέστενα

You may also like...