• Χωρίς κατηγορία

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας

Στο σημερινό αβέβαιο περιβάλλον το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας ως κατεξοχήν παιδευτικός και αναπτυξιακός φορέας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και εκκινεί έναν δημόσιο διάλογο για το μέλλον του διευρυμένου Δήμου Νάουσας. Στο πλαίσιο της επετειακής 10ης διοργάνωσης (25 -29 Σεπτεμβρίου 2013) θα πραγματοποιηθεί διημερίδα με θέμα: «Νάουσα 2020: Τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε».

Στην εξαιρετικά κρίσιμη και δυσμενή συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε οφείλουμε να αδράξουμε την ευκαιρία να καταρτίσουμε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για το αύριο του τόπου μας. Η περιοχή μας έχει σαφέστατα πολλές προοπτικές και δυνατότητες. Η παιδεία, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας και η αξιοποίηση των φυσικών πόρων είναι μερικοί μόνοι από τους τομείς στους οποίους μπορεί να στηριχθεί η ανάπτυξη του τόπου μας.

 

Στόχος μας είναι να αποτελέσει η διημερίδα ένα φόρουμ κατάθεσης προτάσεων, ανταλλαγών απόψεων, παράθεσης θέσεων που θα συμβάλλει στην έναρξη ενός ανοικτού, ουσιαστικού και εποικοδομητικού διαλόγου για το αύριο.

 

Βασικό μας μέλημα είναι να συμβάλλουμε με τις δικές μας δυνάμεις στην ανάδειξη της περιοχής και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας ως πρότυπου πόλου παιδείας και ανάπτυξης, ως μοντέλου για την οικονομική και κοινωνική λειτουργία των σύγχρονων ευρωπαϊκών περιφερειών, ως παράδειγμα συνεργασίας, προόδου και ευημερίας για τους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

 

 

Πρόγραμμα

 

Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό

 

Ημέρα Πρώτη

 

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, 11.00

 

 

 

Εισηγητές

 

 

 

Κώστας Καραπαναγιωτίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

 

 

 

Αναστάσιος Καραμπατζός, Δήμαρχος Νάουσας

 

 

 

Δημήτριος Μάντσιος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας

 

 

 

Νικόλαος Κουτσογιάννης, Γενικός Διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας

 

 

 

Ημέρα Δεύτερη

 

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, 11.00

 

 

 

Εισηγητές

 

 

 

Ηλίας Κουσκουβέλης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, π. Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας

 

 

 

Στέλιος Μπουτάρης, Οινοποιός

 

 

 

Χρήστος Χέλμης, Σύμβουλος Επικοινωνίας, Colibri

 

 

 

Σπύρος Βλάχος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Clock Work Energy

 

 

You may also like...