Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας

ban_ARISP-MER_2013ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση του Αριστοτελείου Διεθνούς Θερινού Προγράμματος στις Διεθνείς Σχέσεις που θα λάβει χώρα στο διάστημα από 22 έως 28 Αυγούστου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους στη Νάουσα, ενός χώρου με παγκόσμια σημασία και ακτινοβολία. Το Πρόγραμμα διοργανώνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προαγωγή της επιστημονικής γνώσης στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων και η κατανόηση των φαινομένων του διεθνούς συστήματος από νέους με σχετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Στους στόχους συγκαταλέγονται η διοργάνωση ενός υψηλού επιπέδου θερινού προγράμματος με διεθνή αποδοχή και αναγνώριση. Ταυτόχρονα, αναπτύσσονται συνεργασίες με ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικούς φορείς και κοινωφελή ιδρύματα προκειμένου να επιτευχθεί το υψηλότερο δυνατό επίπεδο επιστημονικής και οργανωτικής λειτουργίας, αλλά και η δημιουργία ενός δικτύου συνεργασιών.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση κατά τη διάρκεια του θέρους στην πόλη της Νάουσας και θα φιλοξενεί τριάντα πέντε συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο των εργασιών του προγράμματος θα υλοποιούνται δυο θεματικές ενότητες που θα αναλύονται και θα συζητούνται ζητήματα που σχετίζονται με τη διεθνή πολιτική, ενώ θα υλοποιούνται και σχετικά εργαστήρια (workshops). Ενδεικτικά αναφέρονται θεματικές όπως: ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, διαχείριση κρίσεων, στρατηγική, θέματα Μέσης Ανατολής, αναδυόμενες δυνάμεις του διεθνούς συστήματος, διεθνής πολιτική και ενέργεια, θρησκεία και πόλεμος.

Η κεντρική θεματική για το 2013 είναι: Διεθνείς Σχέσεις και Ενεργειακοί πόροι στη Μεσόγειο.

Η ανακάλυψη νέων ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο έχει δημιουργήσει πιθανές εστίες αναταραχής σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή. Τα νέα δεδομένα έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων δυνάμεων του διεθνούς συστήματος και εκκινούν ένα «Μεγάλο Παιχνίδι» που θα καθορίσει το μέλλον της περιοχής.

Επιπρόσθετα, στο πρόγραμμα θα συμπεριληφθούν μορφωτικού και ψυχαγωγικού δραστηριότητες στη Νάουσα και την ευρύτερη περιοχή. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική γαστρονομία και οινική παράδοση μέσα από συνδυασμένες οινογευστικές δοκιμές.

Η διοργάνωση του Αριστοτελείου Διεθνούς Θερινού Προγράμματος Διεθνών Σχέσεων θα επιφέρει σημαντικά οφέλη και θα ενισχύσει τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας. Εκτιμάται πως θα συμβάλλει στην καθιέρωση της Σχολής του Αριστοτέλους ως χώρου προαγωγής της επιστημονικής γνώσης και έρευνας. Θα αναδείξει τόπους με μοναδική πολιτιστική και ιστορική αξία. Θα προωθήσει το αξιόλογο τουριστικό προϊόν. Θα υποστηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Θα φέρει νέους ανθρώπους μελλοντικούς διαμορφωτές πολιτικής σε επαφή με τον ελληνικό χώρο και πολιτισμό, διαμορφώνοντας εν δυνάμει συμμάχους και υποστηρικτές της χώρας στο εξωτερικό.

Για αιτήσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://www.niff.gr/ir.summer.programme.

Δείτε το σχετικό προωθητικό βίντεο εδώ: http://youtu.be/vHrzkBchKNc.

Με την παράκληση να δημοσιευθεί. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Συνδεθείτε μαζί μας:
Twitter: http://www.twitter.com/naoussa_fest
Facebook: http://www.facebook.com/naoussafilmfestival
Youtube: http://www.youtube.com/naoussafest

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

  • μέσω τηλεφώνου 2332024617,
  • μέσω Fax 2332024637,
  • μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου pr@niff.gr
  • μέσω ταχυδρομείου ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ, Κατσουλάκη 1, 59200, Νάουσα

    Naoussa International Film Festival is in the pleasant position to announce the organization of the Aristotle International Summer Programme in International Relations which will take place the period from 22 to 28 September 2013 at the Cultural Center of the School of Aristotle in Naoussa – a place of universal significance and shine. The programme is organized with the collaboration of the Laboratory of International Relations and European Integration of the University of Macedonia.

You may also like...