Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο

 Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο, στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, διοργάνωσε παγκόσμιο διαγωνισμό συγγραφής θεατρικών έργων μικρής φόρμας με τίτλο «200 χρόνια Επανάσταση;».

Συνολικά κατατέθηκαν εκατόν ογδόντα έργα από δώδεκα χώρες: Ελλάδα, Βολιβία, Γερμανία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Ελβετία, Η.Π.Α., Ινδία, Ιράν, Μεξικό, Μογγολία, Σλοβενία, Τσεχία.

Όλα τα έργα που έλαβε ο οργανισμός ξεδιπλώνουν τον γλωσσικό πλούτο, τη διαφορετικότητα και τη φαντασία των συγγραφέων – εκπροσώπων  της σύγχρονης θεατρικής γραφής.

Η Επανάσταση δεν είναι μόνο μία πολιτική και κοινωνική πράξη που στοχεύει σε οποιαδήποτε αλλαγή. Είναι ένας βασικός πυρήνας για τη δημιουργία νέων μύθων ή και για τη μεταγραφή παλαιότερων στη σύγχρονη εποχή. Είναι ταυτόχρονα κι ένας τρόπος ανακάλυψης της πολιτιστικής ταυτότητας μίας κοινωνίας, αλλά και της γλώσσας επικοινωνίας της. Από τους ήρωες του 1821 μέχρι και σήμερα, όπου επικρατεί η Επανάσταση των new media, καθιερώνεται ένας νέος διάλογος ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν. Οι σύγχρονοι «ήρωες» συναντούν τους παλιούς και συγκροτούν έναν πολυπρισματικό καθρέφτη της εποχής μας. Αυτή η Επανάσταση διακρίνεται και στα έργα που έλαβε το Φεστιβάλ.

Από τα έργα που κατατέθηκαν, έχουν επιλεγεί τα ακόλουθα εννέα και  θα παρουσιαστούν στο Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2021:

«Ελπίζω σημαίνει ακούω» της Laura Derpic Burgos (Βολιβία)
«Ένας αξέχαστος γάμος» της  Eva Kamcevska (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας)
«Ένδοξη ένδεια» του Παναγιώτη Μέντη
«Οι Κυρίαρχοι» του David Zábranský (Τσεχία)
«Πυξίδα» της Σοφίας Καλογεράκη
«Η τιμή του Αλή Πασά» του Λέανδρου Πολενάκη
«Ο φύλακας μιας Επανάστασης» του Μάνου Καρατζογιάννη
«Χέρια» του Σάκη Σερέφα
«Ώρα Ελλάδος» της Στέλλας Ράπτη

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο, μία από τις σημαντικότερες ιδιωτικές πρωτοβουλίες στο χώρο του πολιτισμού, πραγματοποιείται για 18η συνεχή χρονιά από 21 έως και 28 Σεπτεμβρίου 2021 με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη γραφή, το θέατρο, τα γράμματα και τις τέχνες.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, θα ανακοινωθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας: [analogiofestival.org]analogiofestival.org 

Ακολουθήστε μας στα social media:
Facebook: https://www.facebook.com/analogiofestival
Instagram: @analogiofest

Γραφείο Τύπου Φεστιβάλ:
Culture Press
culturepressgr@gmail.com

 

 

You may also like...