Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο ανοίγει τις πύλες του για 18η συνεχή χρονιά από 21 έως και 28 Σεπτεμβρίου 2021 με ένα πλούσιο πρόγραμμα γύρω από τη γραφή, το θέατρο, τα γράμματα και τις τέχνες, έχοντας ως φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και τον αθηναϊκό ουρανό από το Παλαιό Πανεπιστήμιο στην Πλάκα.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ κινείται γύρω από τον άξονα της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο «200 χρόνια Επανάσταση; Ξαναγράφοντας τους αρχαίους μύθους σήμερα».
Το κυρίως πρόγραμμα του Φεστιβάλ φέτος περιλαμβάνει την πρώτη παρουσίαση έντεκα νέων θεατρικών έργων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ως works in progress, τα οποία προκρίθηκαν στον παγκόσμιo διαγωνισμό συγγραφής που διοργάνωσε το Φεστιβάλ. Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που διοργανώνονται κάθε χρόνο με τίτλο «Libraries as Gardens» εντάσσονται διαδικτυακές συναντήσεις, καταγραφή των έργων και δημιουργία podcasts, εκπαιδευτικές και περιπατητικές δράσεις με νέα μέσα στο δημόσιο χώρο, με στόχο το κοινό να ανακαλύψει τον πλούτο και τη διαφορετικότητα της σύγχρονης γραφής.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο, στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, διοργάνωσε παγκόσμιo διαγωνισμό συγγραφής θεατρικών έργων μικρής φόρμας με τίτλο “200 χρόνια Επανάσταση; Ξαναγράφοντας τους αρχαίους μύθους σήμερα”. Συνολικά κατατέθηκαν εκατόν ογδόντα έργα από δώδεκα χώρες: Ελλάδα, Βολιβία, Γερμανία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Ελβετία, Η.Π.Α., Ινδία, Ιράν Μεξικό, Μογγολία, Σλοβενία, Τσεχία.
Όλα τα έργα που έλαβε ο οργανισμός ξεδιπλώνουν τον γλωσσικό πλούτο, τη διαφορετικότητα και τη φαντασία των συγγραφέων – εκπροσώπων της σύγχρονης θεατρικής γραφής.
Μέσα από τα κείμενα που λάβαμε, σκιαγραφείται η Επανάσταση όχι μόνον ως πράξη που στοχεύει σε μια πολιτική και κοινωνική αλλαγή. Η Επανάσταση αναδεικνύεται ως έννοια και υλικό που υπάρχει πίσω από κάθε πρωτοπορία, στις νέες επιτεύξεις, τις νέες τεχνολογίες, τη διερεύνηση των πνευματικών οριζόντων, την καλλιέργεια ιδεολογιών και πεποιθήσεων, τη διάδοση κοινωνικοπολιτικών μηνυμάτων, την επαναδιαπραγμάτευση της γραφής, της αισθητικής και των καλλιτεχνικών ρευμάτων, τη δημιουργία νέων μύθων και την ανατροπή των παλαιών, καθώς και τη μεταγραφή τους στο σήμερα.
Η Επανάσταση λοιπόν, ως κανάλι που αρδεύει από το παρελθόν, τροφοδοτεί και γονιμοποιεί το παρόν και εκβάλλει στο μέλλον την ελπίδα. Αυτή είναι η εικόνα που μας δίδεται από τα έργα του διαγωνισμού.
Δέκα έργα, εκ των οποίων τρία προέρχονται από το εξωτερικό (Βολιβία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Τσεχία) και επτά από την Ελλάδα, επιλέχθηκαν να βραβευθούν και να παρουσιαστούν με τη μορφή work in progress. Το σκεπτικό της βράβευσής τους βασίζεται στο ότι εμπεριέχουν «εν σπέρματι» όλες τις προαναφερθείσες «ποιότητες» μιας επανάστασης, που οδηγεί στην εξέλιξη.
Στο πρόγραμμα της διοργάνωσης συμπεριλαμβάνεται επίσης, το έργο «Ασύρματη Σύνδεση» της Ναταλίας Κατσού, το οποίο γράφτηκε κατόπιν παραγγελίας του Φεστιβάλ και μια πρώτη μορφή του παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2019.
Φέτος θα παρουσιαστεί στην οριστική μορφή του. Στο πλαίσιο του προγράμματος εξωστρέφειας και διεθνών συνεργασιών του, το Φεστιβάλ φιλοξενεί την παράσταση «August» σε σκηνοθεσία Zoltán Balázs, μία παραγωγή του Maladype Theatre (Ουγγαρία). Όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ πλαισιώνεται από πρόγραμμα παραλλήλων εκδηλώσεων με τίτλο «Libraries as gardens», που περιλαμβάνει αφιερώματα, εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις και δράσεις με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Στα φετινά αφιερώματα αναφέρουμε το Αφιέρωμα στον Γάλλο πανεπιστημιακό, θεωρητικό, κριτικό Robert Abirached (που πρόσφατα απεβίωσε) σε επιμέλεια του Νεκτάριου Κωνσταντινίδη, καθώς και το αφιέρωμα στον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη σε επιμέλεια Παναγιώτη Ανδριόπουλου με το καλλιτεχνικό σύνολο «Πολύτροπον».
Οι δράσεις με τη χρήση των νέων τεχνολογιών που οργανώνονται σε επιμέλεια Geert Vermeire και σε συνεργασία με τον οργανισμό THE MILENA PRINCIPLE, το portal walk · listen · create, το SUPERCLUSTER Locative Media και το RASURAS – MARGINAL GEOGRAPHIES (language, poetics, movement) RESEARCH GROUP, θα επεκταθούν σε όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης αναδεικνύοντας κείμενα, ήχους και τόπους. Θα δημιουργηθούν δε εφαρμογές που θα ενώνουν ανθρώπους από διαφορετικές πόλεις του κόσμου στις οποίες θα πραγματοποιούνται την ίδια ώρα αντίστοιχες δράσεις .
Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2021 πραγματοποιείται με την υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη συνεργασία του Εργαστηρίου Μουσικής, Ακουστικής και Τεχνολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την υποστήριξη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, του Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, του Τσέχικου Κέντρου στην Αθήνα, του Εθνικού Πολιτιστικού Ιδρύματος και της Πρεσβείας της Ουγγαρίας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021
20:00 ΕΛΛΑΔΑ Σάκης Σερέφας ΧΕΡΙΑ
Ένας ορθοπεδικός γιατρός πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί και δίνει μια αποχαιρετιστήρια διάλεξη, με θέμα την προστασία των άνω άκρων από τις κακώσεις. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης κάτι αλλάζει στην συμπεριφορά του ομιλητή. Κάνει όλο και πυκνότερα αναφορές στον αγώνα του 1821 και στα χέρια ανώνυμων αγωνιστών. Τελικά αποκαλύπτεται, μέσα σ’ ένα παραληρηματικό κρεσέντο λόγου και κινήσεων, ότι τόση ώρα ο ομιλητής αφορμάται από μια προσωπική του ιστορία που ίσως αφορά όλους μας.
Σκηνοθεσία – ερμηνεία: Δημήτρης Πιατάς
21:00 ΕΛΛΑΔΑ Ναταλία Κατσού ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ
Έξι άνθρωποι με εντελώς διαφορετικές πορείες, έξι άγνωστοι κλεισμένοι στα σπίτια τους αναζητούν κάτι επαναστατικό και συναντιούνται στο πιο απίθανο σύμπαν: στην Ελλάδα του 1821, σήμερα. Στο καινούργιο βιντεο-παιχνίδι, τα άβαταρ έχουν ονόματα δοξασμένα και οικεία: Μιαούλης, Μπουμπουλίνα, Ανδρούτσος και φορούν τζιν και αθλητικά. Μέσα από την οθόνη, οι ήρωες αντιμετωπίζουν τον φόβο τους, γνωρίζουν τον άλλον και μπαίνουν σε μία περιπέτεια που δοκιμάζει τα όρια. Όσα γνωρίζουμε, ίσως δεν ισχύουν. Ο χρόνος χορεύει το δικό του ρυθμό. Επειδή όλες οι επαναστάσεις έχουν γραφτεί και κάθε καινούργια κίνηση αναμετράται με το αποτύπωμα της προηγούμενης, η πιο σκληρή αναμέτρηση είναι με τον εαυτό μας. Και, άλλωστε, πώς μπορεί κανείς να μιλήσει για ήρωες; Εγκαθιστώντας μία ασύρματη σύνδεση και ξαναγράφοντας ιστορία.
Σκηνοθεσία: Σοφία Δερμιτζάκη
Βίντεο: Μαρία Παπαδάκη
Bοηθός σκηνοθέτη: Καλιάννα Γιγουρτσή
Ηθοποιοί: Σπύρος Ασημένιος, Hλίας Γκογιάνος, Ευαγγελία Καπόγιαννη, Μαρία Μπρανίδου, Ζαχαρούλα Οικονόμου, Δημοσθένης Φίλιππας
Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
20:00 Β.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Eva Kamcevska
ΕΝΑΣ ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΓΑΜΟΣ
Την ώρα της χλιδάτης γαμήλιας δεξίωσης της κόρης του πρωθυπουργού εισβάλλει στην αίθουσα ένα οργισμένο και πεινασμένο πλήθος διαδηλωτών με ανθρωποφαγικές ορέξεις. Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να το σκάσει, αλλά τελικά τον κατασπαράζει το πεινασμένο πλήθος. Όταν, όμως μετά από χρόνια αυτό το ίδιο το πλήθος κληθεί να ψηφίσει, θα επαναλάβει τα ίδια λάθη έχοντας μνήμη χρυσόψαρου. Τι συμβαίνει άραγε σε αυτή την κοινωνία; Ένα έργο με καυστικό χιούμορ, σουρεάλ ατμόσφαιρα και splatter στοιχεία.
Μετάφραση: Σμαρώ Κώτσια
Σκηνοθεσία Γιάννης Λασπιάς (Square Theatre Company)
Ηθοποιοί: Αντώνης Αντωνάκος, Διαμαντής Καραναστάσης, Άντα Κουγιά, Δάφνη Μανούσου, Δημήτρης Μαύρος, Νίκος Μέλλος, Στέλλα Μπούρου, Βιργινία Ταμπαροπούλου
21:00 ΕΛΛΑΔΑ Στέλλα Ράπτη ΩΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ο Όθωνας και η Αμαλία, μετά την εκθρόνισή τους από την Ελλάδα το 1862, ζουν στα ανάκτορα του Μπάρμπεργκ, στη Βαυαρία. Κάθε μέρα, μεταξύ 18.00 μ.μ. και 20.00 μ.μ. είναι η ώρα Ελλάδος. Αυτό το διάστημα φορούν τις ελληνικές φορεσιές τους, μιλούν ελληνικά και με τη βοήθεια των αυλικών τους ξαναζωντανεύουν στιγμές και γεγονότα που έζησαν στην Ελλάδα και τους σημάδεψαν. Ένα «θέατρο εν θεάτρω» μ’ ένα άλμα στον χρόνο στο τέλος, όπου ο απόηχος του τότε αντανακλάται στο σήμερα.
Σκηνοθεσία: Άσπα Τομπούλη (Όψεις)
Σκηνικός χώρος-κοστούμια: Μαρία Καραθάνου
Μουσική επιμέλεια – συνθέσεις ήχων: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μιράντα Ζησιμοπούλου
Ηθοποιοί: Σπύρος Ανδριανόπουλος, Βασίλης Βλάχος, Ματίνα Δημητροπούλου, Δημήτρης Καλλέργης, Άρης Κασαπίδης, Νίκος Νίκας, Νίκος Παντελίδης, Γιώργος Ρόδης, James Rodi,
Μαρία Τσιμά, Άντζυ Φιλήντα, Γιάννης Φιλίππου
Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021
20:00 ΕΛΛΑΔΑ Παναγιώτης Μέντης ΕΝΔΟΞΗ ΕΝΔΕΙΑ
Η Μαντώ Μαυρογένους, μια νέα γυναίκα γεννημένη στην Τεργέστη και μεγαλωμένη σε μια εύπορη, φαναριώτικη οικογένεια κάνει την προσωπική της επανάσταση. Διεκδικεί τον σεβασμό σαν ανεξάρτητη γυναίκα που παλεύει θυσιάζοντας τα πάντα για την ελευθερία της πατρίδας της και τον έρωτα της ζωής της. Δυστυχώς, όμως, γεύεται μόνο την προδοσία και την αχαριστία που κρύβει η συμμετοχή της στην ενεργό πολιτική σκηνή της εποχής.
Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Ερμηνεία: Δέσποινα Σαραφείδου
21:00 ΕΛΛΑΔΑ Λέανδρος Πολενάκης Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ
Ο Λέανδρος Πολενάκης με έξυπνο και γλαφυρό τρόπο διακωμωδεί την «τιμή» και τα «κατορθώματα» του Αλή Πασά και κριτικάρει «κομψά» την οικονομικο-πολιτική δίνη των σύγχρονων Ελλήνων, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη του καθηγητή της Οικονομικής και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ανδρέα Ανδρεάδη και του καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Μουρελάτου ή Γιάνναρου.
Σκηνοθεσία: Νίκος Χατζηπαπάς (Labillusions – Helix Street Theatre)
Σχεδιασμός φωτισμού: Βασιλική Γώγου
Ηθοποιοί: Λίνος Αρσένης, Αναστασία Μαλανδρενιώτη, Πασχάλης Μερμιγκάκης, Σπύρος Ανδρέας Παπαδάτος, Αλέξανδρος Πέρρος, Κωνσταντίνος Τσιάκος
και ο Καραγκιοζοπαίκτης Σωκράτης Κοτσορές
Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
20:00 ΒΟΛΙΒΙΑ Laura Ivana Derpic Burgos ΕΓΩ Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ
Η Laura Derpic Burgos ανατρέπει με ευφυή τρόπο τον μύθο της επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη και στην πιστή του Πηνελόπη, πλάθοντας μια ώριμη, προβληματισμένη και απρόβλεπτη Πηνελόπη, της οποίας τον ψυχισμό ο χρόνος, η σιωπή, η απουσία, η αγωνία της αναμονής και η ελπίδα μετατρέπουν σε ένα σύμβολο τόλμης και ελευθερίας.
Μετάφραση: Λέανδρος Πολενάκης
Σκηνοθεσία Δήμος Αβδελιώδης
Ηθοποιός: Κερασία Σαμαρά
Χώρος διεξαγωγής: Εθνικό Θέατρο, αίθουσα εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Αρχαίου Δράματος «Η Έννοια του Ηθικού Χρέους στο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο».
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
20:00 ΕΛΛΑΔΑ Σοφία Καλογεράκη ΠΥΞΙΔΑ
Δύο εμβληματικές μορφές, η μία υπαρκτή της Μαντώς Μαυρογένους, της τολμηρής αγωνίστριας του 1821 αλλά και θαρραλέας γυναίκας που πάλεψε για τα προσωπικά της θέλω ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και η άλλη η συγκλονιστική του Προμηθέα, του οποίου ο μύθος αποτελεί από τις αρχαιότερες αναφορές στην ιδέα της επανάστασης, συνομιλούν και αυτός ο ιδεατός διάλογος προσπαθεί να γίνει πυξίδα στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.
Σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι
Επιμέλεια κοστουμιών: Γιώργος Λυντζέρης
Ηθοποιοί: Διαμαντής Καραναστάσης, Αγγελική Καρυστινού
Τραγούδι επί σκηνής: Σοφία Παπάζογλου
21:00 ΕΛΛΑΔΑ Γιάννης Σολδάτος ΚΑΜΠΑΡΕ 1825
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος γεννήθηκε στην Ιθάκη. Ο Οδυσσέας του Ομήρου έφτασε αργοπορημένος στην Ιθάκη και δεν μπόρεσε να αποτρέψει τον σκληρό βασανισμό και δολοφονία του Ανδρούτσου, εκείνο το βράδυ της 5ης Ιουνίου του 1825, μπροστά στον ναό της Θεάς Αθηνάς Νίκης. Το γιατί είχε φυλακιστεί, αν πράγματι είχε προδώσει την Επανάσταση, ποιοι ευθύνονται για τον θάνατό του, είναι ερωτήματα που δεν θα απαντηθούν σε αυτήν την παράσταση. Στην στιγμή του θανάτου του όμως, μόνο σε αυτήν τη διάρκεια της στιγμής του στραγγαλισμού του, υφαίνεται ένα νήμα που διαπλέκει το χρόνο και τον χώρο, μηχανεύοντας έτσι τον ιστό της ιστορικής μνήμης με ξέφτια και αλήθειες που απορρέουν από τον Μύθο.
Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία, Χορογραφία Σχεδιασμός Κοστουμιών: Βίκυ Φίλιππα
Μουσική: Μικές Σακελλίου
Φωνή, τραγούδι, χορός: Έλενα Βακάλη, Χριστιάνα Μυγδάλη Λένα Μποζάκη, Ιωάννα Ρούσσου, Μικές Σακελλίου, , Βίκυ Φίλιππα
Κατασκευή Κοστουμιών: MAMADOO fashion
video: Nίκος Βασιλόπουλος, Γιάννης Σολδάτος
Τεχνικός: Ευφροσύνη Αρκουλάκη
Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
19:00 Απονομή Βραβείων Διεθνούς Διαγωνισμού «200 χρόνια Επανάσταση; Ξαναγράφοντας τους αρχαίους μύθους σήμερα»
Αφιέρωμα στον Robert Abirached
Eπιμέλεια – Συντονισμός: Νεκτάριος Γεώργιος Κωνσταντινίδης, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, κριτικός και μεταφραστής θεάτρου
Θα μιλήσουν:
Σοφία Φελοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας
Τίτλος ομιλίας: «O Robert Abirached και οι «περιπέτειες» του θεατρικού προσώπου»
Λίνα Ρόζη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πάτρας
Τίτλος ομιλίας: «Διευρύνοντας τα όρια του θεάτρου: η πολιτική της θεατρικής αποκέντρωσης και η αρχειοθέτησή της από τον Robert Abirached»
Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη
Επιμέλεια: Παναγιώτης Ανδριόπουλος
Καλλιτεχνικό σύνολο «Πολύτροπον»
20:00 ΤΣΕΧΙΑ David Zábranský ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ
Μετά την επιστροφή του αφεντικού και του σκύλου από την καθιερωμένη τους βόλτα, κάτι παράξενο συμβαίνει. Ενώ ο Άνθρωπος είναι κουρασμένος, ο Σκύλος αποκτά φωνή και διεκδικεί όσα έχει στερηθεί μέχρι σήμερα… Ένα έργο που αφορά την ανθρώπινη φύση, την επιθυμία και την αγάπη του ανθρώπου να δίνει διαταγές. Ένα έργο για την ελευθερία και την απελευθέρωση από κάθε μορφή καταπιεστικής εξουσίας.
Σημείωση: Αξίζει να γίνει αναφορά στο έργο του Πλουτάρχου “Γρύλλος “, στο οποίο για πρώτη φορά στον γραπτό λόγο, τα ζώα παίρνουν φωνή ανθρώπου.
Μετάφραση: Σόνια Στάμου – Ντορνιάκοβα
Σκηνοθεσία Ευάγγελος Βογιατζής
Δραματουργική ανάλυση: Σπύρος Μπέτσης
Βοηθός σκηνοθέτη: Αριάννα Χατζηγαλανού
Ηθοποιοί: Γρηγόρης Ποιμενίδης, Μιχάλης Τακτικάκης
21:00 ΕΛΛΑΔΑ Μάνος Καρατζογιάννης ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Ο ιστοριοδίφης και συγγραφέας Γιάννης Βλαχογιάννης εδραίωσε στη συλλογική μνήμη του Αγώνα του 1821. Μέσα από τις διηγήσεις του ξεπροβάλλει η Ελλάδα ως πηγή νοσταλγίας ή ως ιστορική σύνθεση ζωντανεύοντας μορφές και γεγονότα μίας άλλης εποχής. Κυρίως όμως μέσα από το έργο του, αποδίδεται η αξία της παιδείας ως κύριο στοιχείο κάθε δημοκρατικής πολιτείας.
Σκηνοθεσία Μάνος Καρατζογιάννης
Ερμηνεία: Γιάννης Νταλιάνης
Μουσική: Δημήτρης Τσάκας
Σκηνικό: Γιάννης Αρβανίτης
Κοστούμι: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Φωτογραφίες: Σπύρος Περδίου
Παραγωγή: Πολιτισμός Σταθμός Θέατρο – Συμπαραγωγή με το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Αγρινίου, την Αδελφότητα Ναυπακτίων Νομού Αττικής “Ο Έπαχτος” και το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο
Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021
21:00 ΟΥΓΓΑΡΙΑ Bruno Schultz «August»
Χώρος διεξαγωγής Θέατρο Σταθμός
Το «Αύγουστος» βασίζεται στη συλλογή διηγημάτων ” Τα μαγαζιά της κανέλας ” του Bruno Schultz.Το έργο αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας που κατοικεί σε μια επαρχιακή πόλη της Γαλικίας της Πολωνίας (σημερινή Δυτική Ουκρανία). Κυρίαρχη μορφή της οικογένειας είναι η παράξενη φιγούρα του πατέρα, ενός εμπόρου και φιλοσόφου με υπερφυσικές ικανότητες. Όλο το έργο παρουσιάζεται μέσα από τα μάτια ενός αγοριού που προσπαθεί να ανακαλύψει με ανυπομονησία τον κόσμο που τον περιβάλλει.
Σκηνοθεσία Zoltan Balàzs – Maladype Theatre
Καλλιτεχνικός Παραγωγός: Sylvia Huszàr
Διεύθυνση Παραγωγής: Katalin Balàzs
Ερμηνευτές: Brigitta Dorry, Brigitta Eross, Robert Fekete, Simon Jager, Andrea Lukacs, Gaspar Meses, Lila Zsenak
Η παράσταση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Εθνικού Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ουγγαρίας (National Cultural Fund – www.nka.hu).
Libraries as Gardens – Παράλληλες δράσεις
14 – 28 Σεπτεμβρίου: SOUND WALK SEPTEMBER 2021. Επιμέλεια: Geert Vermeire
Περιπατητικές δράσεις με τη χρήση των νέων τεχνολογιών σε συνεργασία με τον οργανισμό THE MILENA PRINCIPLE, το portal walk · listen · create, το SUPERCLUSTER Locative Media και το RASURAS – MARGINAL GEOGRAPHIES (language, poetics, movement) RESEARCH GROUP. https://walklistencreate.org
Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2021
Διοργάνωση: Όμιλος «Φίλοι του Αναλογίου»
Εκτελεστική Διευθύντρια: Σμαρώ Κώτσια
Διεύθυνση Παραγωγής: Ράνια Παπαδοπούλου
Επιμέλεια κειμένων: Θανάσης Βασιλείου, Ηλίας Καφάογλου
Μεταφράσεις έργων στα ελληνικά: Σμαρώ Κώτσια, Λέανδρος Πολενάκης, Σόνια Στάμου Ντορνιάκοβα
Μετάφραση προγράμματος στα αγγλικά και στα γαλλικά: Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Θεοδώρα Λούκας
Οργανωτική υποστήριξη: Κυβέλη Δραγούμη
Ηχογραφήσεις έργων: Εργαστήριο Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας, Τμήμα Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπεύθυνη εργαστηρίου: Αναστασία Γεωργάκη.
Ηχολήπτης: Βίκτωρ Μαστέλα
Υπεύθυνη πρακτικής άσκησης φοιτητών: Δέσποινα Κοσμοπούλου
Ψηφιακές τεχνολογίες, περιπατητικές δράσεις: Geert Vermeire
Γραφιστική επιμέλεια: Μαρία Στέφωση, Α4Αrt design
Σχεδιασμός φωτισμού – σκηνική επιμέλεια: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστοχώρου: Δημήτρης Βαλλιανάτος
Γραφείο τύπου: Culture Press
ΧΩΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Αύλειος Χώρος Μουσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Παλαιό Πανεπιστήμιο Θόλου 5, Πλάκα 105 56
Εθνικό Θέατρο, Αίθουσα εκδηλώσεων
Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα 104 37
Θέατρο Σταθμός
Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα 104 37
Ο χώρος τηρεί όλες τις συστάσεις και λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων σε κατάλληλες και ελεγχόμενες συνθήκες ασφαλείας σε σχέση με τον COVID-19. Ακολουθεί σχολαστικά όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και αποστάσεων, ώστε κανείς να μη διστάσει και στερηθεί το αγαθό της ψυχαγωγίας. Απαραίτητη προκράτηση θέσεων: ticketsanalogio@gmail.com – τηλ. 6945959739
Ακολουθήστε μας στα social media:
Facebook: https://www.facebook.com/analogiofestival
Instagram: @analogiofest
Website: www.analogiofestival.org
Γραφείο Τύπου Φεστιβάλ:
Culture Press
culturepressgr@gmail.com