Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2019

ΔΙΕΘΝΕΣ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΑΝΑΛΟΓΙΟ  2019
In memory we trustΣυνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις
13 – 15 Σεπτεμβρίου 2019

Περίπατος στο Ζάππειο με τη χρήση smartphones και ψηφιακών βιβλίων
Στρογγυλή Τράπεζα για την ψηφιακή λογοτεχνία
Ψηφιακός περίπατος με smartphones γύρω από την Εθνική Βιβλιοθήκη του Λονδίνου και τη Βιβλιοθήκη του Sao Paulo της Βραζιλίας
Από τις 14 Σεπτεμβρίου συντονιστείτε στο https://cgeomap.eu/ecumenopolis

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο, ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς θεσμούς, διοργανώνεται για 16η συνεχή χρονιά στην Αθήνα από το Σάββατο 21 έως και την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, με θεματικό άξονα την Μνήμη και με μότο «In memory we trust».

Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του Αναλογίου -που ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία στις 7/9/2019 με την παρουσίαση της δίγλωσσης έκδοσης «Αναλόγιο 2005 -2017. Δραματική και σκηνική γραφή στην Ελλάδα» στην κατάμεστη σκηνή «Γιώργος Σεφέρης» στο Ζάππειο – συνεχίζουν, από 13 έως 15 Σεπτεμβρίου, με την «Βιβλιοθήκη Περιπάτων: A GPS writing performance & a locative media walk for mobile devices», ένα περίπατος με τη χρήση smartphones και ψηφιακών βιβλίων, ενώ στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την «Ecumenopolis», έναν ψηφιακό περίπατο γύρω από την Εθνική Βιβλιοθήκη του Λονδίνου και τη Βιβλιοθήκη του Sao Paulo της Βραζιλίας που θα γίνει στην περιοχή της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αθηνών, στην οδό Πανεπιστημίου. Και τα δύο projects σε σύλληψη-επιμέλεια Geert Vermeire, με σημείο εκκίνησης το Ζάππειο Μέγαρο (έξω από την κεντρική είσοδο). Τέλος, στις 15 Σεπτεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή της Έκθεσης, θα γίνει Στρογγυλή Τράπεζα για την ψηφιακή λογοτεχνία (λογοτεχνία και ψηφιακή αφήγηση).

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Βιβλιοθήκη Περιπάτων:
A GPS writing performance & a locative media walk for mobile devices

Παρασκευή 13 / Σάββατο 14 / Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 ώρα 18.00
Περίπατος με τον Rimbô – με τη χρήση smartphones και ψηφιακών βιβλίων
Σύλληψη και επιμέλεια ψηφιακού περιπάτου: Geert Vermeire
Ήχος και σχεδιασμός: Stefaan van Biesen
Κείμενα: Panko
Φωνές: Anne Jouan, Maryse Strzelecki, Bernadette Chabbert, Michèle Litzler, Martine Ferradou και Marie-Hélène Vigneron [υψίφωνος]
Με διερμηνεία από τα γαλλικά στα ελληνικά.
Σημείο εκκίνησης περιπάτου: Ζάππειο Μέγαρο, έξω από την κεντρική είσοδο.
Διάρκεια: 60 λεπτά.

Στρογγυλή Τράπεζα για την ψηφιακή λογοτεχνία (λογοτεχνία και ψηφιακή αφήγηση)
Ζάππειο, Κεντρική Σκηνή «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:30

Ομιλητές:
Σίσσυ Παπαθανασίου, Πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Αναλόγιο, Διευθύντρια Γραμμάτων Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού· Geert Vermeire, συγγραφέας, εικαστικός επιμελητής, ψηφιακός αφηγητής – με ειδίκευση στα locative media και performer· Ιωάννης Ζιώγας, Πρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στη Φλώρινα· Νίκος Μπούμπαρης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καλλιτέχνης με ειδίκευση στους ψηφιακούς περιπάτους.
Διάρκεια: 70-80 λεπτά.

Ecumenopolis, ψηφιακός περίπατος στην περιοχή της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αθηνών, στην οδό Πανεπιστημίου.
Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:30
Σημείο Εκκίνησης: Ζάππειο Μέγαρο, Έξω από την κεντρική είσοδο
Ψηφιακός περίπατος με smartphones γύρω από την Εθνική Βιβλιοθήκη του Λονδίνου και τη Βιβλιοθήκη του Sao Paulo της Βραζιλίας, με τη χρήση της εφαρμογής CGeomap. https://cgeomap.eu/ecumenopolis
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους ήχους των γύρω περιοχών των Βιβλιοθηκών του Λονδίνου και του Sao Paulo, καθώς περπατούν γύρω από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Αθήνας.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Η εφαρμογή CGeomap https://cgeomap.eu/ecumenopolis θα είναι διαθέσιμη τους χρήστες ως το τέλος των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναλόγιο, στις 26 Σεπτεμβρίου.

* Ecumenopolis = σύνθετη λέξη, από τις λέξεις οἰκουμένη και πόλις. Επινοήθηκε το 1967 από τον Κωνσταντίνο Δοξιάδη, Αρχιτέκτονα και Πολεοδόμο, για να περιγράψει τη θεωρία μιας μελλοντικής ενιαίας παγκόσμιας πόλης, εξελισσόμενης γραμμικά μέσω της συγχώνευσης των μεγαλουπόλεων και των λοιπών αστικών περιοχών.

Βερμάιρε Γκέερτ (Vermeire, Geert) – Βιογραφικό σημείωμα
Ο Βερμάιρε Γκέερτ (Vermeire, Geert) είναι καλλιτέχνης, περφόρμερ και συγγραφέας, ιδρυτής και διευθυντής του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Οργανισμού The Milena Principle. Επιμελείται και οργανώνει καλλιτεχνικά διεπιστημονικά project και περιπατητικές performances με τη χρήση new media σε Μουσεία και δημόσιους χώρους στην Ευρώπη αλλά και στη Βόρεια και Νότια Αμερική.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία δραστηριοποιείται ενεργά τα τελευταία χρόνια έχοντας πραγματοποιήσει, μεταξύ άλλων, το περιπατητικό εργαστήριο ηχητικού σχεδιασμού και ψηφιακής αφήγησης «Κάθε ιστορία είναι ταξιδιωτική ιστορία – Περπατώντας στην Αθήνα με την Ιθάκη του Καβάφη» σε συνεργασία με την ομάδα Akoo–o το 2015, τα περιπατητικά δίκτυα / ηχοτοπία «MADE OF WALKING» μια αναζήτηση νέων τρόπων συνεργασίας μεταξύ ήχου και πεζοπορίας που εστιάζει στη ροή και την κίνηση μέσα στον περιβάλλοντα χώρο,  στο πλαίσιο της ANIMART στους Δελφούς το 2016 και το 2017.

Επιπλέον, οργάνωσε την περιπατητική performance «Blind walk / White walk. Homer and Saramago», μια site specific walking performance στη σκιά της Ακρόπολης το 2016, την περιπατητική performance «Αναφορά στο Γκρέκο», στο πλαίσιο του Έτους Καζαντζάκη με την υποστήριξη των εκδόσεων Καζαντζάκη τον Οκτώβριο του 2017. Τέλος, πραγματοποίησε εργαστήρια και εικαστική έκθεση στο T.A.F. (The Art Foundation Athens) καθώς και μια σειρά περιπατητικών παραστάσεων, βιβλιοθηκών και video performances υπό τον τίτλο «Libraries as Gardens/ Library of Walks» τον Οκτώβριο του 2018, στις οποίες συμμετείχαν καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως η Κλεοπάτρα Χατζηγκιόση (Ελλάδα), η Όλγα Δουλκερίδου (Αγγλία-Ελλάδα), η Jelena Markovic (Σερβία), ο Stefaan van Biesen (Βέλγιο), η Simona Vermeire (Πορτογαλία), κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι το Αναλόγιο 2019 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, με τη συνεργασία του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, του Μουσείου Μπενάκη και του Κύκλου Ποιητών και με την υποστήριξη του ΕΚΠΑ, και των Πρεσβειών της Ελβετίας, του Ιράν, της Ινδονησίας και της Βραζιλίας.

Το κυρίως πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεκινά στις 21 Σεπτεμβρίου.
Αναζητήστε το πρόγραμμα στο: https://analogiofestival.org/2019/gr/news/8/
————————————————————————————————
Το Φεστιβάλ ΑΝΑΛΟΓΙΟ στο διαδίκτυο:
Website: https://analogiofestival.org
Fb: facebook.com/analogiofestival
E -mail: info@analogiofestival.org,   analogiofestival@gmail.com

You may also like...