Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου 2017 στη Σύρο

Το Φεστιβάλ Αιγαίου ιδρύθηκε το 2000 από τον Peter Tiboris, γενικό και καλλιτεχνικό διευθυντή της εταιρείας MidAmerica Productions με έδρα τη Νέα Υόρκη. Ξεκινώντας αρχικά ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους από 50 νέους ταλαντούχους τραγουδιστές της όπερας από την Ευρώπη και την Αμερική να δουλέψουν στην Ελλάδα υπό την καθοδήγηση διεθνούς φήμης καλλιτεχνών, όπως των Sherrill Milnes, Martina Arroyo, Nicholas DiVirgilio και Carol Castel, συνδυάζοντας την εντατική εκγύμναση με επαγγελματικές εμφανίσεις στο πλαίσιο περιοδείας στα νησιά του Αιγαίου.
Tο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αιγαίου, όπως αυτό έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, γνωστοποιείται παρακάτω για την προσεχή περίοδο.
7 Ιουλίου στις 11πμ – “Bravo, Brava” Παιδική παράσταση στο Θέατρο Ευανθία Καϊρη. Με καλλιτέχνες από το Greek Opera Studio, Eilana Lappalainen, Γενική Διευθύντρια, Μάριος Καζας, Πιανίστας
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.
8 Ιουλίου στις 7:30μμ – “ΞΕΚΙΝΗΜΑ” του Φεστιβάλ Αιγαίου στους κήπους του Δημαρχείο Ντελαγκράτσια. Με χορηγία από τους “Φίλους του Φεστιβάλ”. Αγαπημένες ερμηνείες όπερας σε συναυλία του Greek Opera Studio, Eilana Lappalainen, Καλλιτεχνική Διευθύντρια και παρουσιάστρια του ‘Ξεκινήματος”. Μάριος Καζάς και Σπύρος Σουλαδάκης, πιανίστες. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό. Σερβίρονται αναψυκτικά.
14 Ιουλίου στις 9μμ, Χρούσσα – Αμερικάνικες Χορωδίες τραγουδούν στο χωριό της Χρούσσας στην Εκκλησία της Γέννησης της Θεοτόκου. Μαέστροι: Serper, Anderson και Mabry. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό. Σερβίρονται αναψυκτικά. Φιλοξενία και παρουσίαση από τον Πάτερ Albescu Flavianos.
15 Ιουλίου, 8μμ – Το Greek Opera Studio παρουσιάζει στο Καφέ ΜΕΓΑΡΟΝ. “Η ομάδα Μπρόντγουει με μουσική από Αμερικάνικα Μιούζικαλς”. Eilana Lappalainen, Καλλιτεχνική Διευθύντρια. Μάριος Καζάς, πιανίστας. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.
Κυριακή, 16 Ιουλίου: ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ. Στις 8:30μμ. -Καλοσώρισμα από το Δήμαρχο Γεώργιο Μαραγκό και το Γενικό Διευθυντή Peter Tiboris- Tchaikovsky ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΡ. 4
“Η πιο δύσκολη, δραματική και εντυπωσιακή από τις Συμφωνίες του Tchaikovsky—που παρουσιάζεται σπάνια. Θα σας αφήσει άφωνους”. Mozart ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΨΗΣ , K. 317. Παρουσιάζοντας μία χορωδία 100 φωνών από την Αμερική και την Ελλάδα… Σολίστες: Σοπράνο: Zenia Argenti, Μετζο σοπράνο: Μιράντα Μακρυνιώτη, Τενόρος: Mark Jurgenson, Μπάσο-βαρύτονος: Νίκος Καραγκιαούρης
“Ενα αριστούργημα του Mozart που παρουσιάζεται παντού στον κόσμο”. Mozart: ΕΙΣΑΓΩΓΗ από τον “IMPRESSARIO”. “Ενα δραματικό και δυναμικό ανοιγμα στο Φεστιβαλ” – Peter Tiboris, μαέστρος
Δευτέρα 17 Ιουλίου -1:30μμ Εκκλησία Αγίου Νικολάου.Συναυλία της ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΕΨΗΣ του Mozart σε Ντο Μείζονα, k. 317. Σοπράνο Μαριλένα Στριφτόμπολα. Μέτζο σοπράνο Μιράντα Μακρυνιώτη. Τενόρος Mark Jurgenson. Μπασο-βαρύτονος Christopher Bechsel. Με τις 6 προσκεκλημένες χορωδίες από την Αμερική. Και την προσκεκλημένη χορωδία “Solartissimo” από το Ωδείο της Λάρισας. Kαι σόλο συναυλία από την χορωδία “Solartissimo” από το Ωδείο της Λάρισας, Νίκος Ευθυμιάδης, μαέστρος. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.
Και 8:30μμ. Puccini: ΜΑΝΤΑΜΑ ΜΠΑΤΕΡΦΛΑΙ–ΠΡΕΜΙΕΡΑ – “Εγκαταλείψτε τον εαυτό σας σε αυτήν την σπαρακτική ιστορία αγάπης—ενα διαχρονικό αριστούργημα”. Eilana Lappalainen, Μαντάμα Μπατερφλάι. Alesia Borroggine, Υπολοχαγός Πίνκερτον, Αμερικάνικο Ναυτικό. Jennifer Arnold, Σουζούκι. Νίκος Καραγκιαούρης, Σαρπλες. Walker J. Jackson, Γκόρο. Μιράντα Μακρυνιώτη, Κέητ Πίνκερτον.
Παρουσιάζοντας ένα διεθνές κάστ, το Greek Opera Studio και προσκεκλημένες Χορωδίες από την Αμερική 100 φωνών. Giovanni Pacor, μαέστρος. Johannes Weigand, σκηνοθετης. Jens Huebner, Τεχνικός Διευθυντής, σκηνικά και φώτα. Daisuke Sogawa, Χορογράφος, επιμελητής Ιαπωνικων στοιχείων.
18 Ιουλίου: 10:30πμ στο Πνευματικό Κέντρο – Η διάσημη Ελληνίδα Σοπράνο και Ντίβα της Όπερας Βάσω Παπαντωνίου —-“η μεγαλύτερη καλλιτέχνις στο τραγούδι σε όλη την Ελλάδα του 20ου αιώνα”. Επισκέπτεται το Φεστιβάλ Αιγαίου για ένα ανοιχτό στο κοινό Σεμινάριο με τραγουδιστές από το Greek Opera Studio. Θέατρο Απόλλων – Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.
Και Τρίτη, 18 Ιουλίου: 8:30μμ – “Tchaikovsky, Dvorak, Brahms—-τρεις από τους μεγαλύτερους συνθέτες τους 19ου αιώνα σε όλη την μουσική. Μια βραδιά απερίγραπτού δράματος”. Tchaikovsky: ΣΥΜΦΩΝΙΑ Αρ. 4 σε Φα Ελάσσονα. Dvorak: Κονσερτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα. “Μεταξύ των δυσκολότερων και πιο διάσημων κονσέρτων για τσέλο σε όλη την ιστορία της μουσικής”. Νικόλας Κανελλάκης, τσέλο, Brahms: Τραγική Εισαγωγή, Peter Tiboris, μαέστρος
Τετάρτη 19 Ιουλίου – Σεμινάριο – Πνευματικό Κέντρο, 1-3 μμ – Με τη Σοπράνο Λυδία Ζερβάνου από την Αθήνα. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό. Και 8:30μμ ΜΑΝΤΑΜΑ ΜΠΑΤΕΡΦΛΑΙ, Giovanni Pacor, μαέστρος, Johannes Weigand, σκηνοθέτης.
Πέπτη, 20 Ιουλίου – Σεμινάριο, Πνευματικό Κέντρο,11πμ-1μμ – Με τη Μέτζο σοπράνο Jennifer Arnold. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.
Και 8.30μμ – Tchaikovsky ΣΥΜΦΩΝΙΑ αρ. 4, Mozart Κονσερτο για πιανο και ορχήστρα, αρ. 19, Κ.459, Χρίστος Παπαγεωργίου, πιάνο, Mozart: Εισαγωγή ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ, “Mozart και Tchaikovsky—επικές ιδιοφυίες”, Peter Tiboris, μαέστρος.
Παρασκευή 21 Ιουλίου – Σεμινάριο, Πνευματικό Κέντρο , 11πμ-1μμ. Με τον Βασίλη Κωστόπουλο – Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.
Και 6μμ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, Παρουσιάζοντας Χορωδίες από την Αμερική. Με Εκκλησιαστική Μουσική από τέσσερις αιώνες. Υπο τους Αμερικανούς Μαέστρους Serper, Anderson και Mabry. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.
Και 8:30μμ ΜΑΝΤΑΜΑ ΜΠΑΤΕΡΦΛΑΙ – Giovanni Pacor, μαέστρος, Johannes Weigand, σκηνοθέτης.
Σάββατο 22 Ιουλίου – 8:30μμ, Tchaikovsky ΣΥΜΦΩΝΙΑ Αρ.4 σε Φα Ελάσσονα, Peter Tiboris, μαέστρος
Και Bach: Σουίτα για Βιολοντσέλο αρ. 1, Shostakovich: Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο. “Τα πρώτα έργα του Bach και του Shostakovich που παρουσιάζονται στο Φεστιβάλ Αιγαίου από έναν από τους μεγαλύτερους τσελίστες παγκοσμίως—έναν Ελληνοαμερικανό από τη Νέα Υόρκη, που συνοδεύει ο εκπληκτικός πιανίστας Παντελής Πολυχρονίδης από τη Βιέννη”. Νικόλας Κανελλάκης, τσέλο – Παντελής Πολυχρονίδης, πιάνο.
Κυριακή 23 Ιουλίου: Τελευταία Παράσταση Όπερας – 8:30μμ ΜΑΝΤΑΜΑ ΜΠΑΤΕΡΦΛΑΙ, Giovanni Pacor, μαέστρος, Johannes Weigand, σκηνοθέτης.
Δευτέρα 24 Ιουλίου: 8:30μμ, Κωνσταντινος Λάτσος. “Be My Love—Ενα αφιερωμα στο Mario Lanza: Τραγούδια και Αριες αφιερωμένες σε έναν Σταρ της Χρυσής Εποχής του Χόλυγουντ». Πιανίστας Rogelio Rioja-Nelasco. Βραδιά Γερμανικού Τραγουδιου με νέους καλλιτέχνες του Greek Opera Studio. Πιανίστας Παντελής Πολυχρονίδης
Τρίτη 25 Ιουλίου στις 8:30μμ: Mozart ΝΤΟΝ ΤΖΟΒΑΝΝΙ, Ερμηνευμένο από το Greek Opera Studio, Eilana Lappalainen , Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Detlef Soelter, Σκηνοθέτης, Rojello Rioja-Nelasco, μαέστρος, Σπύρος Σουλαδάκης, πιανίστας.
Τετάρτη 26 Ιουλίου στις 8:30μμ, “Κίνησις” από την Αθήνα. Schumann ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ, Τζενια Μανουσσακη, Mozart ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ ΑΡ.19, Χρίστος Παπαγεωργίου, Και άλλα έργα για έγχορδα.
Πέμπτη 27 Ιουλίου 8:30μμ “Gala” του Greek Opera Studio. Παρουσιάζοντας γνωστές άριες, ντουέτα, κουαρτέτα και σκηνές από διάσημες όπερες του 18ουκαι 19ου αιώνα-μια φαντασμαγορία ήχου και δράματος. Eilana Lappalainen, Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Eilana Lappalainen, Detlef Soelter και Kristina Franz, Σκηνοθέτες. Σπύρος Σουλαδάκης, πιάνο. Rogelio Rioja-Nelasco, πιάνο.
Παρασκευή 28 Ιουλίου, Το Φεστιβάλ δεν έχει παράσταση.
Σάββατο 29 Ιουλίου 8:30μμ Εθνικό Μπαλέτο Βουκουρεστίου (Πρεμιέρα). Πρόσκληση σε Χορό: Μια γκαλα βραδια με τους Σταρ του Μπαλέτου της Εθνικής Οπερας του Βουκουρεστίου. Με έργα από: Ρωμαίος και Ιουλιέττα. Ζιζέλ. Renato Zanella, Διευθυντής και Χορογράφος.
Κυριακή 30 Ιουλίου – 8:30μμ. “Πρόσκληση σε Χορό”: Επανάληψη της 29ης Ιουλίου. Φινάλε του Φεστιβάλ. Renato Zanella, Διευθυντής.
Η προπώληση ξεκινάει την 1η Μαϊου του 2017 στο www.ticketservices.gr. και  στο Θέατρο Απόλλων 22810 85192. Τα εισιτήρια κοστίζουν 18 ευρώ και 10 ευρω. Καλλιτέχνες, δρώμενα και πρόγραμμα ενδεχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.
http://www.festivaloftheaegean.com
Θέατρο Απόλλων 22810 85192

 

 

You may also like...