Διεθνές Συνέδριο για την Ευρώπη στο Hellenic American College (HAEC)

To Hellenic American University (Nashua, NH, ΗΠΑ) παρουσιάζει το 2ο Διεθνές Συνέδριο “Europe in Discourse: Agendas of Reform”. Το Συνέδριο, που έχει ως κεντρικό άξονα την Ευρωπαϊκή Ένωση και το μέλλον της, πραγματοποιείται από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018, στις εγκαταστάσεις του Hellenic American College (Μασσαλίας 22, Αθήνα).  \Η επιτυχία του πρώτου Συνεδρίου (2016), αλλά και τα πάντα φλέγοντα ζητήματα που εγείρουν οι αλλαγές που συντελούνται στην Ευρώπη, καθιστούν το φετινό 2ο Διεθνές Συνέδριο “Europe in Discourse: Agendas of Reform” πιο επίκαιρο από ποτέ. Στις τρεις μέρες του Συνεδρίου οι ομιλητές θα μιλήσουν μεταξύ άλλων για το BREXIT, τις ανερχόμενες δυνάμεις του λαϊκισμού στην Ευρώπη, την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, τη σχέση της ΕΕ με το Ισλάμ, την ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα κ.ά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ομιλίες των κεντρικών ομιλητών του Συνεδρίου. Ο καθηγητής  γεωπολιτικής στην Σορβόννη Γεώργιος Πρεβελάκης, τ. Μόνιμος Εκπρόσωπος στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης θα μιλήσει για τη γεωπολιτική ταυτότητα της Ευρώπης. O καθηγητής γλωσσολογίας και επικοινωνίας των Πανεπιστημίων Örebro (Σουηδία) και Liverpool (Μεγάλης Βρετανίας), Michał Krzyżanowski, για την αμφισημία του όρου «κρίση» στο πρόσφατο ευρωπαϊκό κοινωνικοπολιτικό αφήγημα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στους ομιλητές του Συνεδρίου περιλαμβάνονται ακόμη οι:
Ινώ Αφεντούλη, ΝΑΤΟ
Γεώργιος Μοσχόβης, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Jens Bastian, Οικονομικός Σύμβουλος
Gilles Noblet, European Central Bank
Henri-Giscard Bohnet, Konrad-Adenauer-Stiftung
Γιώργος Παγουλάτος, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ambassador Nicholas R.Burns, Harvard University
Χάρης Παπασωτηρίου, Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων
Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος, ΝΑΤΟ
Αλέξης Παπαχελάς, Η Καθημερινή
Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος – Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Effie Pedaliu, London School of Economics
James Ellison, Queen Mary University, London
Σωτήρης Ρούσσος, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Kevin Featherstone, European Institute, LSE
Daniel Schlosser, Université de Sorbonne
Κωνσταντίνος Φίλης, Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων
Magda Shahin, American University of Cairo
Hans – Jürgen Heimsoeth, Πρέσβης της Γερμανίας στην Σουηδία
Άγγελος Συρίγος, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Παναγιώτης Ιωακειμίδης, ΕΚΠΑ
Ευάνθης Χατζηβασιλείου, ΕΚΠΑ
Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος – Νέα Δημοκρατία
Karin Liebhart, University of Vienna
Franco Zappettini, University of Liverpool
Επισκεφθείτε το www.europeindiscourse.eu για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές. Διαθέσιμο στην ίδια διεύθυνση και το Βιβλίο Περιλήψεων των εισηγήσεων του Συνεδρίου.

You may also like...