Διεθνές εργαστήριο σχεδιασμού: ‘The light and the labyrinth’ στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

PrintThe light and the labyrinth. In-between the length of the light and the depth of the place
Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014
Ώρα : Σύμφωνα με το πρόγραμμα
Διοργάνωση : Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης σε συνεργασία με την Αρχιτεκτονική Σχολή του Ariel University, με την ευγενική χορηγία της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Το διάστημα 25-26 Αυγούστου 2014 θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) ένα διεθνές, εντατικό εργαστήριο σχεδιασμού (International Design Workshop) με τίτλο: “The light and the labyrinth. In-between the length of the light and the depth of the place.” Το εργαστήριο θα διερευνήσει
τις χωρικές και ατμοσφαιρικές προεκτάσεις και ερμηνείες του λαβύρινθου για να προτείνει μικρής κλίμακας αρχιτεκτονικές επεμβάσεις μέσα στην πόλη των Χανίων.
Η δράση αυτή διοργανώνεται από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης σε συνεργασία με την Αρχιτεκτονική Σχολή του Ariel University, με την ευγενική χορηγία της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Απευθύνεται σε φοιτητές και φοιτήτριες αρχιτεκτονικής από όλα τα έτη σπουδών και έχει ελεύθερη συμμετοχή. Η επίσημη γλώσσα είναι τα Αγγλικά.
Οι διαλέξεις του εργαστηρίου καθώς και η τελική παρουσίαση των εργασιών είναι ανοιχτές για το κοινό. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των παρουσιάσεων έχει ως εξής:
Δευτέρα 25/08/2014
10:30 Division and Unification – The Notion of “Home” in the Philosophy of Emmanuel Levinas
         Dr. Arch. Edna Langenthal, Ariel University
18:00 Mediterranean crossings. Pre-modern Complexities, Modern Contradictions
         Dr. Αλέξης Τζομπανάκης, Επίκουρος Καθηγητής, ΠΚ
Τρίτη 26/08/2014
13:00 The Light and the Shadow
         Prof. Arch. Beni Reuven Levi, Ariel University
18:00  Τελική παρουσίαση των εργασιών
Την επιμέλεια του εργαστηρίου έχουν αναλάβει ο Κωνσταντίνος-Αλκέτας Ουγγρίνης, Επίκουρος Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου TIE LAB της Αρχιτεκτoνικής Σχολής ΠΚ και η αρχιτέκτονας Μαριάνθη Λιάπη, Επιστημονική Συνεργάτιδα του TIE LAB.
Όλες οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στον πρώτο όροφο του ΚΑΜ στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

You may also like...