Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου

apospasmaΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ:
ΤΟ ΑΠΑΥΓΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Με αφορμή την τιμή στο μαέστρο Ευθύμιο Μαυρίδη.
Με το τέλος των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων και σκιαγραφώντας το περίγραμμα αυτής της περιόδου, θεωρώ ότι πέρα από την πολλαπλότητα και τον πλουραλισμό των παραστάσεων, μια   αναφορά και καταγραφή σκέψεων γύρω από πρόσωπα, ποιοτικές ανησυχίες και αξιόπιστες πρωτοβουλίες είναι επιβεβλημένες.
H ζωή χωρίς μουσική θα ήταν μια τραγωδία.  Mεγαλύτερη όμως τραγωδία είναι η παντελής απουσία μιας σωστά δομημένης και ορθολογιστικά ενορχηστρωμένης ζωής.
Από καταβολής κόσμου αλλά και στις ημέρες μας η ανθρώπινη κοινότητα παλιννοστείται από βαρύτατης μορφής κακοφωνίες και ξεκούρδιστες άηχες παραστάσεις. Μέσα σε αυτόν τον ωκεανό χάους. όμως, ευτυχώς για εμάς υπήρχαν, υφίστανται και θα δημιουργούνται μικρές εκκωφαντικές βραχονησίδες που συμμετρικά μας οδηγούν προς την τέλεια εναρμόνιση της ύπαρξης μας. Η απόλυτη μαεστρία δεν βρίσκεται στο να συνάξει απλά κάποιος ένα πλήθος από ιδιοτελείς και εγωκεντρικούς ανθρώπους και να τους διδάξει την τέχνη της μούσας.
Η μεγαλοπρέπεια αυτού του ανθρώπου ελλοχεύει στην ταπεινή του δημιουργικότητα και άοκνη προσπάθεια του να μεταβολίσει το λάθος σε ορθότητα, να μετουσιώσει την κακοφωνία σε υμνωδία !!      Τούτος ο άνθρωπος είναι ταγμένος στο να μπορεί να εμφωλεύει τις μουσικές νότες και να τις εμβιώνει  προς ανάταξη και μέθεξη των ανθρώπων και τις κοινωνίας.
Ο  Ε υ θ ύ μ ι ο ς Μ α υ ρ ί δ η ς είναι αυτός ο άνθρωπος του τόπου μας που σαν ένας άμεμπτος συνθέτης της ζωής μπορεί να οδηγεί την ορχήστρα και την χορωδία όχι μόνο σε μουσικές ενοράσεις, αλλά  πολύ περισσότερο είναι σε θέση ισχύος να ενορχηστρώσει τις ιδέες και τις κοινωνικές δομές, μέσα από την σιωπηλή μη φραστική εξωτερίκευση του δικού του κόσμου συνοδευμένη από την κίνηση των χεριών του και το πράττει τούτο έχοντας το πρόσωπο του στην ορχήστρα, και την χορωδία και όπως οφείλει να πράξει σαν σωστός μαέστρος, βρίσκετε με την πλάτη γυρισμένη στον κόσμο .
Ο καθένας από μας λοιπόν οφείλει να πράξει το παράδειγμα του, διότι για να πετύχει μια όμορφη συμφωνία ζωής, οφείλουμε κάποιες φορές να έχουμε την πλάτη μας στραμμένη στον κόσμο!
Το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, τίμησε δικαίως αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο!!

You may also like...