«Διασύνδεση με την ευρωπαϊκή σκηνή»

Το πρόγραμμα «Διασύνδεση με την ευρωπαϊκή σκηνή» ξεκινά με ένα εισαγωγικό διήμερο σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Ελευσίνα στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2023, συνεχίζεται με online μηνιαίες κατ’ ιδίαν συνεδρίες ανάμεσα στους συμμετέχοντες και το On the Move, το κατεξοχήν διεθνές δίκτυο ενημέρωσης αναφορικά με την καλλιτεχνική και πολιτιστική κινητικότητα, με περισσότερα από 60 μέλη από 27 χώρες, και ολοκληρώνεται με μία διήμερη δια ζώσης συνάντηση στο τέλος του προγράμματος.
Προτεραιότητα θα δοθεί σε φορείς, καλλιτέχνες και επαγγελματίες που ξεκινούν τώρα την προσπάθεια να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους και στο εξωτερικό, σε φορείς του ανεξάρτητου χώρου και σε φορείς και άτομα που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Ενίσχυση στον τομέα ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ» / Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Σε μια εποχή που μαστίζεται από αλλεπάλληλες και βαθιές κρίσεις και χρειάζεται να αφηγηθούμε ξανά τα πάντα χωρίς κανένα δεδομένο, η συζήτηση γύρω από τη δραματουργία εντείνεται διεθνώς.
Βασική επιδίωξη του προγράμματος «Ενίσχυση στον τομέα ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ», διάρκειας ενός έτους, είναι η ανάπτυξη της προσωπικής καλλιτεχνικής γλώσσας των συμμετεχόντων/ουσών μέσα από έναν μεθοδικό διάλογο. Η προσπάθεια είναι διμερής και απαιτεί ισχυρό κίνητρο για την ολοκλήρωση ενός προσωπικού καλλιτεχνικού εγχειρήματος, χωρίς κανέναν περιορισμό ως προς το είδος και τη μορφή: θέατρο, σύγχρονος χορός, έργα site specific, τσίρκο κ.ο.κ..
Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους βρίσκονται τώρα στη διαδικασία διαμόρφωσης της προσωπικής τους γλώσσας, δηλαδή είτε σε αναδυόμενους καλλιτέχνες είτε σε καλλιτέχνες με πιο μακρά πορεία σε στάδιο μετάβασης ή επανακαθορισμού.
Περισσότερες πληροφορίες: εδώ

Πρακτικές πληροφορίες
Κόστος συμμετοχής: 500€ & ΦΠΑ (καταβολή σε δύο δόσεις τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο αντίστοιχα)
Συνολικό κόστος προγράμματος: 3500€ & ΦΠΑ (καλύπτεται από την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης)
Διήμερη συνάντηση γνωριμίας σεμιναριακού χαρακτήρα – Έναρξη Προγράμματος: 25 & 26 Φεβρουαρίου (10:00 μέχρι τις 18:00, Ελευσίνα). Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική.
Περισσότερες πληροφορίες: culture2030@2023eleusis.eu

Χώρος διεξαγωγής του εναρκτήριου σεμιναρίου: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας
(ΕΚΕΔΑ), Χαριλάου 28, Ελευσίνα
Σημείωση: Οι επιλεγμένοι/ες υποψήφιοι/ες θα ενημερωθούν σχετικά.
Πρόσβαση στην Ελευσίνα
#21χλμ
Μόλις 21 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, μια από τις σημαντικότερες ιερές πόλεις της
αρχαιότητας, η πόλη των Ελευσίνιων Μυστηρίων και γενέτειρα του Αισχύλου, η Ελευσίνα είναι η τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης που φιλοξενείται στην Ελλάδα.

Η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
– Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών, σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας
– Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό «Αγ. Μαρίνα» του μετρό και 878 από Αχαρνές)
– Με προαστιακό (στάση «Μαγούλα» και στη συνέχεια με το λεωφορείο 863)
– Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο
Θησείο)
2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Website: 2023eleusis.eu
Facebook: facebook.com/2023eleusis.eu
Instagram: instagram.com/2023eleusis
YouTube: youtube.com/2023Eleusis
E-mail: info@2023eleusis.eu

Αγαπητέ/ή,

Παρατείνεται έως τις 20 Φεβρουαρίου 2023, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Μυστήριο_58 Capital Connections, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενίσχυσης καλλιτεχνών και επαγγελματιών των σύγχρονων παραστατικών τεχνών στους τομείς των διεθνών συνεργασιών και της δραματουργίας, που υλοποιείται από την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με τη Μπασάρτ και το Διεθνές Δίκτυο για την Πολιτιστική Κινητικότητα On the Move.
ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ johnstathis.jpg

Μια σημαντική ευκαιρία για 15 ελληνικούς φορείς των παραστατικών τεχνών ή/και μεμονωμένους καλλιτέχνες να λάβουν εξατομικευμένη συμβουλευτική και καθοδήγηση (mentoring) από την Κέλλυ Διαπούλη και εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Δικτύου για την Πολιτιστική Κινητικότητα On the Move, διάρκειας ενός έτους, με σκοπό να ξεκινήσουν ή να ενισχύσουν την παρουσία τους στη διεθνή σκηνή.

Διάβασε αναλυτικά για το πρόγραμμα «Διασύνδεση με την ευρωπαϊκή σκηνή» και δες πως μπορείς να πάρεις μέρος  εδώ

Ταυτόχρονα, πέντε ακόμη καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να εκκινήσουν μία αντίστοιχη διαδικασία συμβουλευτικής στον τομέα της δραματουργίας με τον Αλέξανδρο Μιστριώτη, με στόχο να ολοκληρώσουν ένα καλλιτεχνικό έργο.

Διάβασε αναλυτικά για το πρόγραμμα «Ενίσχυση στον τομέα Δραματουργία» και δες πως μπορείς να πάρεις μέρος   εδώ

You may also like...