Διασχολικό Μαθητικό Φεστιβάλ Πολιτισμού και Ανθρωπιάς

oezvjgopbu573b3cf855402Πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Μαΐου, στην περιοχή των Προσφυγικών, με πρωτοβουλία του 8ου Γυμνασίου Πάτρας, το διήμερο μαθητικό φεστιβάλ. Τοσυνδιοργάνωσαν το 8ο ,το 14Ο και το 21ο Γυμνάσιο Πατρών, το 2ο Γυμνάσιο Παραλίας, το 1ο και το 3ο ΓΕ.Λ. Πατρών και το Μουσικό Σχολείο της πόλης μας.
Όπωε αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:
“Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 13 & 14 Μαΐου, στην περιοχή των Προσφυγικών, με πρωτοβουλία του 8ου Γυμνασίου Πάτρας, το διήμερο μαθητικό φεστιβάλ που συνδιοργάνωσαν το 8ο ,το 14Ο και το 21ο Γυμνάσιο Πατρών, το 2ο Γυμνάσιο Παραλίας, το 1ο και το 3ο ΓΕ.Λ. Πατρών και το Μουσικό Σχολείο της πόλης μας, στο πλαίσιο λειτουργίας του εγκεκριμένου από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. τοπικού πολιτιστικού δικτύου με τίτλο: «Παραδοσιακά Μουσικοχορευτικά Ταξίδια», με την υποστήριξη του τμήματος πολιτιστικών θεμάτων της ΔΔΕ Αχαΐας και την πολύτιμη αρωγή του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πάτρας, πάνω σε μια ιδέα της κ. Αθηνάς Καλλιμάνη, συντονίστριας των εκδηλώσεων.
Σκοπός του φεστιβάλ, όπως αναφέρθηκε και στην εναρκτήρια ομιλία από τον διευθυντή του 8ου Γυμνασίου, κ. Ιωάννη Καραμπέρη, ήταν η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών, μέσα από τη συνεργασία διαφορετικού τύπου σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Συγχρόνως, επιχειρήθηκε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Οι εκδηλώσεις ήταν ανοικτές για το κοινό, ενώ παράλληλα συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πατρέων, με σπουδαία εθελοντική προσφορά των συμμετεχόντων και των θεατών.
Οι παριστάμενοι απόλαυσαν καλλιτεχνικές δημιουργίες υψηλού επιπέδου, αποτέλεσμα του μόχθου πολύμηνης προσπάθειας των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών τους. Την Παρασκευή, στη φιλόξενη αίθουσα του Παμμικρασιατικού, τα παιδιά κατέθεσαν την ψυχή τους παρουσιάζοντας δικά τους τραγούδια και διασκευές, χορωδιακές συνθέσεις, πρωτότυπη μελοποιημένη ποίηση και θεατρικά δρώμενα. Σε κλίμα συγκίνησης κυριάρχησαν τα -δυστυχώς- επίκαιρα θέματα του πολέμου, της προσφυγιάς και του ξενιτεμού, του ανθρώπινου αγώνα σε όλες του τις μορφές. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δυτικής Ελλάδος, κ. Σοφία Χριστοπούλου, η υπεύθυνη τομέα πολιτιστικών θεμάτων, κ.Ισμήνη Καβαλλάρη και οι διευθυντές των συνεργαζόμενων σχολείων. Το Σάββατο, η πλατεία Ελευθερίας ομόρφυνε από τον σύγχρονο και τους παραδοσιακούς χορούς των μαθητών, αλλά και του παιδικού χορευτικού τμήματος του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου.
Ήταν ένα πραγματικό άνοιγμα των σχολείων στην κοινωνία, αναδεικνύοντας τη γειτονιά ως κύτταρο δημιουργίας και πολιτισμού. Θερμά συγχαρητήρια πρωτίστως στα παιδιά, στους εμπλεκόμενους φορείς και στους υπεύθυνους – συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς: Αθηνά Καλλιμάνη- Βούλα Μπαρακίτη – Ελένη Χριστοδουλοπούλου – Κλεοπάτρα Κυρζοπούλου-Δημήτρη Βενετή – Νίκο Μενεγάτο – Άννα Παπαδοπούλου, Κατερίνα Πολυμενάκου-Αικατερίνη Καρνάρου, Αγάπη Γαλανού, Αγγελική θεοδωρακοπούλου – Κατερίνα Χαρδάκη, Αποστολοπούλου Σοφία – Γεωργία Ζαχαροπούλου, Τάσο Καραγιάννη και Αντώνη Αρχοντή.
Τις εκδηλώσεις γλύκαναν με την ευγενική χορηγία τους τα ζαχαροπλαστεία «Grande Μυλωνάς» και «Αχαϊκό Xoriatiko»”.

You may also like...