Διαγωνισμός-Έκθεση φωτογραφίας του Δήμου Θεσσαλονίκης

afisa okana bpkΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ/ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
«ΕΥ ΖΗΝ»
Το Δίκτυο Φορέων Πρόληψης και Θεραπείας των Εξαρτήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των δράσεών του διοργανώνει διαγωνισμό/έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «ΕΥ ΖΗΝ».
Θέτοντας ως κοινό στόχο: την πρόληψη, την θεραπεία και την απεξάρτηση στα τέσσερα χρόνια της δημιουργίας-λειτουργίας του, το Δίκτυο, διεξάγει δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης, ευαισθητοποίησης τόσο στα εξαρτημένα από ψυχοδραστικές ουσίες άτομα όσο και στον ευρύτερο πληθυσμό.
Στόχος του διαγωνισμού/έκθεσης φωτογραφίας, είναι η προώθηση της συμμετοχικότητας, η ανάδειξη των ικανοτήτων /δεξιοτήτων των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης και η ευαισθητοποίηση της κοινότητας στο πρόβλημα της εξάρτησης.
Φωτογραφίες ποικίλης θεματολογίας εκτίθενται σε μια προσπάθεια αντίληψης και έκφρασης του «ΕΥ ΖΗΝ».
Η έκθεση φωτογραφίας φιλοξενείται στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ,Γ. Βαφοπούλου 3, από 11 έως 22 Ιανουαρίου 2017.
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ –ΠΑΡΑΣKΕΥΗ
9:00-14:00 & 17:00-21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 9:00-14:00
Συμμετέχοντες φορείς:
ΑΡΓΩ –ΨΝΘ, ΑΡΣΙΣ, Ε.Κ.Κ.Ε.Ε. ΟΚΑΝΑ, Θ.Μ.Υ. ΟΚΑΝΑ, ΙΑΝΟΣ- ΨΝΘ, ΚΕΘΕΑ-ΑΝΑΔΥΣΗ, ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ, ΚΕΘΕΑ- ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ΣΕΙΡΙΟΣ-ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΜΕΘΕΞΙΣ-ΨΝΘ, ΟΚΑΝΑ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚ
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Η πόλη γιορτάΖΕΙ 2016
Τα Χριστούγεννα είναι εδώ και συνεχίζουν να γιορτάζονται ξεχωριστά στο Δήμο Ζωγράφου στις πλατείες και στον Πολυχώρο «ΑΛΕΚΑ-ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΗΣ».
Όλες οι δράσεις είναι με ελεύθερη είσοδο και την ευγενική συνεισφορά των πολιτών- αντί εισιτηρίου – σε τρόφιμα, φάρμακα και παιχνίδια για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου μας καθώς και για τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα.
Την αυλαία ανοίγει στις 16 και 17 Δεκεμβρίου η παιδική παράσταση «ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ» από το θίασο «ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ» με μια υπέροχη, γεμάτη νοήματα, διασκευή για παιδιά πάνω στο γνωστό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
Τα «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», στις 18 Δεκεμβρίου, είναι μια μουσική παράσταση-παραγωγή με εορταστικές μελωδίες του παγκόσμιου ρεπερτορίου από το Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου, χορωδίες παιδιών και ενηλίκων, μονωδούς και γνωστούς σολίστ, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση, της Διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου, Σόνιας Θεοδωρίδου και τη Μουσική Διεύθυνση του μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη.
19 Δεκεμβρίου ξεκινάει «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ»! Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ διευθύνει επί σκηνής και μας δίνει για διαβατήριο, στο «ΤΑΞΙΔΙ» αυτό, τις μουσικές και τα τραγούδια που έγραψε, σε όλη την πορεία του, για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Συνοδοιπόροι του επί σκηνής: η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Ζαχαρίας Καρούνης.
21 Δεκεμβρίου: Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ και η ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ συναντούν τους ΤΑΚΙΜ , σε μια βραδιά που η παράδοση συναντά την έντεχνη μουσική με επιλογή τραγουδιών και μελωδιών από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, το Αιγαίο, την Ήπειρο και τη Θράκη.
22 Δεκεμβρίου: «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ, Έρωτας στην Ξενιτειά». Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ και η ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ μας

ταξιδεύουν, ως ένα μουσικό καραβάνι, με μουσικές και τραγούδια γεμάτα καημό και πάθος για τη ζωή, από την Κάτω Ιταλία, την Ανατολή, τα Βαλκάνια ως και την Ελλάδα του χθες και του σήμερα
Στις 23 Δεκεμβρίου η μουσική αυλαία πέφτει με ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα με ιδιαίτερο μουσικό χρωματισμό από τον μοναδικό ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ. Ο ίδιος επί σκηνής μας παρουσιάζει μια παράσταση, που διατρέχει όλη την μουσική πορεία του, με τις ιδιαίτερες δεξιότητές του, τη φωνή, το λόγο, τους στίχους και τη μουσική του. Συνοδεία του έχει τρείς σπουδαίες μουσικές προσωπικότητες : τον Γιώτη Κιουρτσόγλου, τον Βαγγέλη Καρίπη και τον Στάθη Άννινο.
Στις 29 και 30 Δεκεμβρίου: «ΠΡΟΣΦΕΡΩ-ΠΑΙΖΩ-ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ». Θα πραγματοποιηθούν Φιλικοί Αγώνες Αγάπης και Αλληλεγγύης Ποδοσφαίρου και Μπάσκετ Παιδιών και Εφήβων στο στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης και στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ζωγράφου, κατά τη διάρκεια των οποίων θα συγκεντρωθούν παιχνίδια, τρόφιμα και φάρμακα για την Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Δήμου μας στη Ραφήνα και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.
Σε όλη τη διάρκεια των εορτών, από 20 Δεκεμβρίου και έως την Πρωτοχρονιά οι μικροί μας φίλοι διασκεδάζουν-δημιουργούν και συμμετέχουν στις δράσεις που οργανώνει ο Δήμος Ζωγράφου στις Πλατείες: Αλεξανδρή (Γαρδένια) και Τερζάκη. Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια – Καρουζέλ και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης θα κάνουν αυτά τα Χριστούγεννα αξέχαστα για τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά!

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί!

You may also like...