Διήμερο Παιδικό Θεατρικό Φεστιβάλ

600Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για τα παιδιά και τους νέους γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου από το 1965, με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Θεατρικού Δικτύου για τα παιδιά και τους νέους (Assitej), για να τιμήσει τους καλλιτέχνες και τους φορείς που μοχθούν σ’ όλο τον κόσμο για την ανάπτυξη αυτού του ευαίσθητου τομέα της θεατρικής Τέχνης.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Θεάτρου, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν ένα Διήμερο Παιδικό Θεατρικό Φεστιβάλ με επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο και θέατρο σκιών στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος»
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 και ώρα: 18:00
Εφηβική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Νέας Πολιτείας
«Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον σε διασκευή και σκηνοθεσία Λίας Παπαθανασίου
Σε ένα μικρό χωριό της Ουκρανίας καταφτάνει ένας δάσκαλος. Τι θα γίνει όμως όταν καταλάβει ότι εξαιτίας μιας κατάρας όλοι στο χωριό είναι ….ηλίθιοι; Μια κωμωδία για την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, τη δύναμη της γνώσης και την ελπίδα.
Η ομάδα απαρτίζεται από 31 μέλη και είναι η μεγαλύτερη εφηβική ομάδα θεάτρου της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:00
Κουκλοθέατρο για την υγιεινή διατροφή
«Η Ρίτσα η Ζαχαρίτσα και η Μνήμη η Βιταμίνη»
Σύλληψη, συγγραφή, σκηνοθεσία: Λία Παπαθανασίου
(Βασισμένο σε μια ιδέα των ΙΕΚ ΞΥΝΗ – τμήμα σπουδαστών προσχολικής αγωγής)
Αναταραχές στη λαχανογλυκούπολη! Η κυρία Ρίτσα, από τον πολύ ενθουσιασμό της ταϊζει την Ηρώ, ένα κάρο γλυκά και η μικρή μας φίλη αρχίζει να πονάει στην κοιλίτσα. Η κ. Μίνη, έτοιμη πάντα να …σώσει την κατάσταση!
Ένα κουκλοθέατρο για την υγιεινή διατροφή!
Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 13:00
Θέατρο Σκιών «Ο Μηνάς»
«Ο Καραγκιόζης και ο Αθανάσιος Διάκος»
με τον μικρό Μηνά Τάτσιο
Ο 8 χρόνος Μηνάς Τάτσιος, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του, τολμά και κάνει παραστάσεις, με σκοπό να μεταδώσει στα άλλα παιδιά αυτήν τη θέρμη που τον χαρακτηρίζει για τον «ήρωα» της λαϊκής μας παράδοσης, τον καραγκιόζη!
Έτσι λοιπόν, παρουσιάζει την επετειακή παράσταση της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου «Ο καραγκιόζης και ο Αθανάσιος Διάκος».
Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:00
Πολιτεία Θεάτρου
«Η Πολυάννα και το παιχνίδι της Χαράς»
κείμενο, διασκευή: Μαρίας Μπαλτατζή
(βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελεανόρ Πόρτερ)
Ένα κλασικό αριστούργημα και ένα μεγάλο μάθημα ζωής για όλους μας (από οκτώ έως… ενενηνταριών… χρονών).
Η Πολυάννα είναι ένα φτωχό ορφανό κορίτσι, που μετά τον θάνατο του πατέρα της, πηγαίνει να ζήσει σε άλλη πόλη με την θεία της την Πόλυ Χάριγκτον, την οποία δεν την έχει γνωρίσει ποτέ.
Η Πόλυ Χάριγκτον, πολύ πλούσια και με τεράστια επιρροή στην πόλη όπου ζει, είναι ανύπαντρη, δύστροπη, αυταρχική, αλαζονική και δεν συμπαθεί καθόλου τα παιδιά.
Έτσι λοιπόν, όταν φθάνει η Πολυάννα στο αρχοντικό των Χάριγκτον, καταφέρνει με το «παιχνίδι της χαράς» που της το είχε μάθει ο πατέρας της, να ξεπεράσει κάθε κακότροπη συμπεριφορά της θείας της προς αυτήν και να σκορπίσει γύρω της τη χαρά και την ευτυχία!
Αντί εισιτηρίου, προαιρετικά μπορείτε να φέρετε τρόφιμα για τα προσφυγόπουλα: κρουασάν, κεκάκια, βρεφικό γάλα, μπάρες δημητριακών, βρεφικές τροφές σε βαζάκια.

You may also like...