Διάλογοι: Κινέζικη Πρωτοχρονιά – Ιανουαρίου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, συνεχίζοντας το εορταστικό κλίμα της περιόδου, καλωσορίζουν τη νέα χρονιά με μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Κινέζικη Πρωτοχρονιά. Την ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο, το κόκκινο κυριαρχεί και το έτος του Σκύλου αναμένεται να διαδεχθεί η χρονιά του Χοίρου.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ συναντούν την Κίνα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 30 Ιανουαρίου 2019, ξορκίζουν την κακοτοπιά, και, μακριά από τα δαιμόνια πνεύματα, γνωρίζουμε την κινέζικη κουλτούρα, τους συμβολισμούς και τις παραδόσεις της.

Η πρώτη εκδήλωση της σειράς ΔΙΑΛΟΓΟΙ για το 2019 θα φιλοξενήσει μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό και εκπροσώπους του κινέζικου πολιτισμού στην Ελλάδα, με θέμα τις νοητές γέφυρες που συνδέουν την Κίνα με την Ελλάδα, σε επίπεδο ιστορίας, νοοτροπίας και παραδόσεων, παρά τη φαινομενικά μεγάλη απόστασή τους.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι:

Zhang Qiyue, Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα
Ζu Lijun, Διευθυντής του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών
Άγγελος Χανιώτης, Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Institute for Advanced Study

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ζωντανές συνδέσεις με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κίνα και τον Πρέσβη Λεωνίδα Ροκανά καθώς και με το Πανεπιστήμιο Simon Fraser στον Καναδά όπου θα συνομιλήσουμε με τον Καθηγητή Δημήτρη Κράλλη, Διευθυντή του SNF Centre for Hellenic Studies.

Τη συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και με το κοινό θα συντονίσει η δημοσιογράφος, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Oι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα παραδοσιακό εορταστικό πρόγραμμα που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, επίδειξη πολεμικών τεχνών, χορό με τον δράκο, το κατεξοχήν εμβληματικό μυθολογικό ζώο της Κίνας, και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

H Aκαδημία Χορού του Beijing θα παρουσιάσει πρόγραμμα παραδοσιακού χορού ενώ η Κινέζικη Εθνική Ορχήστρα (China National Traditional Orchestra) θα παρουσιάσει παραδοσιακά μουσικά κομμάτια καθώς και μια παράσταση όπερα Kunqu. Επιπλέον η ομάδα Long Yun Kung Fu, θα πραγματοποιήσει επίδειξη Tai Chi. Φυσικά από τη γιορτή για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Χορός του Δράκου, ο οποίος θα παρουσιαστεί από την Ένωση Κινέζων Ελλάδας και της Ελληνική Ομοσπονδία Wushu, στις 17:00 στο προαύλιο χώρο της Αγοράς.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 17:30 στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ και είναι ελεύθερη για το κοινό. Η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική εγγραφή και με σειρά προτεραιότητας.

Για εγγραφή πατήστε εδώ.

Λόγω της αναμενόμενης προσέλευσης στην εκδήλωση, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους και τις φίλες που θα παρευρεθούν πως οι θέσεις στην αίθουσα της Εναλλακτικής Σκηνής θα είναι διαθέσιμες βάσει προτεραιότητας. Εφόσον καλυφθούν οι διαθέσιμες θέσεις στην αίθουσα θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της εκδήλωσης με ζωντανή μετάδοση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο χώρο υποδοχής της ΕΛΣ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τον ιστότοπο του ΙΣΝ, στο www.SNF.org/live και το οπτικοακουστικό και ηχητικό αρχείο θα είναι, στη συνέχεια, διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΙΣΝ.

You may also like...