Διάλεξη στο Ινστιτούτο Θερβάντες

08.03.2017, 19.30 h.
Conferencia / Διάλεξη
Madelyn Ruiz San Juan

Γυναίκα σήμερα

Πρόκειται για μια πρόκληση για προβληματισμό, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στις μέρες μας. Το ερώτημα υπερβαίνει την ιστορική στιγμή για να προσεγγίσει την γυναίκα ως έννοια. Από το φαίνεσθαι στο είναι. Ποιες είναι οι συνιστώσες της γυναικείας παρουσίας στη σύγχρονη κοινωνία; Τι καθορίζει η ίδια για τον εαυτό της και τι της επιβάλλεται; Τι μπορεί να πει η γυναίκα για τον εαυτό της; Από ποιο παρελθόν προέρχεται και σε ποιο μέλλον κατευθύνεται; Ποιοι είναι οι πιθανοί δρόμοι και ποια η θέση της;
Αυτές και άλλες ερωτήσεις παρουσιάζονται ως πρόκληση για προβληματισμό με αφορμή άλλη μια Μέρα της Γυναίκας, αυτή τη φορά με τη φιλοδοξία να δώσει κάτι περισσότερο από μια ελεγεία.
H Μαδελίν Ρουίς Σαν Χουάν είναι ψυχολόγος και ψυχαναλύτρια και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει Μάστερ στην Ψυχική Υγεία και Κλινική Αντιμετώπιση (ΙΑEU, Βαρκελώνη). Ασκεί το επάγγελμα της στο ιδιωτικό της ιατρείο και εργάζεται στην ΜΚΟ Κλίμακα ως ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεύτρια. Η διατριβή της είχε θέμα την γυναικεία σεξουαλικότητα από την πλευρά της ψυχανάλυσης του Λακάν.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως ερευνήτρια σε προγράμματα κοινωνικής ταυτότητας και ιστορίας, όπως και σχετικά με την αντίληψη του έργου και της σκέψης του Χοσέ Μαρτί υπό τις προϋποθέσεις της θεωρίας των ιδιοσυγκρασιών, της θεωρίας του λόγου και της διακειμενικότητας.

Στα ισπανικά.Watch movie online John Wick: Chapter 2 (2017)

Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Σκουφά 31. Είσοδος ελεύθερη.

You may also like...