Διάλεξη – Σεμινάριο Γνώσης και Εμπειρίας για τη μείωση του στρες και την γνωστική ανάπτυξη | Εισηγητές: Δρ. Δημήτριος Γλύκας, Μαρία Γλύκα Τριανταφύλλη | Ηχογραφημένη παρέμβαση του διακεκριμένου σκηνοθέτη David Lynch

untitledΠαρασκευή 22 Μαΐου & Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015,
στις 20:00
Διάλεξη – Σεμινάριο διαχείρισης του στρες
χωρίς παρενέργειες,
υπέρταση, αυπνίες, πανικός, φοβίες,
μετατραυματικό στρες, κατάθλιψη
Εισηγητές: Δρ. Δημήτριος Γλύκας, Μαρία Γλύκα Τριανταφύλλη
Τις Παρασκευές 22 Μαΐου και 12 Ιουνίου 2015, στις 20:00 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενείται ένα ιδιαίτερο Σεμινάριο με βάση το πιο ερευνημένο και επιστημονικά αποδεδειγμένο πρόγραμμα μείωσης του στρες και γνωστικής ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα ακουστεί ηχογραφημένη συνέντευξη προς το ελληνικό κοινό από τον διακεκριμένο σκηνοθέτη David Lynch, ο οποίος θα αναφερθεί στην αντιμετώπιση της κρίσης στη χώρα μας, στην αύξηση της δημιουργικότητας και στη μείωση του στρες σε παιδιά και εφήβους μέσω του Υπερβατικού Διαλογισμού που ασκεί ο ίδιος εδώ και χρόνια και προωθεί μέσω του Ιδρύματος του David Lynch Foundation.
Για το Σεμινάριο διάρκειας 90 λεπτών οι εισηγητές – πιστοποιημένοι δάσκαλοι: Δρ. Δημήτριος Γλύκας και Μαρία Γλύκα Τριανταφύλλη, επισημαίνουν:
Η ΑΛΛΑΓΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ & ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ
Το πρόβλημα: Προβλήματα συμπεριφοράς, συναισθηματικής αστάθειας, κατάθλιψη, υπερκινητικότητα, αϋπνίες, κούραση, παχυσαρκία, διαβήτης, υπέρταση, καρδιοπάθειες, καρκίνος, αλτσχάιμερ, κλπ. Το 80-90% των ασθενειών οφείλονται στο στρες.
Το εργαλείο: Χρειαζόμαστε πρακτικά εργαλεία για τη μείωση του άγχους και του θυμού, ενισχύοντας παράλληλα την προσωπική μας ικανότητα να λάβουμε γνώση, να κάνουμε θετικές επιλογές και να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας.
Η λύση: Η τεχνική υπέρβασης της εμπειρίας, της πιο απλής και της πιο ισχυρής κατάστασης της ανθρώπινης επίγνωσης, απαλλαγμένης από κάθε έλεγχο του νου ή της διαδικασίας της σκέψης, επιτρέπει φυσικά στο νου να ηρεμήσει και να στραφεί προς τα μέσα του, ώσπου να υπερβεί την σκέψη και να φτάσει στο πιο σιωπηλό και γαλήνιο επίπεδο της συνειδητότητας: τον εσωτερικό μας Εαυτό.
Το αποτέλεσμα: Αυτή η βαθιά ανάπαυση της εμπειρίας της υπέρβασης σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα, ανανεώνει το νου και το σώμα, μειώνει το στρες, το θυμό και το άγχος και οδηγεί σε ένα ακόμη πιο ευρύ φάσμα από οφέλη στην καθημερινή ζωή.
Αυτό το σεμινάριο – διάλεξη γνώσης και εμπειρίας θα περιλαμβάνει:
Εντοπισμό της πηγής όλων των προβλημάτων στην υγεία μας και στην καθημερινή μας ζωή
Αναζήτηση του πιο απλού, φυσικού και εύκολου τρόπου διαλογισμού για να συνδεθούμε και να αντλήσουμε λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημά μας.
Από που η επιστήμη εντοπίζει ότι προέρχεται το άγχος και οι εντάσεις και η αδυναμία της να αντιμετωπίσει με συμβατικό τρόπο το πρόβλημα.
Εκμάθηση αναπνευστικής άσκησης για άντληση ενέργειας, χαλάρωσης και εγκεφαλικής συνοχής.
Θα προταθούν πανάρχαιες προηγμένες νοητικές τεχνικές, παρουσίαση της επιστημονικής έρευνας, των ωφελειών και ποια βήματα χρειάζονται για τη διδασκαλία τους, που θα ακολουθήσει στον επόμενο κύκλο.
Απευθύνεται: σε καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, στελέχη εταιρειών, εργαζόμενους και ανέργους, φοιτητές, σε όσους έχουν προβλήματα υγείας και γενικά σε όσους έχουν προβλήματα στρες και αναζητούν το “Γνώθι σε εαυτόν”.
Ο Δρ. Δημήτριος Γλύκας σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός και έλαβε τον τιμητικό τίτλο του Δόκτορα της Φιλοσοφίας. Εργάστηκε για χρόνια στο χώρο των επιχειρήσεων, ως διευθυντής πωλήσεων, και έπειτα ως Διευθύνων Σύμβουλος Ανώνυμων Εταιρειών. Το 2000 γίνεται δάσκαλος του Υπερβατικού Διαλογισμού και απασχολείται από τότε αποκλειστικά με τη διδασκαλία του.
Η Μαρία Γλύκα Τριανταφύλλη σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος. Εργάστηκε σαν ηθοποιός από το 1994 έως το 1996 και το 2013 συμμετείχε στην “Δευτέρα Οδύσσεια” που ανέβηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννη. Σπούδασε Αγιουρβέδα και εργάστηκε για 7 χρόνια σαν Αγιουρβεδική θεραπεύτρια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Από το 2008 είναι δασκάλα Υπερβατικού Διαλογισμού.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972 922 539, 6934 355 444
Παρασκευή 22 Μαΐου & Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, στις 20:00
Διάλεξη – Σεμινάριο Γνώσης και Εμπειρίας
για τη μείωση του στρες και την γνωστική ανάπτυξη
Εισηγητές: Δρ. Δημήτριος Γλύκας, Μαρία Γλύκα Τριανταφύλλη
Διάρκεια: 90΄
Τιμή εισιτηρίου: 8€, γενική είσοδος

You may also like...