«Διάλειμμα» με την Κ.Ο.Θ.

«Διάλειμμα» με την Κ.Ο.Θ. Συναυλίες σε πέντε γυμνάσια και λύκεια του νομού Θεσσαλονίκης
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης.
Οι μαθητές από πέντε γυμνάσια και λύκεια της πόλης έκαναν ένα ευχάριστο και εκπαιδευτικό «διάλειμμα» από την καθημερινότητα τους και απόλαυσαν μια συναυλία της Κ.Ο.Θ. στο σχολείο τους. Η ορχήστρα, υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, παρουσίασε την Εισαγωγή από την όπερα Ντον Τζοβάννι του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, την Εισαγωγή από την όπερα Ο Κουρέας της Σεβίλλης του Τζοακίνο Ροσσίνι και τη Συμφωνία αρ. 1 σε ΝΤΟ μείζονα, έργο 21 του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν.
Η Κ.Ο.Θ. επισκέφθηκε από τις 2 έως τις 8 Απριλίου το 1ο ΓΕΛ Κουφαλίων, το Γυμνάσιο Νέων Επιβατών, το 3ο Γυμνάσιο Συκεών, το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το 3ο Γυμνάσιο Μενεμένης στον Δενδροπόταμο.
Οι μαθητές συνομίλησαν με τους μουσικούς της ορχήστρας και τον μαέστρο, έμαθαν τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, άκουσαν τους διαφορετικούς ήχους των οργάνων και βέβαια, τα δοκίμασαν και οι ίδιοι! Οι εξορμήσεις της Κ.Ο.Θ. στα σχολεία εντάσσονται στην προσπάθεια που κάνει η ορχήστρα για να φέρει σ’ επαφή τη συμφωνική μουσική με τους μαθητές. «Από τη στιγμή που η επίσημη μουσική παιδεία, εξαιρουμένων των  μουσικών σχολείων, παρουσιάζει τρομακτικές ελλείψεις , η Κ.Ο.Θ. κάνει μια προσπάθεια για να φέρει σε επαφή τα παιδιά με ένα είδος μουσικής που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και όχι σε μια μικρή ελίτ όπως ίσως να πιστεύουν ορισμένοι. Γνωριστήκαμε με τους μαθητές, λύσαμε τις απορίες τους και διαπίστωσαν μόνοι τους ότι οι μουσικοί της ορχήστρας είναι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στην ίδια πόλη, έχουν τις ίδιες ανησυχίες και ακούνε, πολλές φορές, ακόμη και την ίδια μουσική», σημείωσε ο μαέστρος Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.
Η Κ.Ο.Θ. εδώ και χρόνια εφαρμόζει το πρόγραμμα «Ανοιχτές Πρόβες», επιτρέποντας στους μαθητές να παρακολουθήσουν δωρεάν τις γενικές πρόβες της ορχήστρας στις τακτικές συναυλίες της. Είναι χαρακτηριστικό ότι 2.500 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παρακολούθησαν τις γενικές πρόβες της Κ.Ο.Θ. κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς.

Σάκης Ιωαννίδης
Δημοσιογράφος
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Λεωφ. Νίκης 73, 54622 Θεσσαλονίκη
τηλ: 2310 257900, fax:2310 252035
κιν: 6999958873
pressoffice@tsso.gr<mailto:management@tsso.gr> www.tsso.gr<http://www.tsso.gr/>

Sakis Ioannidis
Journalist
Press Office and Communication
Thessaloniki State Symphony Orchestra
73 Leoforos Nikis, 54622 Thessaloniki, Greece
t: +302310257900  – fax: +302310252035
m: +306999958873
pressoffice@tsso.gr, www.tsso.gr

 

 

 

You may also like...