Διάκριση της Δραματικής Σχολής στο διεθνή διαγωνισμό νέων ηθοποιών της Ακαδημίας Σίλβιο Ντ’ Αμίκο Ο πρώτος έπαινος στη Δήμητρα Βλαγκοπούλου!

Δήμητρα ΒλαγκοπούλουΗ Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό νέων ηθοποιών που οργάνωσε η Ακαδημία Σίλβιο ντ’Αμίκο της Ρώμης (Premio delle Arti 2012) το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος δεκαεπτά νέοι ηθοποιοί από κορυφαίες Εθνικές Δραματικές Σχολές, Ακαδημίες και Κονσερβατόρια διαφόρων χωρών της Ευρώπης.
Την Ελλάδα εκπροσώπησε η Δήμητρα Βλαγκοπούλου, αριστούχα απόφοιτος του Ιουνίου 2012, και τιμήθηκε με τον πρώτο έπαινο της κριτικής επιτροπής με πρόεδρο την ηθοποιό Βίρνα Λίζι.
Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου παρουσίασε μια σύνθεση από τον ρόλο της Κασσάνδρας στον Αγαμέμνονα της Ορέστειας του Αισχύλου χρησιμοποιώντας ελεύθερα υλικό από τα τρία χρόνια μαθητείας της στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Στην προετοιμασία της είχε τη βοήθεια της καθηγήτριας της Φιλαρέτης Κομνηνού και του Βίκτωρα Αρδίττη, υπεύθυνου σπουδών της Σχολής.
Η διοργάνωση και η συμμετοχή της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου έγινε στο πλαίσιο του δικτύου Ε:UTAS (Ευρώπη: Ένωση Θεατρικών Ακαδημιών και Σχολών) στο οποίο η Σχολή του Εθνικού Θεάτρου έχει ενταχθεί τα τελευταία χρόνια.

Πληροφορίες για τύπο
Τηλ. 2105288164, 2105288168

You may also like...