Δημοτικό Ωδείο Πάρου-Συναυλία.

10463951_767497086639788_3277358992168435862_nΣτις 22 Ιουνίου 2015, στην κατάμεστη αίθουσα του Αρχιλόχου, έγινε με μεγάλη επιτυχία η μαθητική συναυλία της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Πάρου. Το Πρόγραμμα της Συναυλίας αποτελείτο εξ ολοκλήρου από ντουέτα, τρίο και κουαρτέτα για την εκτέλεση των οποίων συνεργάστηκαν άριστα παιδιά διαφορετικών ηλικιών, τάξεων και σχολών. Την συναυλία παρακολούθησε ο Δήμαρχος, ο Έπαρχος, ο Πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ καθώς και εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της τοπικής κοινωνίας της Πάρου. Η συναυλία αυτή είχε ιδιαίτερη σημασία γιατί, εκτός από το τέλος της σχολικής χρονιάς, σηματοδοτούσε, έπειτα από 26 επιτυχημένα χρόνια λειτουργίας το τέλος της Σχολής Μουσικής, καθώς ήδη δημιουργήθηκε και από το Σεπτέμβριο ξεκινά την λειτουργία του το πρώτο Δημοτικό Ωδείο της Πάρου. Το Ωδείο δημιουργήθηκε μετά από πρόταση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας της Μουσικής Σχολής κας Σαβίνο, την οποία ένθερμα αποδέχθηκαν τόσο ο Δήμαρχος κος Κωβαίος, όσο και ο Πρόεδρος και η Γενική Διευθύντρια της ΚΔΕΠΑΠ, κος Μαρινόπουλος και κα Κυριαζάνου, και ακολούθως υλοποίησαν σε ταχύτατο χρονικό διάστημα. Το Ωδείο, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ, έρχεται να αναβαθμίσει τις μουσικές σπουδές και να προσθέσει καινούργια τμήματα, καθώς θα έχει την δυνατότητα να προσφέρει Πτυχία και Διπλώματα σε όλες τις μουσικές ειδικότητες, απολύτως ισότιμα με αυτά του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και πλήρως αναγνωρισμένα από το κράτος. Μέλημα του Δήμου, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ, είναι να βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Για τον λόγο αυτό, και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες των καιρών που διανύουμε, εξήγγειλε μία σειρά εκπτώσεων τόσο στις εγγραφές- εξέταστρα όσο και στα δίδακτρα .
Το Ωδείο, στον ανακαινισμένο χώρο του, θα παρέχει ποιοτική μουσική παιδεία για όλες τις ηλικίες και όλα τα είδη της μουσικής. Θα λειτουργεί τμήματα κλασικής και σύγχρονης οργανικής μουσικής (πιάνο, κιθάρα, έγχορδα, πνευστά, κρουστά), φωνητικής μουσικής (όπερα, σύγχρονο τραγούδι), μουσικής θεωρίας (από υποχρεωτικά θεωρητικά μέχρι σύνθεση και προετοιμασία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις Μουσικολογίας), μουσικής προπαιδείας (τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής Orff), βυζαντινής μουσικής (σε συνεργασία με το Ιερό Προσκύνημα Εκατονταπυλιανής), παραδοσιακής μουσικής (παραδοσιακά – λαϊκά όργανα), καθώς και χορωδίας (παιδική και ενηλίκων). Επίσης θα επαναλειτουργήσει η Φιλαρμονική του Δήμου, εντασσόμενη στο δυναμικό του Δημοτικού Ωδείου, στην οποία η φοίτηση, όπως και στη Χορωδία, θα είναι δωρεάν.
Θα ήταν χαρά μας να παραβρεθείτε στα εγκαίνια το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 τα οποία θα τελεστούν παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικου.

You may also like...