Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Διήμερα εγκαίνια για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά είναι γεγονός!
Η αυλαία του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά ανοίγει την Τρίτη 22 Οκτωβρίου με την πολυδιάστατη οπτικοακουστική παράσταση «Δρόμοι Πειραιά» σύλληψη  και σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού  και τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών.
Την τελετή έναρξης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά,, έχουν κληθεί από τον Δήμαρχο Πειραιά  κ. Βασίλη Ι. Μιχαλολιάκο,  να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της δημοτικής αρχής, οικονομικοί παράγοντες και βέβαια εκπρόσωποι του πολιτισμού.
Η δεύτερη ημέρα των εγκαινίων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, είναι αφιερωμένη στα «Λιμάνια της Μεσογείου».
Η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου µε τη συνοδεία της Μαρίας Νεοφυτίδου στο πιάνο θα ερµηνεύσει αγαπηµένες άριες του λυρικού ρεπερτορίου. 
Φιλική συµµετοχή: Γιάννης Χριστόπουλος  [Τενόρος]
Την ίδια ημέρα η ομάδα Carousel
 μας προσκαλεί σε ένα  «ταξίδι από την Ελλάδα έως την Ιβηρική Χερσόνησο». 
Με ταραντέλες και λαϊκά τραγούδια της Ιταλίας, πολυφωνικά τραγούδια της Κορσικής, της νότιας Γαλλίας, μελωδίες της Ισπανίας και της Ελλάδας οι Carousel ταξιδεύουν στη  Μεσόγειο  αλλά και λίγο πιο πέρα έως την Πορτογαλία. Τραγουδάνε για τον έρωτα, την ξενιτιά, τη λύπη, τη χαρά, την ομορφιά των μεσογειακών τόπων .
Ερμηνεύουν οι: 
Φαίνη Νούσια : τραγούδι , κρουστά
Μαριαλένα Σπίνουλα : τραγούδι , κρουστά
Μάκης Παπαγαβριήλ : τραγούδι , κρουστά ,κιθάρα , μαντολίνο
Σταύρος Κατηρτζόγλου: κιθάρα
Γιάννης Γεωργαντέλης : ακορντεόν, κιθάρα
Απόστολος Καλτσάς : μπάσο
Τέλος, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας
της Μαρία Κούκου.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παραδίδεται στο κοινό, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου.
Για τέσσερις συνεχείς ημέρες, το θέατρο, θα υποδεχτεί τους πρώτους θεατές, οι οποίοι  θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση της τελετής έναρξης  «Δρόμοι του Πειραιά» και να γνωρίσουν αυτό το ιστορικό θέατρο, διαμάντι της πόλης.  Την παράσταση του τετραημέρου ερμηνεύουν οι Απόστολος Βαφειάδης, Απόστολος Ψυχράµης, ∆έσποινα Κοντοζάνη, Κώστας Ξυλάς, Λιάνα Κοκόση, Μάνος Νικάκης, Μαρία Βλαχοδηµήτρη, Μελίνα Ανθοπούλου, Νίκος Κοντοζάνης.

ΙΝFO: 
Γραφείο Tύπου: pressdimotikopirea@gmail.com   
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: artisticdirector.dimotikopirea@gmail.com                                                
«Δρόμοι του Πειραιά» , το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γιορτάζει!
Πειραιάς. Όλη η πόλη μια γιορτή. Το ταξίδι στον πολιτισμό, ξεκινά  για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με την παράσταση «Δρόμοι του Πειραιά» – σύλληψη, σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών αλλά και των μουσικών του Πολεμικού Ναυτικού, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά, της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Ωδείου Τερψιθέας Πειραιά.
Πρόκειται για μια πολυδιάστατη οπτικοακουστική τελετή έναρξης µε κέντρο τον άνθρωπο.
Μνήμες, εικόνες και τραγούδια θυμίζουν το χθες και τρυφερά  συνομιλούν με το σήμερα.
Ο Φωκάς Ευαγγελινός σημειώνει για την παράσταση «Δρόμοι του Πειραιά»:
|«Τα εγκαίνια του ∆ηµοτικού Θεάτρου Πειραιά, αποτελούν ένα ξεχωριστό και σπουδαίο γεγονός, καθώς πρόκειται για έναν θρυλικό χώρο που ακουµπάει χρονολογικά σε τρείς αιώνες. Η πολύτιµη κληρονοµιά που φέρει, οι καλλιτεχνικές και οι ιστορικές µνήµες που «αναβρύζουν»  και κυρίως η υπερηφάνεια των Πειραιωτών για το κόσµηµα της περιοχής τους, µας επιβάλλουν τον λεπτοµερή σχεδιασµό µιας πολυδιάστατης οπτικοακουστικής τελετής έναρξης µε κέντρο τον άνθρωπο: αυτόν που µέσα σε αυτά τα εκατόν τριάντα χρόνια λειτουργίας του θεάτρου το επισκέφθηκε, ψυχαγωγήθηκε µέσα σε αυτό, δούλεψε και νοηµατοδότησε µε την παρουσία του την λειτουργία του.
Όπως και εκείνοι, που πέρασαν από εδώ αφήνοντας την αύρα τους, έτσι κι εµείς, η δηµιουργική οµάδα και οι σηµαντικοί ηθοποιοί που συµµετέχουν, χαιρόµαστε που µας υποδέχεται λαµπερό και ξανανιωµένο, έτοιµο να σαλπάρει στα θεατρικά και µουσικά πέλαγα. Καλό του ταξίδι!»
Την παράσταση «Δρόμοι του Πειραιά» με σειρά εµφάνισης τραγουδούν οι καλλιτέχνες:  Τζίνα Φωτεινοπούλου, Γιάννης Μπέζος, Ελένη Κοκκίδου, Ευαγγελία Μουµούρη, Σταµάτης Φασουλής, Θανάσης Αλευράς, ∆ηµήτρης Λιγνάδης, Κερασία Σαµαρά, Γιάννης Ζουγανέλης. 
Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Εύα Νάθενα.
Αλέκος Γιάνναρος, Φωτισμοί
Γιώργος Ζαχαρίου, Μουσική Διεύθυνση-Ενορχήστρωση
Λάμπρος Λιάβας, Μουσική Επιμέλεια
Άγγελος Παπαδόπουλος, Video Artist
Παναγιώτης Πορτοκαλάκης, Σκηνοθέτης Video
ΙΝFO: 
Γραφείο Tύπου: pressdimotikopirea@gmail.com   
ΚαλλιτεχνικόςΔιευθυντής:artisticdirector.dimotikopirea@gmail.com     
 
Η “Ελληνική Ραψωδία”  στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά
Συναυλία Μαντολινάτας µε την ιταλική Orchestra di Mandolini e Chitare “Citta di Brescia” και την Αθηναϊκή Μαντολινάτα “Ν. Λάβδας”
Ένας κόσμος “ξεχασμένος” αναβιώνει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με την “Ελληνική Ραψωδία” η οποία θα παρουσιαστεί την 1η Νοεμβρίου 2013.
Πρόκειται για την σύμπραξη επί της σκηνής του  Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, 50 μουσικών από την Ιταλική Οchestra dimandolini e chitarre “Citta di Brescia” και την Αθηναϊκή Μαντολινάτα “Ν. Λάβδας”. [Ωρα Εναρξης 7.30 μ.μ.]
Η συναυλία πραγματοποιείται  στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού  με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Νίκο Χαλιάσα κι έχει τεθεί υπό την αιγίδα και συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2007 – 2013» ΕΣΠΑ).
‘Ολη η ζωτικότητα της αυθεντικής μουσικής παραγωγής για νυκτά έγχορδα (μαντολίνα, μαντόλες, μαντολοντσέλο, κιθάρα), μέσα από μια πλούσια επιλογή συνθετών που έζησαν και έγραψαν μουσική σε διαφορές χρονικές περιόδους.
Η Ελληνική Ραψωδία είναι ένα έργο – Ouverture/Εισαγωγή – πάνω σε ελληνικά μοτίβα που συνέθεσε ο Νικόλαος Λάβδας, μαέστρος της Αθηναϊκής Μαντολινάτας,
Η συναυλία περιλαμβάνει, επίσης, έργα του Ναπολιτάνου Raffaele Calace, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 150 χρόνων από τη γέννησή του.
Δεν θα μπορούσαν να λείψουν και εκείνοι που συνδέθηκαν με την ιστορία μας πιο πρόσφατα. Η παρουσία του Μάνου Χατζιδάκι με το κοντσέρτο απ’ το χαμόγελο της Τζοκόντα και η simple suiteτου Δημήτρη Νικολάου είναι δείγματα μουσικής γραφής ανθρώπων που αγάπησαν ιδιαίτερα το μαντολίνο και το ανέδειξαν στο μέγιστο βαθμό.
Τέλος το έργο του Claudio Mandonico “Επιτάφιος του Σείκιλου”, εμπνευσμπένο από το αρχαιότερο γνωστό τραγούδι, ήταν μια παραγγελία του Θανάση Τσιπινάκη, με αφορμή την διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας Νέων που πραγματοποιήθηκε το 2003 στην Πάτρα. Η μουσική διεύθυνση είναι του Claudio Mandonico.  Σόλο Μαντολίνο: Ugo Orlandi & Γιώργος Γουμενάκης
ΙΝFO: Γραφείο Tύπου: pressdimotikopirea@gmail.com   
ΚαλλιτεχνικόςΔιευθυντής:artisticdirector.dimotikopirea@gmail.com                                                

                           

                                          

                           

 

 

You may also like...