Δημοτικό Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης

Καλλιτεχνικός Οργανισμός
ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα
210 3464903 & 210 3464002
www.morfesekfrasis.gr
morfesekfrasis@gmail.com
photo1«΄Ενας Εχθρός του λαού»
29 & 30 Ιουλίου στις 21.00
Δημοτικό Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης

Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου
Η αυτοπεποίθηση είναι δύναμη! 

Το έργο “Ένας εχθρός του λαού”, αποτελεί σύμφωνα με την κριτική του κοινού την καλύτερη επιλογή για την εποχή μας. Ένα δυνατό κείμενο, με συγκλονιστικές ερμηνείες από τους αξιόλογους ηθοποιούς Θωμά Κινδύνη και Βύρωνα Κολάση και τους 8 συμπρωταγωνιστές τους, που έρχεται να προσφέρει λύτρωση στον θεατή αλλά και κουράγιο στις δύσκολες εποχές που ζούμε. 

Η πίστη στις προσωπικές του αξίες οδηγεί τον γιατρό Στόκμαν σε σύγκρουση με τα οικονομικά συμφέροντα. Ο γιατρός Στόκμαν παραμένει ακέραιος σε αυτά που πιστεύει και αντλεί δύναμη έχοντας την αυτοπεποίθηση ότι λειτουργεί προς όφελος του γενικού καλού. Ο γιατρός Στόκμαν αποτελεί το σύμβολο του ανθρώπου που δεν χαρίζεται, και που παλεύει με κάθε τρόπο να δημιουργήσει έναν κόσμο πιο ελεύθερο και όπου η ευημερία στηρίζεται σε αλήθειες. Ένα έργο που μας αφορά όλους.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Θωμάς Κινδύνης

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Θεοδόσης Δαυλός

Μουσική: Δημήτρης Παλαιογιάννης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αργυρώ Δημακέα

 Παίζουν:

Θωμάς Στόκμαν: Θωμάς Κινδύνης

Πέτερ Στόκμαν: Βύρων Κολάσης

Άσλακσεν, Μόρτεν Κιλλ: Δημήτρης Παλαιοχωρίτης

Χόβσταντ: Γιάννης Τσιώμου

Μπίλλινγκ: Κώστας Καπετάνιος

Πλοίαρχος Χόρστερ: Θοδωρής Προκοπίου

Κατερίνα Στόκμαν: Βλασία Βερβέρη

Πέτρα Στόκμαν: Νάνσυ Κλαμπάτσα

Τα δύο παιδιά: Ορέστης Κινδύνης, Νικόλας Σπυρόπουλος

«Νόμιζα πως αυτοί οι άνθρωποι θέλουν το καλό μας. Αλλά αυτοί είναι αληθινοί δικτάτορες. Μόνο η εξουσία τους ενδιαφέρει και τίποτα άλλο, ακόμα και να χρειαστεί να δηλητηριάσουν ολόκληρη την πόλη, ακόμα κι αν χρειαστεί να απολύσουν όλο τον κόσμο. Ο κόσμος δηλητηριάζεται, παιδιά δηλητηριάζονται. Αν θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και να κοιτάμε τη βόλεψη μας καλά να πάθουμε. Αλλά αν θέλουμε να αντισταθούμε ας βγούμε στα χαρακώματα γιατί η αλήθεια έρχεται. Σε λίγο θα γυρίζει στο δρόμο σα λιοντάρι. Ένα μόνο θα σας πω και θέλω να το θυμάστε όλοι σας. Να θυμάστε ότι πολεμάμε για την αλήθεια γι’ αυτό είμαστε μόνοι μας, αλλά αυτό μας κάνει δυνατούς. Είμαστε οι δυνατότεροι άνθρωποι στον κόσμο. Γιατί νικήσαμε το φόβο. Ας κοιτάξουμε το φως, ας κοιτάξουμε το μέλλον κι έτσι δε θα επιτρέψουμε να μας διαλύσουν»

Λόγια του γιατρού Στόκμαν από το έργο του Ίψεν «Ένας εχθρός του λαού» που γράφτηκε το 1882

Το έργο αυτό αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο επίκαιρα έργα της εποχής μας, και έχει επιλεγεί από πολλούς μεγάλους θιάσους, σε Ευρώπη και Αμερική καθώς εκφράζει την ανάγκη όλων μας για την ανατροπή της παγκόσμιας κρίσης αξιών.

Τιμές εισιτηρίων: 15€ (γενική είσοδος), 10€ (προπώληση), 8€ (μειωμένο- ανέργων, ομαδικά άνω των 6 ατόμων) 

Διάρκεια: 100Ά 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977738783, 2310-2711162, 2103464903  

Προπώληση εισιτηρίων στο εκδοτήριο της  Πλατείας Αριστοτέλους

Η παράσταση αυτή έχει την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου και είναι υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

C:\Users\user\Downloads\Logo Δήμου Θεσσαλονίκης.JPG

C:\Users\user\Downloads\Logo Δήμου Θεσσαλονίκης.JPG

You may also like...