ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΥ ΡΕΓΚΟΥ» ΣΤΗΝ CASABIANCA 

Παρατείνεται έως και τις 20 Μαρτίου 2013, η διάρκεια της  έκθεσης ζωγραφικής με έργα του Πολύκλειτου Ρέγκου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (CasaBianca, Βασιλίσσης Όλγας 180).
Η έκθεση με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη του Πολύκλειτου Ρέγκου», διοργανώνεται από  το Δήμο Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.
Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά, 52 έργα του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου, ως επί το πλείστον πορτρέτα και τοπία της Θεσσαλονίκης.
Τα έργα της έκθεσης προέρχονται από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης καθώς και από Δημόσιες και Ιδιωτικές Συλλογές.

Η έκθεση λειτουργεί από Τρίτη έως και Κυριακή και κατά τις ώρες 10:00 έως 18:00.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:
Ο Πολύκλειτος Ρέγκος γεννήθηκε στη Νάξο το 1903 και πέθανε στη Θεσσαλονίκη το 1984. Η οικογένειά του ήρθε στη Θεσσαλονίκη το 1913, όταν ο ελληνικός στρατός καταλάμβανε τα Ιωάννινα.
Ανήκει στη λεγόμενη Πρώτη γενιά Θεσσαλονικέων καλλιτεχνών. Το προσωπικό του ιδίωμα είναι χαρακτηριστικό και στηρίχτηκε στη Βυζαντινή ζωγραφική και στους Προ – Αναγεννησιακούς ζωγράφους της Δύσης.
Ο Π. Ρέγκος πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση το 1927 στη Θεσσαλονίκη, στην Αίθουσα Δημοκρατικής Ένωσης του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, συμπράττοντας έτσι με την κίνηση των Νεοελλήνων Λογοτεχνών και συμβάλλοντας στην Ίδρυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο αργότερα δίδαξε.
Το 1937, ο σημαντικός παιδαγωγός και κύριος εκπρόσωπος του εκπαιδευτικού δημοτικισμού, ο Αλέξανδρος Δελμούζος, τον διόρισε καθηγητή στο ιστορικό πλέον Πειραματικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.  

 

You may also like...