ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΣΤΗΝ CASABIANCA» – ΕΚΘΕΣΗ ΝΕΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ομαδική έκθεση νέων εικαστικών καλλιτεχνών με τίτλο «Αποδόμηση στην CasaBianca» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η οποία θα φιλοξενηθεί στο κτήριο της Δημοτικής Πινακοθήκης (Casa Bianca – Βασ. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη, τηλέφωνα 2310 427555 & 425531) από την Παρασκευή 8 έως και τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα παρουσιαστούν έργα γλυπτικής, ζωγραφικής, εγκαταστάσεις, performances, video art και μουσική, από νέους καλλιτέχνες οι οποίοι ζουν και δημιουργούν στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από τα έργα που θα παρουσιαστούν, οι συμμετέχοντες θέτουν και αφήνουν να αποτυπωθεί το ερώτημα: «Φόβος ή Πραγματικότητα».
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, στις 20:00, με συναυλία από το σχήμα «Brainstorm Jazz Band» (Γιάννης Σίμου – ηλεκτρική κιθάρα και Χριστόδουλος Μέγγος – βιόλα, χρωματική φυσαρμόνικα) καθώς και με την προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τι θεωρείται Τέχνη σήμερα και κατά πόσο το εφήμερο που διέπει την κοινωνία μας έχει αντίκτυπο σε αυτήν», το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για την έκθεση, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών και εικαστικών της πόλης. 
Επιμέλεια έκθεσης: Στέλλα Μανικάτη – Ιστορικός Τέχνης
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά, είναι οι:
Αδάμος Βασίλης, Αντωνιάδης Σωτήρης, Γεροντίδης Γιώργος, Καραμαύρου Ιουλίτα, Κυριακού Ιωάννα, Μανικάτης Γιάννης, Μαυρουδή Αγάπη, Μπάλας Φώτιος, Ντεγίδης Φίλιππος, Παππά Ελεάνα, Σερεμέτη Αζαριά Έστερ, Τσαρούχας Αποστόλης, Τσίτσελα Κατερίνα και La Ferriere Philippe.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Τρίτη έως Κυριακή, 10.00 – 18.00. Δευτέρα κλειστά.

 

You may also like...