Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (Casa Bianca)

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΙΑΜΟΥ ΣΤΗΝ CASABIANCA

Η έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Σιάμου που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης εγκαινιάζεται, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013, στις 20:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (CasaBianca), με διάρκεια έως και τις 20 Δεκεμβρίου 2013.

Τα εγκαίνια θα προλογίσει ο κριτικός και ιστορικός Τέχνης,  Καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών  του Α.Π.Θ., Χάρης Σαββόπουλος και στην έκθεση παρουσιάζεται η τελευταία ενότητα έργων της ζωγράφου, η οποία αποτελείται από 27 πίνακες μικτής τεχνικής.

Η Αγγελική Σιάμου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην EcoleSuperieredesBeauxArts στο Παρίσι, στο ατελιέ Guignebert.

Για το έργο της ο Χάρης Σαββόπουλος γράφει: «Στο επίπεδο του μέσου που χρησιμοποιεί η Σιάμου, δηλαδή τη ζωγραφική, εφαρμόζει σαν μια πηγή κανόνων που παρακινεί την παραγωγή της εικόνας, αλλά ταυτόχρονα και την περιορίζει, ώστε το έργο της να επανέρχεται στην εξέταση των ίδιων των κανόνων. Δηλαδή, δεν χειρονομεί προκαλώντας τη δημιουργία άμορφων σχημάτων ή μορφών, αλλά τις ζωγραφίζει, δεν είναι μορφές αντανακλάσεις του ασυνείδητου αλλά αναπαραστάσεις του άμορφου».

Επιπλέον ο κριτικός και ιστορικός Τέχνης, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μάνος Στεφανίδης, γράφει: «Η τελευταία ενότητα πινάκων της Αγγελικής Σιάμου, ονειροβατεί ανάμεσα σε απάτητους δρόμους του βυθού, στα έγκατα των θαλασσών και στις διάφανες, ανάερες πεδιάδες του διαστήματος, εκεί δηλαδή που η εικόνα του απειροελάχιστου μπορεί να ισοδυναμεί με έναν ολόκληρο κόσμο ή που το άπειρο του σύμπαντος μπορεί να ιριδίζει μαγικά μέσα σε μια ζωγραφιά».

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10.00 – 18.00. Δευτέρα κλειστά.

Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης – Casa Bianca

Βασ. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη, τηλέφωνα 2310 427555 & 425531

Φωτογραφίες έργων της ζωγράφου Αγγελικής Σιάμου στην ιστοσελίδα του Δήμου:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
e-mail: press@thessaloniki.gr, 
www.thessaloniki.gr
ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1
ΤΗΛ.2313.317.169, 2313.317.168,
FAX: 2313.317.187

 

 

You may also like...